Anne Hjernøe
//Det sker

En af verdens ældste krydderiblandinger – Green Neighbour klar med ny salat

Af Redaktionen

Den nye salat, er bl.a. med dansk perlebyg og danke pastinakker. Alt  er økologisk. Men krydringen af denne salat, er noget helt specielt. Green Neighbour introducerer en af verdens ældste krydderiblandinger, der kan spores helt tilbage fra, da silkevejen var europas handelsvej fra østen. Green Neighbour introducerer Za’ater – deres egen hjemmeblandet opskrift, der har taget inspiration fra de dybe østlige rødder, hvor den kommer fra. Det er en blanding af sesamfrø, timian, oregano, citronskal, basilikum og det fantastiske sumak. Sumak’en er “den hemmelige” ingrediens. Det er et tørret bær, der er finthakket. Den har en mørkerød farve og smager frugtigt/syrligt, på sin helt egen måde.

Anne Hjernøe

 

De fleste siger “wow, det smager godt, men jeg kan ikke sammenligne det med noget andet”. Når den syrlige smag fra sumak’en blandes med de tørristede sesamfrø, blandes en umami-nøddesmag med en frisk og frugtig smag og dertil får man en aromatisk afslutning fra urterne. Green Neighbour har i tæt samarbejde med Anne Hjernøe forfinet smagene og teksturerne, og er kommet frem til vores nyes salat “Eastern Spring”, som vi lancerer d. 29. marts.

Green Neighbour

Om Green Neighbour
Green Neighbour er en formålsbaseret forretning. Vi vil gøre den sundeste mad, til den mest velsmagende mad, og derigennem fremme folkesundheden. Vi sætter folkesundheden over vores egen profit. Vi laver utroligt velsmagende salater og koldpresset juice – 100% økologisk og med lokale råvarer. Vi har en butik i Aarhus Central Food Market, og et juiceri i Viby J. Vi er sæsonbaseret og derfor skifter menuen, med sæsonerne. Foråret er kommet og derfor også en ny salat. Denne nye salat har vi udviklet i samarbejde med Anne Hjernøe. Du kan læse mere om vores etiske holdninger, vores værdisæt og “local heroes” her www.greenneighbour.dk

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle