Vild virtuel virkelighed i AQUA
//Det sker

Vild virtuel virkelighed i AQUA

Af Redaktionen

Fra den 5. maj kan du opleve en særlig vild udgave af den danske natur i AQUA Akvarium & Dyrepark. En virtuel reality oplevelse, hvor du med et par VR-briller kommer helt tæt på den vilde natur. Hvis du tør.

Et gammelt træ med gulnet bark står foran dig. Insekter piler rundt under barken, en ugle kigger ud gennem træets øje, og i det samme kommer en elg gående ud af skoven med retning mod dig.

 

Plads til det vilde
Dette er kun starten på den virtuelle oplevelse, som du kan få i AQUA Akvarium & Dyrepark fra den 5. til den 7. maj. Bag oplevelsen står Danmarks Naturfredningsforening, der med kampagnen ’Plads til det vilde’ har til formål at åbne vores øjne for værdien af den vilde natur. Centralt i kampagnen er ’Back to the Nature’, der er en virtuel naturoplevelse pakket ind i en 20 fods stor container. ”Vi glæder os rigtig meget til at give vores gæster en lidt anderledes oplevelse. Her i AQUA arbejder vi jo også med at øge kendskabet til dansk natur og lokal biodiversitet, og derfor passer ’Back to the Nature’ meget fint ind i vores univers”, siger AQUAs Akvarie- & dyreparkchef, Maiken Langvold.

 

Ørn, ulve og sommerfugle i egne haver
Det er ikke småting, som gæsterne kan møde, når de først har trukket VR-brillerne på. En stor elg kommer tæt på, en ørn flyver hurtigt forbi henover græsset og et ulvekobbel jager og æder lige i nærheden. ”I to et halvt minut får man mulighed for at undersøge et skovområde og møde en masse vildtlevende dyr. Vi håber, at AQUAs gæster vil gå fra oplevelsen med nysgerrighed og interesse for den danske natur, siger projektleder Simon Leed Krøs fra Danmarks Naturfredningsforening.

I AQUA har de stor fokus på at være ’Vild med Vilje’ og biodiversitet. Overalt i parken gør de opmærksom på, hvad gæsterne selv kan gøre hjemme i deres egne haver for at byde naturen velkommen. ”Vi er rigtig glade for vilde planter og alle de dyr, de fører med sig. Det er vigtig, vi alle gør en indsats for støtte biodiversiteten, ellers ender vi med en forarmet natur. Ved blandt andet at åbne vores haver op for den vilde natur og biodiversitet, kan vi bevare mange af de arter, der ellers forsvinder fra vores skove og åbne landskaber”, siger Morten Vissing, der er zoolog i AQUA Akvarium & Dyrepark.

Fakta:
• Du kan besøge containeren ’Back to the Nature’ i AQUA Akvarium og Dyrepark fra fredag den 5. maj til og med søndag den 7. maj. Fredag fra kl. 10-16, lørdag og søndag fra kl. 10-17.


• Som gæst i AQUA Akvarium & Dyrepark kan du få gode råd til, hvordan du kan gøre din have vildere og dermed forbedre levevilkårene for vilde dyr og planter.


• Virtual reality-oplevelsen ’Back to the Nature’ er en central del af Danmarks Naturfredningsforenings kampagne ’Plads til det vilde’, der handler om at vække befolkningens interesse for vild, dansk natur.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle