Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vurderingskriterier til vores nye burgerindeks

Af Line Ingwar Karlsen

Aarhus Update vil gøre det nemmere for forbrugerne. Det er ligesom vores opgave og mål. Men hvordan kan læserne være sikre på, at vi mener det, som vi skriver? Det er i bund og grund et spørgsmål om tillid, men også gennemsigtighed, og en professionel tilgang til en madanmeldelse.

I fremtiden vil vi gøre mere ud af, at vise hvordan vi arbejder – og ikke mindst, hvordan vi vurderer det vi anmelder. Hvilke kriterier er det vi bruger, og hvor meget vægter de. Vi starter med noget, som alle kan forholde sig til, nemlig burgere.

Vi har prøvetestet nogle burger-spisesteder i Aarhus. Det har vi gjort, fordi vi gerne vil se, hvordan vores vurderingskriterier virkede. Vi har justeret og tilpasset undervejs. Så nu er vi klar med det endelige resultat. Det du ikke kommer uden om, når du skal vurdere en burger, er følgende:

 

  • Smagen – En helhedsvurdering
  • Kødkvaliteten og temperatur
  • Bollen
  • Toppings (hvad er der i den, herunder salat, tomat, ost, løg mv.)
  • Friskhed
  • Størrelse
  • Præsentation – det visuelle
  • Variation – er der muligheder for tilvalg og ændringer?
  • Pommes frites eller andet tilbehør
  • Pris i forhold til kvalitet

 

Det giver 10 punkter i alt. Hvert punkt kan maksimum give summen 1. Så den ultimative burger kan score karakteren 10.

Vurderingen er som altid subjektiv, da den bygger på vores smag. Dog kan vi godt love, at den samme person(JLP) altid er med på en burgeranmeldelse. Det giver en vis harmonisering af vurderingskriterierne.

Grunden til, at der er 10 punkter med, er, at vi mener ikke nogle af dem kan undværes. Så enkelt er det.

Det vi har med, er grundlæggende elemeter i en burger. Det er burgerens forskellige grundstoffer, som selvfølgelig skal vurderes. Hvilke af kriterierne som er vigtigst, er en smagssag, men jeg mener ikke man kan komme uden om dem.

Vi vil, i den kommende uge, udgive et par af de første burger-anmeldelser. Vi kan godt afsløre, at vi gav karakteren 7.10 og 7.90.

Hvis der er noget vi/jeg har overset, så smid lige en mail på red@aarhusupdate.dk

 

Del artikel

Andre læser også