//Det sker

World Tapas Day åbner i morgen – et mekka med masser af “spanske” boder

Af Jan L. Pedersen

Aarhus Central Food Market ved Ryesgade er vært, når den spanske gastronomi kommer til Danmark. Det sker i morgen, torsdag den 15. juni. En af dem, som er primus motor, er Jimmi Holm fra CanBlau. Han er tapas-ambassadør, udnævnt af Den Spanske Ambassade. Grunden er, at han har arbejdet på nogle af Spaniens bedste restauranter, og har om nogen været ukuelig i sin tilgang til spansk tapas.

 

Smag Spanien bogstavelig talt

For første gang nogensinde rykker World Tapas Day til Jylland. Torsdag den 15. juni og fredag den 16. juni omdanner Den Spanske Stats Turistbureau i samarbejde med Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv, i Aarhus til en lille spansk oase. Der vil være smagsprøver. Nogle er gratis, mens andre koster lidt. Men gennemgående er, at du vil smage spanske råvarer og mad, som du aldrig har smagt før.

 

Den store paellapande er fundet frem

Der bliver lavet paella, og det er autentisk. For 60 kroner kan du få en anstændig portion. Kokkene, som laver paellaen, er nørder og har mange års erfaring i disciplinen. Så hvis du vil have gode råd og har spørgsmål, så står de til rådighed for spørgsmål begge dage.

 

Den spanske skinkebar

Hvad siger du til opvisning med spanske skinker. Her får du en enestående mulighed for at smage de spanske skinker op mod hinanden. Der vil være forskellige spanske skinker. Det er, køkkenchefen på CanBlau, Jimmi Holm selv, som vil stå i baren. Her vil han fortælle om skinkernes karakteristika, og metoden de er lavet på. Der vil være et sted mellem 10 og 15 forskellige spanske skinker. For 100 kroner kan du smage tre forskellige skinker.

 

Sherrybaren

I anledning af World Tapas Day vil der også være en speciel sherrybar. Det bliver godt, og som de fleste ved, så er sherry en overset drik i Danmark. Synd og skam. Derfor kan du købe smagsprøver af de forskellige sherryer, og du kan sågar også købe hele flasker eller kasser med hjem – vel at mærke til høkerpriser. Det er et tilbud, der vil noget, da man sjældent kan få smagsprøver på sherry i Aarhus.

 

World Tapas Day finder sted her:

Aarhus Central Food Market
Skt. Knuds Torv 7-9
8000 Aarhus C
Mail: info@aarhuscentralfoodmarket.dk

Se mere om World Tapas Day i Aarhus her:

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle