//Det sker

World Tapas Day kommer til Aarhus – en hyldest til Spaniens berømte gastronomi

Af Redaktionen
Friterede artiskokker med trøffel-mayo, frisklavet paella eller Ibérico Bellota, verdens bedste sortfodsskinke. Alt det kan du nyde, når Den Spanske Stats Turistbureau og CANblau hædrer smagen af Spanien til World Tapas Day torsdag 15. juni og fredag 16. juni hos Aarhus Central Food Market.

 

World Tapas Day er en hyldest til Spaniens mest berømte gastronomiske koncept – og nu er eventen for første gang kommet til Aarhus. Midt i juni omdannes Sankt Knuds Torv i hjertet af Aarhus til en spansk oase. Med CANblau som den erfarne gastronomiske guide udi det spansk tapas-landskab har dagens gæster mulighed for at smage på håndplukkede spanske specialiteter. Jimmy Holm fra CANblau, fortæller: ”Tapas er meget mere end det, du kender fra supermarkedets køledisk. Det vil vi gerne vise – og ikke mindst fortælle om – til World Tapas Day. CANblau stiller med stærkeste opstilling, og vil gerne være med til at gøre østjyderne klogere på Spaniens herligheder.”

 

Jimmy Holm og CANblau, der har en stade hos Aarhus Central Food Market, skruer derfor ekstra op for gastronomien i dagenes anledning. Med en ekstra tapasbar på torvet og ud til strøget, sherrybar, jamoneria og paella under åben himmel er alle sejl sat til for at give gæsteren en god oplevelse.

 

Tapas for alle 

Målet om at hylde og udbrede kendskabet til tapas afspejler sig i priserne 15. og 16. juni. Ønsker du at smage en tapas-pallette, jamón (skinke) eller et udvalg af spanske vine vil prisen være 100 kroner. Dagene bliver også krydret med foredrag om udvalgte specialiteter, som du kan gå ind til fra gaden. Og ellers handler det blot om at læne sig tilbage og nyde dagen. Signe Trier Simonsen fra Aarhus Central Food Market fortæller: ”På World Tapas Day vil vi gerne genskabe det, alle danskere elsker ved Spanien – både når det kommer til den fyldige vin, lækre gastronomi og den uhøjtidelige stemning. Og så satser vi på, at den danske sommersol finder lidt spansk charme frem i dagenes anledning. Om ikke andet, så vil du få mulighed for at vinde en rejse til Spanien sponsoreret af Norwegian.”

 

World Tapas Day er kendt fra både i Melbourne, Oslo og København og nu også fra smilets by og Aarhus Central Food Market. Arrangementerne er udendørs og starter klokken 15.00 både torsdag 15. juni og fredag 16. juni.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle