Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

21 stjernekokke flokkes om at lave Danmarks bedste hotdog til Food Festival

Af anders@sommersangdigital.dk

Nogle af landets allerbedste kokke dyster den 3. september om at lave Danmarks Bedste Hotdog. Det sker under Food Festival i Aarhus.

 

En forventningsfuld direktør

“Jeg tør godt love, at det bliver både smagfuldt og sindssygt underholdende ,” siger festivaldirektør for Food Festival i Aarhus, Anna Lund, mens hun kigger på listen over deltagere ved årets Hotdog DM d. 3. september på Food Festival i Aarhus. I kategorien Den Moderne Hotdog er der intet mindre end 21 stjernekokke fra hele landet som deltager. Heriblandt den aarhusianske Michelin-restaurant Domestic, der vil gøre alt for at høste endnu en titel til restaurantens efterhånden noget så fyldte pokalskab.

 

Men det bliver ikke uden kamp. For modstanderne er blandt andet den københavnske Michelin-restaurant Formel B med kokken Kristian Arpe-Møller i spidsen, kokkene fra den nyåbnede restaurant De Fyrretyve Røvere – Yasser Rahim Naz, Ahmed Amin og Anas Amin, som i øvrigt vandt det uoficielle VM i Hotdog i 2016, og den tidligere Masterchef vinder og ejer af Guldkroen, Umut Ra Sakarya. Samt en masse andre stjernekokke.

 

“Det bliver helt vildt spændende at se, hvilke hotdogs de fantastisk dygtige kokke serverer i år. Sidste år var det Paul Cunninghams mexicanske døds-dogs, der ankom i ligvogn, som løb med sejren. Så mon ikke kreativiteten får frit løb igen i år,” siger Anna Lund.

21 stjernekokke flokkes om at lave Danmarks bedste hotdog til Food Festival

Publikum har mulighed for at købe de forskellige hotdogs, og overskuddet går hvert år til et velgørende formål. i 2016 blev der samlet 235.000 kroner ind til Børnefonden, som også i år får alle pengene fra salget af de ekstraordinære hotdogs.

 

Hotdog DM er til for at hylde og bevare pølsevognen

Initiativet om Hotdog DM er startet af Børsens madanmelder Ole Troelsø, som startede Hotdog DM tilbage i 2008, fordi han var frustreret over den danske pølsevogns deroute. ”Pølsevognen var ved at forsvinde, fordi alt for mange solgte pølser og hotdogs i elendig kvalitet. Men pølsevognen er det danske gadekøkken. Min idé var meget simpel. At få nogen af landets bedste kokke til at kaste deres kærlighed og stjernestøv på hotdoggen. For uanset om du er høj eller lav, uanset om du som kok laver gåselever og pighvar til hverdag, så mødes vi alle, når aftenen er slut i pølsevognen”, forklarer Ole Troelsø, som glæder sig til at opleve kreationerne fra det stærke deltagerfelt, og som er begejstret for at se den positive udvikling og stigende interesse for hotdoggen.

Hotdog DM 2017

Tanken med Hotdog DM er, at kokke og traditionelle pølsemænd kan tørne sammen i en velsmagende kamp på pølser og brød, så der skabes fokus omkring de stolte traditioner, det gode håndværk og de gode råvarer bag den danske hotdog.

 

Hotdog DM afholdes på Food Festival i Aarhus og arrangeres i samarbejde med Dagbladet Børsen. Konkurrencen har været afholdt siden 2008.

 

Disse kokke deltager ved Hotdog DM

Som noget nyt i år kommer Hotdog DM om søndagen til at foregå ved Kokkescenen, som er den største scene på Food Festival. Feltet af deltagere er i år skarpere end nogensinde. Blandt andet deltager der tre Michelinkokke.

 

DELTAGERE

  • Atelier 85 – Brian Pedersen
  • Chefmade – Jacob Bülow Espensen
  • Clausens Fiskehandel – Jakob Clausen
  • Cortsen Dining – Mads Cortsen
  • De Fyrretyve Røvere – Yasser Rahim Naz, Ahmed Amin og Anas Amin
  • Domestic – Morten Eriksen
  • Euro Kitch – Martin Bjørn
  • Formel B – Kristian Arpe-Møller
  • Guldkroen – Umut Ra Sakarya
  • Musikkens Spisehus – Mikael Kopp Christensen
  • OliNico – Jonas Skou Andreassen
  • Kähler Villa Dining – Morten Kjer
  • Løgismose – Torben Bager
  • Læsø Jomfruhummerfestival – Allan Poulsen
  • Pølsemageriet – Brian Flink
  • Restautant ET – Kenny Liland
  • Restaurant LeGourmet – LEGOHouse – Mikkel Laursen og Rasmus Hansen
  • Restaurant Royal – Marc Bjørn
  • Restaurant HotDog Heaven – Martin Bager Wulff og Diarmuid Henry
  • Restaurant Taller – Karlos Ponte
  • The Balcony – Peter Hansen og Anders Jensen

 

 

Hotdoggens historie      

De fleste kender deres lokale pølsemand og ved, hvordan de foretrækker deres hotdog – som regel med det hele! I Danmark har hotdoggen også en særlig historie, som er tæt knyttet til pølsevognene. Hotdoggen var den første fastfood i Danmark, og det første bud på ”street food”. De første pølsevogne i Danmark blev tilladt i København i 1918, og hotdogs blev serveret under navnet ”pølser med brød”. Pølsevognene, der har udviklet sig og ændret sig en del gennem tiden, havde deres storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, hvor der var 400 pølsevogne i Danmark. I dag er der under 100 pølsevogne tilbage.

 

Sådan blev hotdoggen døbt

Den amerikanske avistegner Tad Dorgan, tegnede i 1920’erne en munter gøende og temmelig svedig pølse, der ligger og hygger sig i et aflangt brød. Da Dorgan ikke kunne stave til dachshund, skrev han blot “hot dog” under tegningen. Og det var så hotdoggens dåb.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også