Så sluttede NorthSide for i år. Festivalen gik efter planen, og det blev også en af de bedre. Ingen tvivl om det. Det var 10. år, og de gode folk bag festivalen har fået godt styr på, hvordan man afvikler en urbanfestival i en storby. Ros for det!

 

Er maden på NorthSide god?

Ja, og der er sket meget. Den er god, men ikke bedre end på så mange andre festivaler, selvom festival-ledelsen gør meget ud af at rose sig selv. At det er økologiske råvarer er sympatisk og ganske fornuftigt. Men det gør jo ikke, at maden nødvendigvis smager bedre. Desværre kan man sige. At lave god mad kræver en dygtig kok og et velspillende og erfarent hold, som ved hvad det handler om på en festival. Og det var der langt fra alle madboder, som havde. Men der var også en del, som var blevet så professionelle, at de havde fået styr på logistikken og ikke mindst produktet. Ros for det!

 

Både proffer og gode amatører

At lave mad til så mange gæster er ikke nogen let opgave. Det kræver et godt hold. De fleste er jo frivillige og har ikke den store erfaring i at lave mad – eller stå ved et samlebånd som de store madboder jo er. Det gør, at konceptet hos de enkelte madboder skal være stramt. Der er grænser for, hvad man kan lave, når der skal køres så mange måltider over disken, som tilfældet er på en festival. Men der bliver flere og flere madboder, som rammer den. De bedste har finpudset deres mad, hold og madbod ned til mindste detalje. Det kan ses, og smages. Men blandt de bedste madboder, var en del drevet af aarhusiansker restauranter. Om der er en sammenhæng vides ikke, men mon ikke?

 

Aarhus Update har før anmeldt maden på NorthSide. Det gør vi ikke mere, da opgaven er for stor med 35 boder på tre dage. Men vi smagte det meste. I år har vi spurgt vores læsere om, hvilken madbod, de synes, er den bedste. Det har mere end 800 personer svaret på. Vi har lavet en Top 10 med de mest populære madboder. Den, som fik fleste stemmer, var Falaffel du Marais efterfulgt af KOLO. De blevet året mad-navn på NortSide 2019.

 

Du kan se resultaterne her:

 

1. Falaffel du Marais

2. Kolo

3. Basso

4. Bardok

5. Oles Pizza

6. Gourmensch

7. Gourmet Hotdog

8. Troldgårdens Bondetoast

9. MIB – flæskestegssandwich og tarteletter

10. Frederiksgade 42 og Restaurant Hærværk

 

NorthSide er i øvrigt blevet solgt til en amerikansk kapitalfond, så den er ikke mere på lokale hænder. Hvad det kommer til at betyde for maden, må tiden jo vise, men det er nok ikke lavere priser, vi gæster skal forvente.

 

Livemusik og koncerter Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet