Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus Kommune: Får vi Danmarks dyreste hellested?

Af anders@sommersangdigital.dk

Artiklen er et læserbrev, skrevet af Mads Poulsen

 

Hellestedet ved Vester Allé 15 vil formentlig blive Danmarks dyreste.


Der blev i 2009 brugt et tocifret millionbeløb på at renovere ejendommen på Vester Allé 15. Planen var simpel. Stedet skulle være centrum for musik og kulturliv i Aarhus.



Vester Allé 15 er nemlig skabt af politikerne, der tilbage i 2009 besluttede at samle byens store musikinstitutioner ét sted. Det har resulteret i et frugtbart samarbejde på tværs af byens musikaktører. Tusinder af lokale, nationale og internationale musikere og andre gæster møder Aarhus på Voxhall og Atlas og på de øvrige musikinstitutioner på matriklen. Der er altså skabt en adresse for musikkulturen i Aarhus, der er kendt – og misundt – af mange i hele landet. Helt i tråd med kommunens egen politik på området.

 


Ligeledes blev caféen skabt, først som Råbar og senere ændret til vinbaren Pica Pica, som i mange munde kaldes den nye Bent J, grundet de mange jazz-koncerter og jam-sessions.



At hellestedet formentlig bliver Danmarks dyreste skal ses i sammenhæng med ovenstående.



Hellestedet koster ca. 500.000 kroner at etablere, og nu vælger størstedelen af de virksomheder, der er på matriklen at finde nye lokaler. Dette vil skabe yderligere hul i kommunekassen, da kulturforvaltningen vil stå med en regning på minimum 700.000 kroner årligt i tabt husleje. En regning, som jeg ikke tror, de lige er klar til at få tørret på sig.

Av, av og dette er kun for at skabe en midlertidig løsning.


Millioner af skatteydernes penge. Godt jeg ikke går til valg med den på samvittigheden.



Ligeledes vil Pica Pica lide kæmpe økonomiske tab i forbindelse med lukningen. Vi har smidt mange penge efter stedet, og det bliver ikke let eller billigt at genskabe andre steder i byen.



Midlertidige eller faste hellesteder

Det er meningen, at der skal etableres faste hellesteder rundt om i byen, og Godsbanearealet er et af de steder, man vil have på kortet.



Argumentationen for ikke at etablere det midlertidige hellested på Godsbanearealet er, at der ikke er indkøbsmuligheder for de udsatte, og at der er for meget larm fra byggeri. Det er svarene, jeg kan læse i referatet fra byrådsmødet. Dette gør man på trods af, at det allerede er besluttet, at Godsbanen skal huse et permanent hellested i fremtiden.


For at puste endnu mere til galskaben findes der allerede et mindre hellested på Godsbanearealet, som bruges af en lille gruppe udsatte. Ja, jeg går faktisk forbi det hver eneste dag på hjørnet af Sonnesgade og Thorvaldsensgade.


Hvorfor benytter man ikke dette areal?

Tjae!!! Argumentationen for dette er, at det jo kun er midlertidigt, da der skal bygges ejendomme i fremtiden.



Men hov!! Vester Allé 15 er jo også kun en midlertidig løsning, men som til gengæld skaber hul i kommunekassen og ødelægger otte års arbejde med skabelsen af musikkultur på matriklen.



Sender jeg nu aben videre, som det er sket før i en ”ikke-i-min-baggård”-diskussion?

 

Nej, det mener jeg faktisk ikke. Jeg driver ligeledes restauration på Godsbanen og har ikke noget imod et hellested, så længe jeg kan vælge at gå pænt udenom.



Skab nu et sted for de udsatte, som er fedt for dem, og hvor de kan være i fred. Spar lidt på borgernes penge, og respektér de mange menneskers årelange slid og arbejde på det unikke miljø, der er skabt på Vester Allé 15.



Igen vil jeg gerne have lov til at præcisere, at hellesteder skal der være plads til, men vælg nu nogle steder med plads til både de udsatte, erhvervsdrivende og borgere.
Alt andet er idioti, og jeg hilser derfor Rådmand Rabih Azad-Ahmads udmelding om nye mulige placeringer velkommen og håber på fornuftige beslutninger i byrådet på mandag.

 

Del artikel

Andre læser også