//Madmarkeder, Nyheder

Aarhus Street Food har fået 11 sure smileyer:  “Det er ikke tilfredsstillende”

Siden 2017 har køkkener hos Aarhus Street Food modtaget 11 sure smileyer

 

Aarhus Street Food har været en succes siden begyndelsen i sensommeren 2016. I hvert fald hvis man kigger på antal besøgende og på det seneste regnskab, der viser et millionoverskud. Men alt er ikke i den skønneste orden, når det kommer til smiley-ordningen. Det viser en aktindsigt, som Lokalavisen Aarhus har fået hos Fødevarestyrelsen. Af den fremgår det nemlig, at køkkener hos det populære madmarked siden 2017 tilsammen har modtaget 11 sure smileyer. Alene i år er der blevet givet fire sure smileyer til køkkener i den tidligere DSB-garage ved rutebilstationen i Aarhus.

 

Senest fik Pita Planet deres tredje sure smiley i år, da Fødevarestyrelsens kontrolenhed i november kom på uanmeldt besøg. Her blev det endnu en gang konstateret, at der ikke var blevet gjort ordentligt rent, da man fandt gamle madrester og skidt i køkkenet.

 

“Det er ikke tilfredsstillende. Men mange af de sure smileyer ligger på ganske få køkkener. Blandt andet på køkkener, som ikke er i garagen længere,” lyder det fra Britt Vorre, der er stifter og medejer af Aarhus Street Food, til Lokalavisen Aarhus.

 

Køkkener bliver lukket

Det har Britt Vorre da også ret i, når man kigger i oversigten over køkkenerne, der har fået sure smileyer. De 11 sure smileyer fordeler sig således på fem forskellige køkkener, hvoraf to af dem ikke længere er i street food-garagen. Blandt andet det afrikanske køkken Ugood B’Good, der fik hele fem sure smileyer i sin tid hos Aarhus Street Food. Men den konstatering leder blot hen på det næste spørgsmål. For hvorfor er der ikke en nultolerance over for sure smileyer, så et køkken ikke kan få lov til at fortsætte, hvis det har fået en?

“Det har vi jo også på den måde, at hvis man får fem sure smileyer, så bliver man lukket ned, indtil det bliver udbedret,” fortæller Britt Vorre.

 

Hvorfor gør man ikke det efter første eller anden sure smiley?

“Det kommer an på, hvorfor man får en sur smiley. Man kan jo også få en sur smiley, hvis man for eksempel ikke har fået fuget tilstrækkeligt på den rigtig måde omkring et nyinstalleret rør. Men hvis vi er ude i noget, hvor det er decideret fødevarehåndtering, så har vi en nultolerance. Og det er blandt andet også derfor, at Pita Planet var lukket ned, fordi de ikke fik udbedret de ting, som fødevarestyrelsen påpegede,” fortæller stifteren af Aarhus Street Food og fortsætter:

“Man får også en sur smiley, hvis man glemmer at sætte sin smiley-rapport op, og det er jo også rigtig træls, men at lukke et køkken på grund af det, giver jo ikke rigtig nogen mening.”

 

Tidsbegrænsede kontrakter

Aarhus Street Food er ikke juridisk ansvarlig, hvis køkkener i garagen ikke overholder eksempelvis fødevareloven. Firmaet bag madmarkedet udelejer nemlig blot stadepladser til selvstændige erhvervsdrivende, som selv har ansvaret for at overholde reglerne.

 

Men har I ikke også et ansvar for, at dem, I har til leje, opfylder reglerne?

“Jo. Selvfølgelig. Jeg har et stort ansvar. Det er også derfor, at det står i deres kontrakter, at de skal leve op til alle gældende regler, og det er heller ikke noget, vi ser let på,” lyder det fra Aarhus Street Food-medejeren.

 

Overfor Lokalavisen Aarhus oplyser Britt Vorre desuden, at sure smileyer har været en af grundene til, at nogle køkkener ikke længere er at finde i garagen. Samtidig er flere køkkener også på tidsbegrænsede kontakter hos Aarhus Street Food, så Britt Vorre blandt andet har mulighed for let at komme af med de, der eksempelvis ikke overholder fødevarelovgivningen og dermed modtager sure smileyer til samlingen.

 

“Det er skønt at have tidsbegrænsede kontrakter, fordi så har vi muligheden for ikke at forlænge, hvis køkkenet trods gentagne henvendelser fra os ikke får styr på tingene,” fortæller hun.

 

DISSE KØKKENER HAR FÅET SURE SMILEYER

  • Ugood B’Good: Fem sure smileyer*
  • Pita Planet: Tre sure smileyer
  • Super Bao: En sur smiley
  • Tatashe: En sur smiley
  • Juicen og Salaten: En sur smiley*

* = Er ikke længere hos Aarhus Street Food

 

Kilde: Fødevarestyrelsen

 

 

Madmarkeder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev