Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anerkendt kokkeduo indtager køkkenet hos Langhoff & Juul

Af Line Ingwar Karlsen

Restauranten, Miró, lukkede for kort tid siden. Frivilligt, efter 26 år på toppen. To af de ledende skikkelser på Miró, køkkenchefen, Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen som er souschef, er kommet til den økologiske restaurant Langhoff & Juul.

 

Vi vil gerne noget andet

Kokkeduoen har overtaget køkkenet og ansvaret for den videre gastronomiske udvikling på Langhoff & Juul i Guldsmedgade. De har før Miró været makkerpar på restaurant Dauphine; hele tiden med samme rollefordeling. Nu vil de noget andet, og ønsket om at forene nytænkning, velsmag, økologi og rene råvarer med en god service- og gæsteoplevelse blev indfriet hos Langhoff & Juul. “Stedets visioner og ideologi er total i overensstemmelse med, hvad vi selv ønsker at bevæge os i retning af, så matchet kunne faktisk ikke være bedre,” udtrykker Anders Kuk Kristensen og Niklas Friis Nielsen.

 

Langhoff & Juul er klar til næste step

Langhoff & Juul slog dørene op til deres restaurant for fire år siden. De har hen ad vejen fået den profil, teamet bag stedet ønsker at arbejde videre med. Flere ting har gennem årene været forsøgt. Blandt andet takeaway og købmandshandel med egne delikatesser. “Det var interessant at prøve disse ting af. Vi fik dermed afklaret, at hvad, vi ønsker at fokusere 100% på, er, at være en frokost- og aftenrestaurant, der sætter alt ind på at sikre vore gæster en unik og positiv helhedsoplevelse,” siger ejeren af Langhoff & Juul, Jonas Langhoff.

 

Vi står fast på vores ideologi

Det, vi oplever, at vores gæster roser og anerkender os for, er, at vi holder fast i vores ideologi om at bruge økologiske, lokale og rene råvarer. De har ligeledes givet udtryk for, at de påskønner, at maden er mangfoldig og kan nydes i en afslappet atmosfære i hyggelige omgivelser. Det er også, hvad vi selv ønsker, når vi går ud og spiser. Derfor har det været helt naturligt for os, at sætte endnu flere initiativer i værk, der kan være med til at skabe en indretning og et miljø i restauranten, som passer til den skandinaviske madkultur, hvor ren, uprætentiøs, smagfuld og ærlig smag er i højsædet, fortæller Jonas Langhoff.

 

Anders og Nicklas var højest på ønskesedlen

“For os er det vigtigt at tilbyde vore gæster en gastronomisk og sensorisk helhedsoplevelse af høj kvalitet, uden den er eksklusiv og kun forbeholdt de få. Derfor er det et scoop for os, at Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen er trådt ind i den daglige ledelse, og at de vil være med til at videreudvikle vores fokusområder. De var nummer et på vores ønskeseddel, siger Jonas Langhoff smilende.

 

Et økologisk køkken

Langhoff & Juul har et dogme, og det er, at råvarerne skal være økologiske. Det mener de, er det bedste. Måske. Men der er ingen tvivl om, at økologi er godt, hvis kokken ellers kan finde ud af at få noget smag ud af råvarerne. Efter en del måltider hos Anders og Niklas, kan jeg stå inde for, at de om nogen kan lave mad, der smager af noget. De er ikke til de kønsløse og sarte råvarer, som smager af ingenting. Det tegner godt for Langhoff & Juul, og deres opgave med at modernisere menukortet bliver spændende at følge.

 

Vildsvin, moskusokse, rener, lam og kronhjorte er på tegnebrættet

Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen er lige startet, og er i fuld gang med en nytænkning og renovering af menukortet. I fremtiden skal menukortet være mangfoldigt og sensorisk. “De er allerede i gang med at se på andre typer kød og råvarer end dem, vi typisk spiser. Hvad det ender med, ved jeg ikke, men jeg er sikker på, at det nok skal blive spændende.

Den nye kokkeduos første menu lanceres den 5. september.

 

Langhoff & Juul

Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C
Email: kontakt@langhoffogjuul.dk
Telefon: +45 30 30 00 18
Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også