Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

ANKER – ny restaurant på den gamle fiskerihavn

Af Line Ingwar Karlsen

Vi har ventet længe på, hvem der står bag byens nye, store restaurant på den gamle Nordhavn. Men nu er spændingen udløst. Jeg har været på rundtur og set lokalerne. De er bygget, men der er et stykke vej endnu. En ting er sikkert. Og det er, at Aarhus får sig en restaurant ud over det sædvanlige.

 

Erfarne folk står bag

Det er familien Schultz, som står bag ANKER. De driver i forvejen, Martino på Marselisborg Havn og Den Lille Kro i Nørregade. Nu er restaurant nummer tre også kommet i folden. De har om nogen bevist, at de ved, hvordan man driver restauranter, som hver især har deres særlige dna. Martin Schultz fortæller mig, at det er med stor glæde, at de kan løfte sløret, og melde ud, at det er dem, som snart rykker ind i den store bygning på Nordhavnen. Martin Schultz ved godt, hvor meget det betyder for en restaurant at ligge det rigtige sted. En fiskerestaurant skal i vores øjne helst ligge ved vandet, og da denne helt unikke placering bød sig, var vi ikke i tvivl. Her er så mange muligheder, fortæller han mig.

 

Kun fantasien sætter grænser

Bygningen er jo ny. Så der er ikke gamle rum, skillevægge og andet, man skal tage hensyn til. Det gør, at der er tænkt over indretningen. Så meningen er, at der bliver livekoncerter, masser af fester, bryllupper og events hos ANKER. Volvo Ocean Race kommer til Aarhus i 2018, og her er ANKER allerede med.

 

Gammelt og nyt mødes

Der bliver langsomt skabt en havnepromenade langs molen. Området har en lang historie, hvor havet og fiskeriet altid har påvirket området. Sådan er det ikke mere. Og dog. Der er stadigvæk to fiskehandlere. Derudover holder Brødrene Koch , Hantwerk, Timm Vladimirs Køkkenskole og Havnens Varmestue plus et par andre virksomheder til i området. Placeringen er mellem Havnens Fiskehus og den gamle træskibshavn.

ANKER - ny restaurant på den gamle fiskerihavn

Plads til 300 gæster på en god dag

Restauranten får 150 indendørs siddepladser og 150 udendørs siddepladser. Det må siges at være en del. Så når det er hektisk, så kan ANKER bespise 300 gæster på en gang, på en unik lokation.
ANKER - ny restaurant på den gamle fiskerihavn

Fisk og fransk

Jeg spurgte ind til menukortet. Her var Martin Schultz meget klar. Det bliver en fiskerestaurant i den klassiske stil, vi får at se. Så der bliver hummer, østers, pighvar, rødspætter, rejer, krabber, torsk og alle de andre skønne fisk og skaldyr, vi har i de danske farvande. Det bliver de store fiske- og skaldyrsfade, vi kommer til at se. Men også flamberet Chateaubriand, snegle og andre klassiske franske retter, som ikke har noget med fisk at gøre.
ANKER - ny restaurant på den gamle fiskerihavn

Ting tager tid

Især hvis tingene skal gøres ordentligt. Og det skal de, når familien Schultz laver noget. De er just ikke kendte for at springe over, hvor gærdet er lavest. Så derfor er åbningen også udskudt lidt. Det bliver først i det nye år, at ANKER slår dørene op. Ejendommen er ejet af Niels Albertsen, og bygget efter alle kunstens regler og ikke mindst de bedste materialer. Sådan noget tager sin tid, og når man bygger kvalitetsbyggeri, så tager det bare længere tid.

 

Pakhusene i Skagen mikset med et bornholmsk røgeri

Tanken med placeringen, bygningen og idéen kommer flere steder fra. Men det er ikke nogen hemmelighed, at familien Schultz har ladet sig inspirere af miljøet i Skagen. Især de røde, gamle træhuse på havnen og den særlige stemning, der er i og omkring dem, vil de gerne have til Aarhus. Hvis man så tilsætter noget at den stemning, folkelighed og hygge, som er hos de bornholmske røgerier, så er den næsten hjemme. Det eneste, man mangler, er, at der er mennesker hele året. Og hvis der er noget, Aarhus har, så er det mange mennesker. Byen og området er jo i nærmest eksplosiv vækst, hvilket gør, at projektet er godt set.

 

Hvorfor navnet ANKER?

Det naturlige spørgsmål er, hvorfor pokker vælger man det navn? Ifølge Martin Schultz er navnevalget meget bevidst. Anker symboliserer et fast holdepunkt. Skibet ligger jo stille, når det ligger for anker. Udover det så er anker jo forbundet med det maritime miljø, som passer ind til Nordhavnen og de gamle træskibe. Så nu har Aarhus fået sit ANKER. Jeg glæder mig til at følge jer.

Velkommen ANKER.

ANKER aarhus

ANKER

Fiskerivej 12-14
8000 Aarhus C

 

Del artikel

Andre læser også