Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets nye navn – Oles Gård overtager den store scene!

Af Jan L. Pedersen

Nogle rydder bare bordet, trækker stikket eller giver de andre en røvfuld. Hittet – og overraskelsen i år var uden tvivl Oles Gård. Hold da op, hvor de tog kegler. Vi faldt hele banden på Aarhus Update ned af træstubbene. Hans hjemmelavede, danske pizzaer med egne råvarer gjorde os målløse. Kasketten af – også selv om den er lavet i sækkelærred.

Ole klyver brænder - Oles Gård

Smag for skillingen

Om tingene er hjemmelavet og hjemmedyrket er ikke et spørgsmål, for det er det. Frisk rosmarin og græsk mani olivenolie, krydret med nogle hjemmelavede mayoer, lidt frisk ramsløg er hemmeligheden. Der er tre pizzaer at vælge imellem. En med skinke, en med salami og en vegetar-pizza kun med kartoffel. Jeg har smagt dem alle tre, men min favorit er den med salamien og den med skinken. Weltklasse er dommen!

Toppings fra Oles Gård

Duft af snobrød, bål, træ og ild var, hvad der mødte os. Der var noget lejrbål over pizzaen. Træet ligger i den ene side af stenovnen. Det gør, at smagen bliver unik. Dejen rulles ud med rulle. Den er ikke så tynd, som ved italienske pizzaer, men nok på en god halv centimeters penge. Det eneste, som kommer på pizzaen inden den kommer i ovnen, er kartofler og mani olivenolie. Når den er bagt, kommer toppings på. Det giver en anden og mere frisk smag, synes jeg. Friskrevet Vesterhavsost var osten ovenpå pizzaen. Den kommer på sammen med kødet og mayoen.

Pizza skinke fra Oles Gård

Begge pizzaer kan noget. Ja, der er relativ meget brød, men det smager godt og det hele smager af mere. Det var hver især vanvittig velsmagenden.

Pizza med salami fra Oles Gård

Helt igennem fair

100 kroner per styk er en fair pris. Pizzaerne tåler ikke sammenligning med andre og skal derfor vurderes i sin egen kategori. Der er pt. ikke andre end Ole og hans gård, men lad os opfordre andre til at give Ole lidt konkurrence.
Oles crew - Oles Gård

NorthSides kvalitetspris 2015

Hvis der var sådan en på madscenen, gik den til Ole og hans bondegård, dyr og crew. Jeg tror ikke, NorthSide har sådan en pris, men vi har lavet en på Aarhus Update, og den skal Ole have. Ufattelig godt tænkt og set. Hvor er det fedt, at se folk gå sine egne veje, og ikke stiller sig tilfreds med laveste fællesnævner.

 

Egen stenovn

Ole og hans crew kom ind med morgentoget, eller nok rettere i nogle biler. Uanset hvad, så vandt han alles hjerter på sin helt fantastiske smag. Tak for det, Ole. Du fornyede NorthSide, og gav os en opsang i hvordan gode råvarer skal smage. Mad som han selv har dyrket. Skinke og salami fra sine egne okser. Det hele er økologisk og lavet uden tilsætningsstoffer. Den lyder som noget, man ser i en gammel Morten Korch film. Brændet til den store stenovn, står Ole og kompagni selv og kløver. Det kræver en del brænder at bage mellem 2000 og 2500 pizzaer. Det var det tal, Ole selv fortalte os, da vi var forbi efter et par nye pizza.

Sådan skal en pizzabund være - Oles Gård

Good bye Italy

Hvis jeg var italiener ville jeg lave tumbs up over Oles pizzaer. Den lammetæver de fleste italienske. Skinken og salamien smager som ind i himlen. Kartoflerne giver pizzaerne et ekstra pift. Det friske rosmarin trænger igennem. Vesterhavsosten og havsaltet gav pizzaen det sidste løft. Der var knald på. Hurtig betjening og hårdtarbejdende medhjælpere havde sit at se til, men det gik hurtigt, fra bestilling til den færdige pizza var klar. Men det var her, vi så den længste kø på NorthSide 2015. Ventetiden var helt i orden, da madoplevelsen var uden for kategori.

 

Del artikel

Andre læser også