//Restaurant

Anmeldelse af Cock’s & Cows: Her får burgeren endelig respekt og topkarakter 

Burger-invasionen i Aarhus har været markant de seneste år. Det samme med pita og pizza-stormen. Det er tankevækkende, hvor mange der prøver lykken på det område. De fleste kopierer hinanden. Blot en konstatering. Men på burgerscenen er der kommet en ny spiller i foråret. De er på flere måder anderledes og kan noget, vi ikke har set i Aarhus. Det er Cock’s & Cows ved åen, der er tale om.

 

En restaurant – og ikke en burgerbar

Cock’s & Cows er en rigtig restaurant og ikke blot en burgerbar, hvor du spiser din burger med fingrene og drikker noget så usexet som en sodavand til maden. Nej, her sidder du ned, på gode stole, her bliver din mad serveret og præsenteret, du får bestik og tallerken, men også muligheden for gode drikkevarer. Herunder vin, øl, drinks og cocktails.

 

Stemning

Lokalerne, som før husede Restaurant Italia, har fået en overhaling og kommet op i en anden liga. Her er cool at være, og man føler ikke, man sidder ved åen i Aarhus. Der er masser af siddepladser udenfor, og der er god plads ved bordene. Der er også flere rum i restauranten, så det bliver på ingen måde crowded.

 

Et potentielt stamsted

Gæsterne var overraskende forskellige. Her kommer både dem, som skal i byen og er dresset op, og dem som bare kommer forbi til en burger. Klientellet er forskelligt, og hvis der skal være en fællesnævner, vil det være, passionen for en burger fra øverste hylde. Dog efter klokken 22 bliver det mere en bar, hvor der ryger cocktails over disken.

 

Menukortet

Burgerne kan man ikke undgå at se. De fylder pænt på menukortet, men der er også andet. Både snacks, salater og desserter. Til burgerne skal fritter og dip bestilles separat – og er altså ikke med i en menu. 

 

Snacks (og øller)

Vi indledte aftenen med 5 cheesecake balls. Tre oste, Gorgonzola, Cheddar og Parmesan, var blandet sammen i en friteret kugle, og med et strejf af chili. Det var god ost og med godt bid fra chili.

Dernæst deres kyllingevinger. De var med fin barbeque marinade, var lækre saftige og spicy. Nemme at spise til øllet. 

 

Signatur cheeseburgeren

Her hedder den cheese’n’smoke. Den koster 109 kroner og er med hakkebøf, bacon, tomat og økologisk Cheddar. Mayoen var dimensioneret perfekt i forhold til bøffen, som var utrolig saftig. Bollen var brioche med burgerbarens navn på, hvilket var fint. Den gjorde ikke det store væsen ud af sig. Bøffen tog kegler, og skønt med en god tykkelse, da den var mere saftig. Tomaterne var for vandede, men det er en generelt problem i det her land. De røg ud, og vi drak vores til i stedet for. 

 

Zé Brazil

Her har vi med en lidt anderledes burger at gøre. Er bøffen saftig og rosa? Ja, i den grad. Det gode ved de her “restaurant-burgere” er, at de ofte er noget tykkere end de “håndholdte”. Det gør, de er mere saftige. Den her var smukt grillet. Smagen af kød var markant. Tak for det.

Den friterede bøffel mozzarella var smuk, og osten løftede smagen. Chilimayoen var til den milde side, så det er ikke den, du går ned på. Prisen var 129 kroner.

 

Fries

Der er tre slags fritter at vælge mellem: Sweet potato, Twister og Salt ‘n’ vinegar. 39 kroner for en portion eller 99 kroner, hvis du går all in på alle tre. Portionerne er store, men hvis I er nogle stykker, så kan det anbefales, at I deler dem. Vores vinder var de søde kartofler. Til fritterne kan købes mayo. Vi prøvede aioli, chili og estragon til 15 kroner stykket eller tre for 39 kroner. 

 

For filan den her vegetarburger smagte godt

The Treehugger er en af de to vegetarburgere, som er på menukortet. Du bliver spurgt, om du vil have Parmesan i. Hvis svaret er ja, så må du leve med tilvalget fra mælkeprodukter. Vi valgte med Parmesan. Desuden var der tomatsalsa og aioli. Bollen var fuldkorn, hvilket ikke trak ned. Der er jo valgfrihed. 

En flot burger med god og gennemtrængende smag. Den økologiske squashbøf var sprødstegt og i den grad saftig og overraskende fast i kødet. Der var smag i den, og jeg savnede på intet tidspunkt kød. Prisen var 119 kroner. 

 

Tre desserter

Desserterne var ret nemme. Du får tre styk for 99 kroner. Hvis det er overkill, så koster de 39 kroner stykket. 

Det hele kalder de mini. En chokolade brownie. Saltet karamel med fløde og hvid chokolade. Sidst men ikke mindst lemon cheesecake.

 

Betjeningen 

De var oppe i gear. Nærværende og ufattelig gode til at spotte vores behov. Der var tid til gæsterne og ingen stress og jag. Jeg elsker, når man som gæst føler sig velkommen, og får opmærksomhed.

 

Drikkevarer der passer til maden

Her tog Cock’s & Cows stikket hjem. Der var både god øl, et acceptabelt vinkort og ikke mindst et superb cocktailkort.

Udvalget af øl var i den store ende. Både på fad og flaske. Priserne er sympatiske (0,5 cl. i glassene), hvis vi sammenligner med andre steder ved åen. 

Vi drak følgende:

  • Anarkist Moutuka Lager til 65 kroner 
  • Anarkist New England IPA til 65 kroner 
  • Anarkist Brown Alle til 65 kroner
  • Edelweiss Snowfresh til 69 kroner
  • Cocktails til 109 kroner for to styk – 54,50 per styk. (Happy hour)
  • To americano til 29 kroner

 

Vurdering 

  • Maden var i orden. Kødet var det bedst tilberedte, jeg har fået i en burger i Aarhus.

 

  • Betjeningen tog værtsrollen alvorligt, og beviste at de på trods den relative lave pris godt kunne levere en service i den bedste liga. De tog kegler med deres ligefremme og nede på jorden facon.

 

  • Alt i alt må jeg nøgtern konstatere, at københavnerne har formået at ramme noget af det, som vi manglede i Aarhus. Gode burgere med de bedste råvarer indtaget i et cool lokale, hvor man oven i købet sidder godt. Tilsæt dertil, at man kan få både gode øl, cocktails og vin. Når man så krydrer det med en eminent betjening, så udløser det topkarakter i vores sorte bog. 

 

  • En kæmpe anbefaling til Cock’s & Cows i Aarhus. De går stille med dørene, men jeg kan godt lide deres ydmyghed og tilgang til mad. 

 

 

Cock’s & Cows

Åboulevarden 9
8000 Aarhus C
Websitet:
Køkkenet lukker 22.30 i weekenden og 21.30 i hverdagene.

 

Du kan booke bord her: 

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev