//Cafeer

Anmeldelse af Lima: Peruviansk mad – hulen i baggården 

Lima er et lille og hyggeligt sted i sydamerikansk stil, der er helt sin egen. Den ligger lidt gemt i en baggård på Guldsmedgade, og det er en dejlig, afslappet krog at nyde et måltid mad i. 

 

Tjeneren var hurtig til at tage imod vores bestilling. Drikkevarerne kom ikke med det samme, men sammen med vores mad. Maden var hurtigt klar, men der manglede en præsentation af maden. Selvom man ikke har glemt, hvad man bestilte, er det altid rart at få præsenteret serveringen. 

 

Leg med smag og konsistenser  

Tjeneren anbefalede Limas ceviche – så den skulle selvfølgelig prøves. Cevichen var store stykker af hellefisk i en syrlig marinade af lime, chili og koriander. Den blev serveret sammen med skiver af sød kartoffel og sprøde majs. Da den blev serveret, duftede man straks rødløg, som passede fint til fisken.

I retten blev der leget med forskellige konsistenser – og det var lækkert med sprøde majs til den bløde fisk. Der var godt med syre i retten, men der skulle ikke være mere. De søde kartofler var ret rustikke og ærlig talt lidt kedelige. Der var dog lidt mere spark i marinaden, hvor chilien gav et godt modspil til syren. 

 

En lille blindsmagning 

Den næste servering blev en lille blindsmagning, da de 3 små empanadas ikke fik nogen præsentation, og man ikke kunne se forskel på dem. De tre forskellige empanadas blev serveret med en salsa. Den første empanada var i sandhed en overraskelse – for den var med hakket oksekød – og jeg havde egentligt bestilt oksesteak. Men den var god og saftig, dog hjulpet godt på vej med lidt lime. 

Den næste med kylling manglede lidt smag – det var mest kylling og i dejen. Her var der igen brug for et godt skvæt lime. Den veganske empanada var god og den mest spændende af de tre. Den var mere krydret og smagte bare af mere. Salsaen gav lidt mere smag til retten, og her kunne jeg bedre smage korianderen. Den var dog lidt vandet – det kunne klæde den at få skruet lidt op for varmen. 

 

Sandwich uden så meget snak

En sandwich med flæskesteg, syltede rødløg og en puré på søde kartofler. Sværene var bløde, og jeg ved ikke, om det var meningen, de skulle være det, men jeg havde foretrukket dem sprøde. Kødet var fint mørt og saftigt. En fin og enkel sandwich uden så meget snak. Lidt mere smag havde ikke gjort noget.

 

Pil ned til Lomo med ris

Risretten var med tynde skiver oksesteak, puré af sød kartoffel og sauterede grøntsager med en medium spicy chilistyrke. Risene var der mere end rigelig af. Lidt voldsomt vil de fleste nok mene.

Kødet var helt gennemstegt og sejt. Der skal arbejdes med kødet. Udskæringen var culotte, som var tilberedt sous vide fortalte kokken. Hvordan er lykkes at lave kødet så tørt og sejt ved jeg ikke, men det var på ingen måde veltilberedt. 

 

Desserten redder stemningen 

Deres klassiske peruvianske Alfajores var en god afslutning på et sydamerikansk måltid. Det er helt enkelt – blød og cremet Dulce de leche i en sprød småkage. Den var lige som den skulle være. 

Den veganske limekage var vores anden dessert. Den smagte godt, og sammen med den friske sorbet, var det klart et hit. Sammen med en americano var det en vellykket afslutning. 

 

Hjemmelavet kaneldrik 

Stedets egen og friske limonade kunne have været meget lækker – men det smagte af 25-års fødselsdag. Der var masser af kanelsmag, og det var svært at smage andet i den. Menukortet lover også smage som ananas, nellike, sukker og lime, men de var svære at finde. Vi drak ikke op. Det var ikke vores smag, og jeg synes ikke de på nogen måde passede til maden. 

 

Hvad var prisen?

  • Tre styk empanadas til 79 kroner
  • Ceviche Original til 108 kroner
  • Lomo med ris til 98 kroner
  • Chicharron(sandwich) til 79 kroner
  • Tre styk Alfajores til 25 kroner
  • Vegansk limekage til 35 kroner
  • Chicha Morada limonade til 30 kroner glasset
  • Danskvand med brus til 25 kroner
  • Inca Cola (peruviansk gul cola) til 35 kroner
  • Americano til 25 kroner

 

 

Vurdering

  • Lima er et spændende sted at besøge, for de byder på noget helt andet. Det er forfriskende med et sydamerikansk fokus på den aarhusianske madscene. 

 

  • Prisniveauet er fornuftigt, og de har nogle anderledes retter på menukortet. Men. Nogle flere af deres retter manglede smag og kærlighed for detaljen. For eksempel så duer det ikke, at kødet er tørt og sej. 

 

  • En præsentation af serveringerne vil helt sikkert også forbedre helhedsoplevelsen. Samlet set er Lima et dejligt og hyggeligt sted med spændende mad – men med plads til forbedringer. Den generelle oplevelse levede ikke op til vores forventninger, selv om der var flere gode takter hos Lima.

 

Lima Aarhus

Guldsmedgade 20C – i baggården
8000 Aarhus
Website:

Cafeer Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev