//Restaurant

Anmeldelse af Syv Ni 13: Delemad i den gode ende af skalaen

Den forholdsvis nye Restaurant Syv Ni 13 i Frederiksgade er med smagfulde og delbare retter samt billige priser et besøg værd. Dog kan der fint deles mere ud af den personlige service.

 

Delemad. Det er efterhånden nogle år siden, at trenden med at deles om biler, boliger og brugte genstande også ramte restaurationsbranchen. Social dining blev det kaldt, og konceptet handlede i al enkelhed om at dele al den mad, der blev sat på bordet.

 

Trenden lever stadig, og den relativt nyåbnede restaurant Syv Ni 13 i Frederiksgade har slået dørene op kun med den på programmet og tilbyder et par håndfulde retter at vælge imellem – alle til 120 kroner stykket og som udgangspunkt tilpasset to personer. Man kan også lade kokken bestemme og vælge en sammensat menu med snacks og syv retter serveret af tre omgange til en pris på 373 kroner per person.

 

Den hoppede vi på sammen med en tilpasset vinmenu til 225 kroner.

 

Egen substans

Syv Ni 13 holder til i lokalerne, hvorfra Michelin-restauranten Substans for nylig flyttede og efterlod nogle ganske store sko at fylde ud.

 

Det er praktisk talt umuligt, og det forsøger Syv Ni 13 da heller ikke på nogen måde. Indretningen er stadig lys, minimalistisk og meget skandinavisk, men maden er af en hel anden karakter, og sådan skal det selvfølgelig være. Betjeningen er desværre også markant anderledes, og selvom konceptet naturligvis ikke lægger op til service på Michelin-niveau, er det trods alt på for lavt et niveau.

 

 

På restaurantens hjemmeside beskrives betjeningen som nede på jorden og med en karakteristisk jargon hos hver enkelt tjener. Det mærkede vi intet til på vores aften. Tjenerne var venlige, og vi fik med enkelte undtagelser, hvad vi skulle have, men så heller ikke mere. Vinene blev kun nøjsomt præsenteret på forespørgsel, og beskrivelserne var tydeligvis indstuderede – og det samme gjaldt maden. Når vi spurgte ind til noget, fik vi intet klart svar andet end for eksempel: ”Der er ret mange ingredienser i, så det kan jeg ikke lige svare på”, eller ” Det er en barolo, og med det navn, er det jo god kvalitet”. Noget amatøragtigt, men vi trak på smilebåndene og nød maden i stedet. Den var nemlig overraskende god.

 

 

Frisk og sprødt

Osteravioli med ramsløg, friteret jomfruhummer samt nye danske kartofler med en maltmayo og ristet løvstikke udgjorde snacksene, som var i mundrette og indbydende størrelser. Alle med knasende friskhed og god smag, og allerede nu var det tydeligt, at restauranten går op i friske råvarer af god kvalitet.

 

 

Lækkert brød med persillesmør udfyldte den korte pause, inden de første tre retter blev serveret.

 

 

En yderst cremet bøffelmozzarella (som i begyndelsen var lidt køleskabskold) med en let krydret romesco-sauce lavet på peberfrugter lagde for.

 

 

Den fik følgeskab af tynde skiver af kalv med Gnalling-ost, en slags brie, på toppen og sprøde, store og friske ærter, mens tredje tallerken var grillede asparges med reven ost og en vinaigrette på kapers. 

 

Tynde skiver af kalv med Gnalling-ost

 

Meget sommerlig og fin sammensætning af tre retter, der indeholdt både sprødt og blødt samt syrligt og sødligt. Gode smage og i det hele taget en glimrende start.

 

 

Markante smagsoplevelser

Uden yderligere præsentation drak vi til forretterne en lige så glimrende tysk riesling fra Mosel, der med en anelse sødme, tørhed og mineralitet passede nydeligt til retterne.

 

Som tidligere skrevet herefter en barolo af en slags til hovedretterne; den var også ganske udmærket, men druknede alligevel noget i de markante smage i hovedretterne.

 

 

Her stod den nemlig på mør ribeye med en god barbequesauce med drys af kraftig persille gremolata. Kødet blev flankeret af glaserede gulerødder med bid, friterede gulerodstoppe og gulerodsmarengs – virkelig en delikat sammensætning.

 

 

Endelig flere grillede asparges, denne gang hvide med følgeskab af kartoffelchips og hvidløgscreme. En herlig samling af lidt af hvert fra smagsspektret, og det hele veltillavet og fuld af smag. En fornøjelse.

 

 

Delt brunsviger

Vi sluttede med at dele en lige så godt sammensat dessert af rabarberkompot og -is, chokolade og så bunden af en brunsvigerkage – det hele overhældt med en flydende top fra brunsvigerkagen. Dejlig afslutning.

 

 

Syv-Ni-13 er et fund til pengene – maden er utrolig god, faktisk huskede jeg de fleste af retterne i dagene efter, og det er et godt tegn, for så har de skilt sig ud. Man kan komme langt med gode og friske råvarer, men de skal også sættes rigtigt sammen i køkkenet, og det formår restauranten til fulde at gøre.

 

Anretningerne er også nydelige – men efter min smag burde man droppe at lægge bestik i ved servering, det ødelægger helheden på tallerknerne. Detalje.

 

Summa summarum: Besøg Syv-Ni-13 for maden, den alene er oplevelsen værd. Betjeningen levede på vores aften ikke op til det lovede på hjemmesiden, men det blev faktisk ligegyldigt, fordi den var trods alt var venlig, men mest fordi maden var så god.

 

Får man styr på det hele, kan restauranten sagtens være med blandt de måske 20 bedste i byen, pris og kvalitet holdt op mod hinanden. Syv-Ni-13!

 

Syv-Ni-13

Frederiksgade 74
8000 Aarhus
Telefon: 93 30 30 31
Website:

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev