//Restaurant

Anmeldelse af The Hummus & Pita Bar: Den gemte pitabar på Stjernepladsen

På Stjernepladsen, et stenkast fra Aarhus Universitet og Nordre Ringgade, ligger The Hummus & Pita Bar og putter sig. 

 

Det er en pita bar med et enkelt menukort og et pænt udvalg af kød, salater og dressinger. På den måde kan man selv designe sin menu, og de er også gode til at rådgive og komme med forslag til, hvad der passer godt sammen. 

Den var fint besøgt en lørdag lige over middag, og der var en hurtig og venlig betjening. Vi fik maden som takeaway – men der er også et par pladser derinde, så man har mulighed for at blive og spise. 

 

Det er jo en pitabar… 

…Så vi skulle selvfølgelig prøve deres pita! Vi valgte den med lam og købte den som menu, så med pommes frites og en sodavand til. Pitaen var fyldt godt op, og der var bestemt ikke sparet på dressingen. Selve brødet var lækkert, og lammet var også godt tilberedt. Det havde lidt smag af grill, som passede godt til. 

Af salater havde vi blandt andet valgt deres syltede agurker til – og det kan anbefales. De giver nemlig en god sprødhed og syrlighed til pitaen. Dog kommer de forskellige elementer i pitaen lidt til at ligge i lag, men det kan være svært at få det blandet i en pita. Pomfritterne var sprøde og godt saltede – men de skulle ikke have længere tid i frituren. 

 

Rulle i en skøn kombination

Stedets rulle fik vi med falafel. Rullen blev smurt med haydari, hvilket gav en lækker og lidt krydret smag. Af salaterne valgte vi blandt andet syltede rødløg, snittet rødkål og almindelige rødløg i en urteblanding. Det var nogle gode sprøde elementer, som passede rigtig godt sammen med den cremede feta og falaflerne. 

Selve falaflerne var gode, men de kunne godt være mere krydret. Hele rullen taget i betragtning – så fungerede det godt, fordi haydarien gav lidt mere styrke, der hvor falaflerne manglede. Samlet set en skøn kombination, som skal afprøves. 

 

Salaten kom ikke helt i hus

Til salaten fik vi kylling, og her var det samme byg-selv princip. Vi prøvede blandt andet deres lange, grønne chilier – og dem var der godt spark i. Broccoli var også en del af salaten, og de var let tilberedte, men de var desværre ret kedelige. Vi blev anbefalet en aioli-dressing, hvor der var masser af hvidløgssmag, men den var for fed til en salat. 

 

Libanesisk kibe – det skal prøves

Som ekstra tilbehør kan man også købe deres kibe for en 10’er stykket. Kibe kan ligne lidt en falafel, men her er den med bulgur og oksekød. Den dufter dejligt krydret og er lækker sprød udenpå og blød indeni. Det er et spændende tilbehør, som klart kan anbefales. Ekstra point for deres libanesiske kibe. 

Stedets hummus

Vi tilkøbte en portion hummus – og det var en stor portion. Her går man bestemt ikke ned på hummus! Rent smagsmæssigt var den okay. Der var en fin smag af hvidløg, men den kunne godt tåle lidt mere power. 

 

Hvad var prisen?

  • Pita med lam som menu (med pommes frites og sodavand) til 95 kroner
  • Rulle med falafel til 65 kroner
  • Salat med kylling til 55 kroner
  • 2 stks. libanesisk kibe til 20 kroner
  • Ekstra hummus til 35 kroner 

I alt kostede det 270 kroner til 2 personer – og der var rigeligt med mad. 

 

Vurdering

The Hummus & Pita Bar er et fint sted at svinge forbi, hvis man vil have noget nemt og lækkert. De har helt klart nogle vindere i disken, som trækker opad – prøv for eksempel en pita eller rulle, smurt med haydari og med lam/falafel og rødløg, rødkål, syltede agurker og feta. Og glem ikke at få en kibe med i den anden hånd! 

 

Men der er plads til forbedringer. Der må gerne blive skudt noget mere smag efter deres falafler og hummus, og nogle elementer i salatbaren kunne godt piftes lidt op. Til prisen er det dog et ganske udmærket sted at hente en bid mad. 

 

The Hummus & Pita Bar

Randersvej 23
8200 Aarhus N

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev