Anmeldelse: Hvis det her er guldkyllingen, så vil jeg nødigt smage sølvkyllingen
Takeaway er i vækst. Ikke kun i Aarhus, men i hele landet. Vi tester takeaway stort set hver uge, og oplevelserne svinger som et pendul. Forleden var det spydstegte kyllinger.
Flyttede uden at fortælle det
Vi bestilte hos Guldkyllingen i Åbyhøj. Fandt dem på Guldkyllingens hjemmeside. Men den viste sig at være flyttet til Viby, hvilket vi ikke var informeret om. Dog senere fandt vi ud af, at det stod på deres hjemmeside, som stadig hedder “Guldkyllingen Åbyhøj”. Men det sagde manden i telefon ikke noget om. Så da vi stod på p-pladsen hos Fakta, var kyllingetrucken væk. Der stod også et par andre, som ligesom os heller ikke kunne finde Guldkyllingen. Vi ringede til det nummer, vi havde bestilt på, og spurgte hvor de var henne. Svaret var; ved Aldi i Viby. På spørgsmålet om, hvorfor de ikke havde sagt det ved bestillingen, lød svaret: Vi kunne sgu bare tjekke deres Facebook, eller have spurgt. Ellers var også flere kunder i Viby end i Åbyhøj. Så vidste vi det.
Sødt coleslaw
Vi fik at vide, at det var en hjemmelavet coleslaw. Det må vi så tro på. I så fald er hjemmelavet langt fra et kvalitetsstempel. Tværtimod. Kålen og gulerødderne var sprøde, men så stoppede rosen også. Der var alt for meget sukker i til min smag. Lidt synd, for coleslaw kan smage fremragende. Prisen var 25 per bæger. Agurkesalaten havde fin syre, og smagte fint.
Tør kylling og slatten skind
Umiddelbart lyder det ikke rart og er i skarp kontrast til, hvad der står på deres hjemmeside. Sprødstegte kyllinger var der på ingen måde tale om. Tværtimod. Slapt, fedt og langt fra sprødt skind. Så de kalorier undlod vi.
Efter skindet var røget af, var der kød tilbage. Det var tørt, og faldt ikke fra benene. Underligt, da det burde gøre det. Men nej. Låret var mest saftigt. Generelt smagte kyllingen af meget lidt.
Heldigvis havde vi lavet en par salater til. De løftede dagens middag.
Kolde pomfritter og sød coleslaw
Varm takeaway er bedst, hvis den er varm. Det giver næsten sig selv. Men transporten fra Viby til Åbyhøj havde gjort maden lunken. Fritterne var kolde og slappe. Endnu et slag i ansigtet. Den søde coleslaw løftede ikke niveauet. Lidt synd for vi har spist deres kyllinger før med større succes.
Vores regning
270 kroner til tre personer. Umiddelbart ikke meget, men da de fleste pomfritter og coleslaw røg ud, og kyllingerne ikke var gode, ja, så er det dyrt. En menu koster 80 kroner inkl. ½ kylling, pomfritter, agurkesalat og en lille dyppelse i plastikpose fra Bähncke. Coleslaw koster 25 kroner for en bøtte, men den er ikke med i menuen.
Vurdering
Overordnet var det en tam og skuffende omgang. Kyllingerne skulle være fritgående, men ifølge Guldkyllingen selv, så i store lukkede stalde. Intet økologi og fri bevægelse med sol og græs. Sådan er det. Åbenbart. Efterfølgende spurgte vi, hvor kyllingerne kom fra. Men det fik vi ikke svar på, men blot at det var rigtig god kvalitet. Men uanset det, så skuffede maden fælt. Så måske var det godt, at det ikke var fritgående økologiske landkyllinger, der var tale om. Det ville have være endnu værre.
Guldkyllingen skriver selv på deres hjemmeside: “Alle produkter skal være af absolut højeste kvalitet, og tilberedes i mobile foodtrucks på udvalgte steder i Danmark. Kæden drives og ejes af passionerede partnere”. Jeg må bare konstatere, at det er tankevækken, man kan slippe afsted med at skrive “absolut højeste kvalitet”. Det var langt fra min opfattelse af god kvalitet.
Jeg kan ikke anbefale mad fra Guldkyllingen i Viby – tidligere Åbyhøj, eller hvor den nu er for tiden. Om jeg var uheldig, ved jeg ikke, men der går helt sikkert lang tid, før jeg giver Guldkyllingen en chance til.
Guldkyllingen
Skanderborgvej 198
8260 Viby