//Restaurant

Anmeldelse: Efter 25 år tager den “gamle” Shawarma Bar kegler som aldrig før

Den ældste shawarmabar i Aarhus hedder pudsigt nok Shawarma Bar. Den ligger i Guldsmedgade og er en institution i Aarhus. Både i dagtimerne, men også om natten. I dag har Shawarma Bar samme status inden for shawarma, som den hedengangne Jacobs Pita havde inden for pita. Det forpligter at være den ældste “dreng” i shawarmaklassen.

 

 

Hurtighed og service 

Noget af det, som kendetegner Shawarma Bar, er deres evne til at få noget fra hånden. Hold op, hvor går det tjep. Der var en del mennesker, da vi kom. Men i løbet af kort tid, blev det vores tur. Der var ikke meget snak, men hurtighed og effektivitet. En shawarma og en pita begge med oksekød blev bestilt. Spørgsmålene om chili og hvidløg var eneste kommunikation mellem betjeningen og os og vupti, så stod vi med vores mad i hånden. Det kalder jeg fastfood i ordets sande betydning. Ubetinget ros og respekt til betjeningen. 

 

 

Shawarmaen er vinderen

Brødet, som Shawarma Bar er kendt for, er i en klasse for sig. Det er friskbagt og utrolig velsmagende. Det balancerer på kanten, da smagen afhænger af, om det har fået præcis nok til, at give den lettere brændte smag, som får os kunder op at ringe. Den disciplin mestrer de hos Shawarma Bar. Personalet kan deres kram, og den faste stab har været med i mange år, hvilket i det her tilfælde tæller op.

 

 

Det friskbagte brød holder godt på fyldet, og det bliver ikke vådt og ødelagt.

 

 

Der var bestemt ikke sparet på kødet. Grøntsagerne er friske. Den syltede og småsyrlige rødkål skiller sig positivt ud. Den giver en kærlig kant til kødet.

 

Den hjemmelavede chilisovs har tilpas styrke, og overtager ikke smagen. Der er fire forskellige dressinger i dag, så hvis du vil prøve noget andet end den klassiske, så kan du også det. Præcision er ikke det værste, man har. Der var virkelig balance i tingene i den her rulle. 

 

 

Pita eller arabisk sammoun brød

Shawarma Bar har udvidet deres menukort i kølvandet på alle de nye pita-barer, som er skudt op de seneste år. Nu kan du ud over shawarma også vælge pita i arabisk sammoun brød, en kebabtallerken og sandwich i tyrkisk brød. 

 

 

Pitaen, vi valgte, var indbydende og med meget fyld. Alt undtaget kødet var valgfrit, hvis man ønskede det. Specielt kødet var der meget af. Brødet var af den tykke slags og ikke friskbagt på stedet. Men når det er sagt, så smagte det godt og mættede rigtig godt. Indholdet var det samme som er i shawarmaen. 

 

 

Falafler efter den gamle familieopskrift

Vi blev anbefalet de “nye” falafler, som er lavet efter en hemmelig opskrift, og som, ifølge manden bag disken, var de bedste, han havde smagt. Nuvel, det skal han jo sige, tænkte jeg. Men efter jeg havde smagt dem, må jeg indrømme, de smagte mere end almindelig godt, og så var konsistensen perfekt.

 

 

Olien kunne ikke smages, og de var bløde indeni, men ikke mindst havde de smag. Den nye og hjemmelavede granatæble-dressing smagte helt forrygende godt. Den løfter hele smagsoplevelsen her og det var nok dagens mest positive overraskelse. 

 

 

Det tyrkiske brød har også gjort sit indtog her

Hvorfor de fyldige og mættende tyrkiske brød er kommet på menutavlen hos Shawarma Bar, ved jeg ikke. Jeg kan blot se, at tendensen ses en del steder i Aarhus. Det er relativt nyt, og grunden skal nok ses i de voluminøse og mættende brød. Prisen er den samme som for shawarma, men de mætter selvsagt en del mere, hvilket må være grunden. Smagen er i mit hoved ikke bedre end i rullerne med det friskbagte brød. Dog smagte de godt, og på nær brødet, var det samme indhold som i shawarmaerne.

 

 

Kødet og krydderierne 

De hjemmelavede spyd er de samme som altid, og den hemmelige opskrift på krydderierne er også den samme. Den kendes efter sigende kun af tre personer. Det er mørt kød, og vores kød blev først skåret, da vi bestilte maden, så den var skøn sprød og havde ikke været i en gryde eller på en pande først. Det tæller klart op. Oksekødet og krydderierne er vanedannende og jeg synes det er blevet markant bedre de sidste par år.

 

 

Priserne

Priserne hos Shawarma Bar er sympatiske. En shawarma koster fra 40 kroner, hvilket må siges at være lav. Prisen på de 40 kroner er for den med falafel. Dem med okse og kylling koster 50 kroner stykket. Det samme koster pitaerne med kød i. Der er value for money hos Shawarma Bar. 

 

 

Vurdering 

Jeg har været glad for Shawarma Bar i mange år. Men niveauet, smagen og finesserne er bedre end nogensinde før. Kødet i både shawarmaer, tyrkisk brød og pitaer er der ikke sparet på, så du bliver godt mæt for relativt små penge

 

  • Shawarma Bar forstår at dosere, så råvarerne kommer til sin ret, og smagen bliver god. Priserne er lave, når man vurderer dem op mod kvaliteten. Der er helt klart value for money.

 

  • Servicen og betjeningen hos Shawarma Bar er blandt de mest effektive og venlige, jeg har mødt længe. 

 

  • Ros for at Shawarma Bar lytter til kunderne og udvikler sig i takt med, hvad kunderne ønsker. Der er sket meget gennem årene, uden man har glemt fundamentet og smagen. 

 

  • Niveauet er stabilt, og kvaliteten er den samme uanset, hvor mange der står i kø, og på hvilket tidspunkt af døgnet du kommer. Det er ikke hver dag, man oplever det, især ikke i spidsbelastningerne når der er kø helt ud på gaden.

 

Til prisen tøver jeg ikke; Den “gamle” Shawarma Bar laver helt forrygende gode “ruller, og med den her oplevelse vi fik, så er de klart favorit til vinder af Bedste Shawarma 2020 i Aarhus. De får nu vores bedste anbefaling med på vejen.

 

 

Shawarma Bar

Guldsmedgade 8
8000 Aarhus C 
Telefon: 86 19 49 25
Website:

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev