//Restaurant

Den spanske vinstue: Måske det mest hemmelige sted i Aarhus?

Af Sofie Duedahl Lauridsen

MasVino ligger langt inde i gården til Klosterport 4. På vores vej derind spurgte vi flere gange os selv, om vi mon var på rette kurs. Men sandt nok… Gemt fra stress, trafik og støj.

 

MasVino definerer sig selv som en Vinbodega.

 

Men hvad er en Vinbodega egentlig?

 

Vin og bodega synes måske ikke at være to ord, der går hånd i hånd. Vi tænker straks på bodega værende en billig, og måske lidt tarvelig, beværtning. Men bodega henviser jo faktisk også til en spansk vinstue. Denne fortolkning karakteriserer netop MasVino. Et ellers meget hemmeligt sted i Aarhus – Dog en hemmelighed vi gerne vil dele med jer!

Grænseoverskridende og super fantastisk på samme tid!

Da vi ankommer til MasVino, får vi lov at vælge, hvilket langbord vi vil sidde ved. Der sidder allerede et større selskab ved et langbord i lokalet. Det emmer af god stemning.

Der er vin i glassene. Skål!

 

Kort tid efter vi har sat os, kommer nogle andre ukendte unge mennesker ind på MasVino. De sætter sig ved det samme langbord, som vi allerede sidder ved. Vi skal lige vende os til langbords-seatingen. Denne form for seating lægger op til en uformel stemning. Vi synes, det skaber en helt speciel hygge. Den uformelle stemning oplever vi igen, da vi skal vælge, hvad vi vil have fra menukortet.

En ung fyr fra personalet kommer ned med deres såkaldte spiseseddel. Han sætter sig på bænken ved os. Han begynder så at introducere spisesedlen for os fra top til bund. Han agerer lyttende og interesseret i vores specifikke kulinariske ønsker. Det er en helt ny oplevelse.

 

Grænseoverskridende og super fantastisk på samme tid. Vi har aldrig fået en så uformel, afslappet, troværdig og spændende guidance omkring vores madvalg på restaurant før. På spisesedlen ved Masvino står der godt nok, at vi kan få fem retter efter kokkens valg. Vi vil nærmere betegne det som kokkens anbefaling!  

 

Det meste er egen import

Vinen hos MasVino importerer de selv, og her er for alvor meget at vælge mellem. Priserne er sympatiske, og vi føler, vi får meget for pengene.

 

Vi købte en flaske rødvin fra Agusti Torellos nye marker i Montsant. En god og samarbejdsvillig og frisk vin, silkeblød, med søde tanniner. En både kraftfuld og elegant vin. 300 kroner for en flaske virkede som ren foræring. Vi drak og to glas mousserende og i den grad saftig vin.  AT Roca Brut fra samme producent.

 

Klassikere fra det spanske køkken

Spisesedlen hos MasVino er opdelt i kolde og varme serveringer. De kolde serveringer udgør, hvad vi forbinder med de mere traditionelle tapas-serveringer. De varme serveringer er “fra grillen”. Af disse tilbyder MasVino, at deres kok sammensætter en menu med tre eller fem varme serveringer.

 

Efter personalet har besøgt os ved vores bord, gennemgået spisesedlen med os – guidet os, grint med os – beslutter vi os for, at vi i dag går med de fem varme serveringer. Men, vi kan alligevel ikke lade være med at starte med lidt oliven og brød. Simpelt og godt. Vi nyder et glas bobler hertil. Sådan – velkommen til MasVino!

Hertil får vi Pimientos de padrón – grønne små peberfrugter ristet i olivenolie. De har en flot grøn farve, og ligner nærmest chilier på grund af deres størrelse. De kommer godt og tilpas saltede. En sand klassiker i det spanske tapas-køkken, som vi er vilde med. De er alle milde og søde i smagen. Dette på trods af, at personalet smilende advarer os om

 “at der er én stærk i deres kasse, og de desværre ikke ved, hvem der får denne”

 

De rigtige ingredienser – tak!

Fra grillen får vi røget smørfisk med (48%) cremefraiche anrettet på papadum. Det er yderst velsmagende. En dejlig fed fisk! Vi kan smage det høje indhold af jod i smørfisken fra smagen af salt. Smørfisken er “toppet” med rogn, der også giver en frisk og salt smag hertil. Rognen er sprød og spændstig, som vi kan lide den, når vi tygger den. Det går godt sammen med cremefraiche, der neutraliserer og balancerer.

Det er lækkert, at smørfisken kommer på papadum, der er en tynd friteret dej af linser. Det balancerer yderligere den saltede smag fra både smørfisken og rognen. Den er sprød, hvilket er dejligt, fordi det minder os om, at den kommer direkte fra tilberedningen og ud til os. Sprødheden giver også et dejligt bid i anretningen med smørfisken. Vi føler virkeligt, at der er lagt vægt på rigtige ingredienser. Sammensætningerne går op i en højere enhed.

Vi får også Presa de Iberico – dét ultimative stykke kød, der kommer fra et sortfodssvin fra Spanien. Smagsmæssigt minder det os på ingen måde om svinekød. Det når helt andre højder. Er mørkere end almindeligt svinekød. Har mere fyldighed og er mere saftigt. Svinekødet kommer på en taco. Det har en flot stegeskorpe, men er mørt indeni. På toppen er der syltet rødløg, chili og lidt (unødvendigt) grønt.

Yummi, hvor er det godt. Det er anrettet som delemad, hvilket passer rigtig godt til den uformelle, hyggelige stemning.  

 

En kejserlig hat – ja, hvorfor nøjes?

Vi oplever igen, hvordan retterne serveres med passion, da vi får kejserhat på grillet brød med double creme mellem svampen og brødet.

 

Ja, ja – hvorfor nøjes, når du kan DOUBLE creme og svampe, der faktisk er kejserlige? Det smager fantastisk!

 

Kajserhatten har en karakteristisk kødfuld konsistens. Den er meget smagfuld. Umani-smagen er gennemtrængende, og minder os meget om ristet champignon. Også en let sødlig nøddeagtig smag kommer frem.

Det går perfekt sammen med den creme, der er ud over det grillede brød. Double creme… lige lidt mere uimodståelig (tykkere og federe), sammenlignet med en almindelig flødecreme. Desværre har retten fået lidt for meget passion… Det grillede brød har en sort brødskorpe. Brødet har tydeligt fået for meget på grillen. Det ødelægger selvfølgelig denne servering. Over halvdelen af brødet er uspiseligt. Det er sjusk. Ærgerligt fordi, de første bidder (inden vi rammer det brændte brød) er perfekte.

Vinbar, vinbodega OG spisested

Konceptet ved MasVino favner bredt. MasVino er nemlig både en vinbar, vinbodega og et spisested. Dette brede fokus kommer desværre også til udtryk i nogle af de serveringer, vi får. Til tider er maden nemlig meget rustik. Også lidt for rustik. Grillet brød er blevet for grillet – faktisk brændt. Vi får også en creme brulee, der er karamelliseret lige til den gode side. Det er rigtigt ærgerligt med sådan sjusk, når alt andet bare spiller for MasVino. Vi kan derfor ikke sige, at MasVino har 110%  styr på spisestedet. Til gengæld har de 110% styr på deres vinbar og vinbodega.

Vi tager gerne tilbage til denne oase – anytime!

MasVino emmer af passion! Personalet og lokationen skabte en utrolig atmosfære for os. Dét gjorde vores aften uforglemmelig. Den lidt hemmelige beliggenhed går godt i tråd med konceptet. Det rå lokale med langborde skaber en afslappet stemning. Det kan vi godt lide, eftersom vi besøger MasVino på en fredag – efter en lang og stressende uge.

 

Vi kommer helt ned i gear

 

Retterne er også gode. Vi har fået fem retter til en sum af 290 kroner per snude. Det er meget fair. Der er kræset om retterne. Dog er det ærgerligt, at maden til tider er lidt for rustik. Vi spørger os selv, hvor meget mere vi kan forlange, taget prisen i betragtning. Vi har ikke lyst til at forlade stedet. Da vores vinglas er tomme, bliver vi enige om, at vi gerne tager tilbage til denne oase – anytime!

 

MasVino

Klosterport 4b
8000 Aarhus C
Website:

 

Hvorfor er MasVino et besøg værd? Det er der flere grunde til. Maden er overraskende god i vinbar-segmentet. Især deres små serveringer. Vinen er unik forstået på den måde,

 

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet