Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En burger, vi gerne joiner – Burger Joint

Af anders@sommersangdigital.dk

Burger Joint er et af de spisesteder, der har været heldige at få en beliggenhed nede ved åen. Problemet er bare, at det er i den ”forkerte” enden af åen sammen med blandt andre Brincon og Memphis Roadhouse. Burger Joint er derfor en smule udfordret med synligheden, men det lader de bestemt ikke gå ud over smagen og den gode stemning.

Vi bliver modtaget med et smil, da vi træder ind af døren. Vi må selv vælge vores bord, hvorefter tjeneren spørger: ”Har I været her før?” Et dejligt spørgsmål, som både har respekt for de gæster, der kender konceptet og ikke behøver høre om det, og for de nye kunder, som gerne vil vide, hvad de går ind til. Humlen ved konceptet på Burger Joint er, at nytænke burgere og kombinere det med hjemmelavede ting; dyppelser, brød, og enkelte drikkevarer.

Indretning på Burger Joint ved åen

Menukort og bestilling

Menukortet præsenterer stedets otte forskellige burgere, hvor syv ligger i prislejet 115-122,- kroner, mens den sidste burger med 2 gange 200 grams bøffer koster 169,- kroner. Det er muligt at få ekstra ost, bacon og spejlæg for 10,- kroner, og de mere sultne kan få en ekstra bøf for 35,- kroner. En af fornøjelserne ved at spise en burger er, som bekendt, at se den flankeret af pommes fritter. De følger med til alle burgerne, og akkurat ligesom man ikke spiser rød grød uden fløde, spiser man jo heller ikke fritter uden dyppelse. Burger Joint byder på 11 hjemmelavede af slagsen, og der følger én valgfri dyppelse med til alle burgerne.

 

Udover burgere byder menukortet på flere forskellige sandwich, et par specialiteter i stil med Fish and Chips og flere salater, hvis én i selskabet ønsker et sundt måltid. Det var der dog ingen, der havde planer om i vres tilfælde. Vi bestilte derfor kokkens kyllingeburger og den bosniske burger, da stedet netop er etableret af en bosnier, hvorfor vi blev nødt til at smage lidt af den lokale cuisine.

 

Pommes fritter med gratis refill

Burgerne serveres som nævnt med hjemmelavede pommes frittes, som dog må siges at være mere i stil med kartoffelbåde. Her savnede vi sprødhed, men den bløde midte indikerede, at det faktisk var friske kartofler fremfor noget fra frost. Værd er det at bemærke, at der ved køb af en burgermenu tilbydes gratis refill af pommes fritter. Umiddelbart er mit bud dog, at man skal være noget af en verdensmand, for at benytte sig af det tilbud. Portionerne er store, og der mangler hverken pommes fritter eller fyld i burgeren.


 

Hjemmelavede dyppelser med god smag

Vi valgte at bestille aioli, remoulade og tilføjede en ketchup. Der var mulighed for at få lidt mere revolutionerende dyppelser, men vi besluttede os for at teste den hjemmelavede udgave af de tre dyppelser, der næsten obligatorisk følger med en omgang pommes frittes.

Vi startede med den hjemmelavede ketchup, som havde en flot farve. Den havde en kraftig tomatsmag, der var fin, men som samtidig var dens handicap, da den udelukkende smagte af tomat og mindede om en puré. Vi savnede lidt flere nuancer. Aiolien var derimod krydret med chili og hvidløg, hvilket gav dyppelsens tykke konsistens et godt modspil. Lækker og ikke et overforbrug af chili, som man ofte støder på.

Kokkens kyllingeburger på Burger Joint ved åen

Den største overraskelse var remouladen. Det skyldes, at den førte sig frem med sin smag og konsistens. Den var tydeligvis hjemmelavet, og de sprøde stykker pickles, gulerod og blomkål rundede smagen godt af. Dog havde den en smag af sennep, som normalvis ikke forbindes med remoulade, men som fungerede ganske fint.

 

Hjemmelavet Icetea – prikken over i’et

For at holde temaet lidt i det hjemmelavede, valgte vi at bestille to Icetea til 30,- kroner pr. stk. Den ene med ingefær, lime og grøn Icetea var lidt syrlig i smagen og med en lækker eftersmag af ingefær, mens den anden med tranebær og grøn Icetea var mere sød og afrundet. Begge drikkevarer var en fin pendant til burger og pommes frittes, da de var friske og meget velsmagende. Sagt med andre ord; her kom det hjemmelavede aspekt virkeligt til sin ret, og der var tydeligvis tænkt over, hvordan tingene på menukortet passer sammen.

Hjemmelavet icetea på Burger Joint ved åen

Det skal nævnes, at det også er muligt at få sodavand, limonade, saft, øl og kaffe, der koster fra 15-42,- kroner.

 

Burgere med tanke bag

Det første indtryk er selvfølgelig syn og duft, og her blev vi glade på begge parametre. Der var brugt flotte og friske råvarer, som gjorde burgerne appetitlige. Vi bed også mærke i, at kødet var placeret i bunden i begge burgere, hvilket var et helt bevidst valg fra kokkens side, fik vi at vide, da vi spurgte ind til burgerens opbygning. Det var først og fremmest for at sikre, at eksempelvis kålen i den bosniske burger ikke blev alt for varm og slatten, og dernæst for at gøre det tydeligt, hvad burgeren indeholdt. Der var altså tænkt over detaljerne, hvilket vi både kunne smage og se.

Det skal fremhæves, at begge burgere blev serveret i hjemmelavet fiberbrød, som var luftigt, velsmagende og nemt at skære i. Ganske enkelt drønlækkert brød.

 

Kokkens kyllingeburger

Kyllingeburgeren bestod af et krydret kyllingebryst, sprød bacon, lagret cheddar, et spejlæg, mayonnaise, æblechutney, bombay karrydressing, romainesalat, tomat, agurk og rødløg. Det første vi bed mærke i var, at spejlægget var flot tilberedt. Det kan man måske rynke på næsen over, at vi skriver, men det er nu engang ikke altid, det lykkes på caféer. Kyllingen var saftig og let krydret, hvilket stod rigtigt godt til karrydressingen, hvis smag var fin og ikke overtog hele burgeren. Æblechutneyen skabte sammen med cheddarosten et godt modspil til karrysmagen, og de friske grøntsager var sprøde.

Kokkens kyllingeburger på Burger Joint

Man kan stille spørgsmålstegn ved, om det var nødvendigt med bacon i kyllingeburgeren, da baconsmagen tog en smule fra kyllingebrystet. Men det er selvfølgelig smag og behag. Om ikke andet, så var baconens konsistens, sammen med grøntsagerne, god til at supplere det bløde spejlæg og kyllingen.

 

Den bosniske burger vinder frem

Det er nok de færreste, der forbinder Bosnien med burgere, men det skal man måske til. I hvert fald når det kommer til Burger Joint. Burgeren indeholdt en krydret bøf af dansk okse, kajmak (flødeost), romainesalat, rødløg, tomat, agurk, syltede kål og aivar (relish af grillet peberfrugt og aubergine). Det er naturligvis en lidt anderledes burger, men hvis man har lyst til at forny sit burgerunivers, så er dette bestemt en mulig vej at gå.
Akkurat som med kyllingeburgeren, var kødet mørt. Bøffen var gennemstegt, men stadig saftig og godt krydret. Det syltede kål, der var lidt bittert i smagen, gik godt sammen med aivar relishen, der med sin bløde smag rundede det af. Flødeosten var en god tilføjelse, som sammen med grøntsagerne gav burgeren en mere frisk smag end kyllingeburgeren, der med sit spejlæg og bacon var i den lidt tungere ende.

Bosnisk burger på Burger Joint

Indretning og betjening

At bruge ordet hyggeligt er at strække den, men de kække farver på stole, bestikholdere, blomster og tavlerne med menukort giver en god følelse, når man gæster Burger Joint. Det er rustikt, men der er rent, og den lave musik sætter en fin stemning. Det er nok ikke stedet for årsdagen med kæresten, men i stedet mere velegnet til en frokost på en shoppetur, eller hvis man har haft en høj promille dagen før.

Ganske nydelig indretning på Burger Joint_

Der er en sød og personlig betjening. Vi fik en meget nærværende og smilende tjener, der satte os grundigt ind i menukortet og efterfølgende spurgte, om maden smagte. Dette er uden tvivl en af Burger Joints styrker – vi følte os velkomne, og vi kunne mærke, at de var stolte af maden og stedet, hvilket gav os en god oplevelse. Vi gik derfra med et smil på læben på grund af samspillet mellem maden og betjeningen.

Vores vurdering

Det er befriende, at komme på et decideret burgersted, hvor man ikke får den klassiske burger fra 90’erne med kinakål og sesambolle eller caféburgeren, hvor den kedelige durumbolle konkurrerer med overforbruget af ruccola om fuldstændig at overtage smagen. Bevares, de to burgere har bestemt også sin charme – navnligt den første – men hvis man ønsker at få en god burgeroplevelse med friske råvarer og spændende smagssammensætninger, så skal man vælge Burger Joint.

 

Endelig vil vi gerne påpege, at vi i vores tidligere anmeldelse af caféen betalte 297,- kroner, for at få burgerne leveret, hvilket er en okay pris. I denne omgang betalte vi dog 300,- kroner, og her var der inkluderet to drikkevarer og en ekstra dyppelse. Man skal derfor overveje, om man ikke til næsten samme pris får en bedre madoplevelse, ved at besøge caféen, da en burger og pommes fritter nu engang smager bedst, når de er friske. Vi kan i hvert fald anbefale, at man aflægger Burger Joint et visit.

 Skrevet af Steen Jensen

 

The Burger Joint

Åbulevarden 51

8000 Aarhus C 

Email: burgerjointaarhus@gmail.com

Telefon: +45 86 68 67 00

Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også