//Livemusik og koncerter

Fed Fredag: Aqua leverede en van(d)vittig, festlig og nostalgisk koncert i Tivoli Friheden 

Hits på hits lød ud af højtalerne, da Aqua gav koncert til Fed Fredag i Tivoli Friheden. Hits, der stadig holder her 20 år efter gennembruddet, og som kan sætte gang i en fest blandt flere generationer. Sangstemmerne er ikke, hvad de har været, men takket være et velspillende band, Lene Nystrøm og specielt René Dif, der var yderst levende, fik de over 15.000 gæster den fest, de kom efter. 

 

 

I 1994 blev Aqua dannet. De fik internationalt gennembrud med debutalbummet “Aquarium” og nummeret “Barbie Girl” i 1997. De var en af Danmarks største musikeksportsuccesser i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne og er stadig det bedst sælgende danske band til dato. Aquas historie byder på både opløsning, comeback og mandefald, men denne aften stod i nostalgiens tegn, og Aqua var i fin form.

 

Tegneserieunivers

Det tegneserieagtige univers med den lyserøde bil, palmerne, det blå bagtæppe med skyer og det hvide trommesæt med navnet AQUA var placeret på scenen. Da klokken blev 20.15 blev publikum utålmodige og begyndte at klappe og huje. Og så kom Aqua på scenen iført kostumer i farverne pink, grøn og gul.

Hitparade

Aqua lagde ud med nummeret “Around the world”, der gik over i “Happy Boys and Girls”. “Freaky Friday” satte for alvor gang i den, og i “Barbie Girl” blev teksten til “Come on Aarhus, let`s go party” – og det gjorde Aarhus. I “Back to the 80´s” kom tre børn og to voksne på scenen for at danse og synge med. Det ene hit overtog det andet, og der blev sunget og klappet med.

Mere benzin på “Diffen”

René Dif ejede scenen med autoritet, udstråling og energi. Han fik publikum i alle aldre med. Selv Seniorklubben og bedstefar måtte overgive sig og parerede ordre, da Dif bad alle om at sætte sig på hug og springe op på tallet tre, eller når der skulle svinges med lysende mobiler. Efter “Turn back time” bællede René Dif en øl og udbrød “Så er der mere benzin på Diffen”. Det må siges!

Barbie girl er blevet til Barbie woman

Lene Nystrøm har ikke ændret sig meget. Denne aften i cowboystil med lårkort nederdel, glimmerstøvler, jakke med flæser og farvet hår vred hun sig på scenen i sexet stil og flirtede med publikum. Midtvejs gik hun ned blandt publikum, gav highfive og tabte hjertet til en pige, der sagde “Jeg elsker dig”. Nystrøms stemme er dog ikke, hvad den har været, hvilket er ærgerligt. 

Altid charmerende

Søren Rasted glimrede som altid på tangenterne og i sang. Tilbagetrukket sad han smilende i den lyserøde bil og charmerede. Bandet bestående af trommer, bas, guitar og et par korsangerinder var velspillende, men de var ikke i centrum. Et par gange kom guitaristen frem på scenen, men det var de Nystrøm, Dif og Rasted, der var stjernerne. 

Vurdering

Efter “Roses are Red” kastede René Dif mikrofonen op i luften, bandet kom frem og bukkede, hvorefter der blev taget selfies, og Aqua forlod scenen. Knap en time med smittende nostalgi og fængende popsange fik fanget publikum. Der var ingen tvivl om, at Aqua elskede at stå på scenen. De strålede af glæde og gav et veloplagt show. 

 

Underholdningen og inddragelsen af publikum var til topkarakter. Sangernes stemmer nåede ikke samme niveau, og der var intet nyt på programmet. Lyden nåede heller ikke hele vejen rundt på pladsen, så flere steder glippede oplevelsen desværre.

 

Derfor ender vi på 4 stjerner for en festlig og glad aften i nostalgiens tegn. 

 

 

Se resten af programmet for Fed Fredag her:

 

Find vej

Rutevejledning

Livemusik og koncerter Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev