Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

Af Jan L. Pedersen

Frokost i Aarhus er nogle gange en udfordring. De tonsvise af middelmådige kantiner har taget deres luns af restauranternes frokoster. Sådan er det ikke i København og andre storbyer, hvor frokost ude i byen stadigvæk er cool. Men der er flere gode frokostrestauranter i Aarhus, og der er også en del andet end smørrebrød og dansk frokost. En af de mere undertippede er Restaurant Gäst, som ligger ved Banegården i Aarhus. 

 

Autentisk på den gode måde – og uden fløde

En del, og nok også en for stor del af de italienske restauranter prøver at please gæsterne. Her mener jeg, at de tilpasser de oprindelige, eller traditionelle italienske retter, til brede kundegrupper. Et at virkemidlerne er for eksempel fløde i en Spaghetti Carbonara og sparsom med parmesan. Fair nok, man gør det, men jeg elsker de restauranter, som holder sig til den/de oprindelige opskrifter, og er tro mod retterne. Og det er Gäst. 1-0 til dem i min bog. 

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

 

Enkelt frokost-menukort

Gäst er italiensk, og sådan er det. De er tro mod Italien, og laver stort set de samme frokostretter, som jeg fik for et stykke tid siden i Rom.

 

Fire retter var dagens opgave. Og lad mig slå fast med det samme, at en ret er mere end rigeligt til frokost. Men vi testede fire. 

 

Alle pastaretterne serveres med en sprød salat, friskbagt brød og hjemmerørt smør.

 

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

Brødet var det eneste, som med sikkerhed bar præg af at være moderne dansk inspireret. Et groft friskbagt brød, hvor der helt sikkert var havre i. Olivenolie, luftig og rørt smør og friskbagt brød. Det smagte godt, uagtet det ikke var bagt efter en italiensk opskrift. 

 

Pasta med kammusling

Ravioli med grillede artiskokker indeni, og lagret balsamico, skalotteløg, kapers og ikke mindst to stegte kammuslinger. Over retten var der med rund hånd revet en 60 måneder gammel parmesan.

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

Pastaen var, selvfølgelig, hjemmelavet og smagte forrygende godt. Der var godt med kapers og parmesan. Kammuslingerne var perfekt tilberedte. I prisen på de 165 kroner var en stor skål frisk salat med små blade, dild, semidry tomater og masser af bløde oliven.

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

 

Drømmen af en salat

Blandede salatblade plus tynde gulerodsskiver med italiensk parmaskinke, mozzarella, oliven og tomat. Parmaskinken var friskskåret og af den slags, som er hele på ben og ikke noget med vakuumpak. 

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

En megalækker bøffelmozzarella af den store slags var der brugt, og skinke som smelter på tungen, semidried tomater med utrolig meget smag. En lille smule for meget olie i bunden (måske også fra de mange tomater), men ellers en skøn omgang som man helt sikkert spiser op. Prisen var 135 kroner.

 

Cacio e pepe 

En ægte romersk klassiker er, hvad Spaghetti cacio e pepe er. En af verdens mest enkle retter, som kan smage fremragende, hvis den er lavet ordentligt. Igen en vild god pasta, man kan virkelig smage, det er frisklavet, og god smag af parmesan og pecorino samt sort peber. Det var det. Umådelig stor tak til skaberen af Cacio e pepe.

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

Prisen var 129 kroner.

 

Spaghetti Carbonara

Pecorino og parmesan og lidt af fedtet fra pancettaen var pisket sammen med æggene. Den cremede konsistens kom fra de hele æg, som var pisket og ikke fra fløde. Konsistensen var superb. Der var i den grad smæk på smagen. Den sprøde pancetta var perfekt. Jeg var mere end almindelig tilfreds med serveringen. Igen enkelthed i alt sin enkelthed. 129 kroner var prisen. 

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

 

Gode vine på glas

Vinen valgte vi selv, og det blev ikke italiensk vin, men derimod tysk. Bassermann Jordan, Deidesheimer. Riesling trocken fra 2017. En frisk, tør og fin Riesling-vin, som har en god syre uden at stikke af. Et pænt glas vin til prisen. 70 kroner for et stort glas. Joseph Drouhin havde Macon Bussieres les Clos 2017 på glas til 90 kroner. En ung vin, som passede fint til kammuslingen og pastaen. I det hele taget et godt glas all around hvidvin.

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

 

Betjeningen

Venlig og imødekommende var dagens tjener. Men hun solgte ikke maden så godt. Hun præsenterede heller ikke, hvad vi fik serveret. Lidt synd, da jeg syntes, den fortjente det. Når det så er sagt, så var vores kvindelige tjener smilende og opmærksom. 

Gäst når det er bedst: Min hemmelige italienske frokosthule 

 

Vurdering

  • Maden var i orden. Veltilberedt og præcis. Den hjemmelavede pasta var høj klasse. De tre pastaretter var brandvarme, som de skal være. De mættede utrolig meget, på den måde pasta nu engang gør. 

 

  • Alle pastaretterne kom brandvarme, og de var på ingen måde klistret i konsistensen, som de bliver, hvis de står for længe inden servering. 

 

  • Stemningen hos Gäst er hyggelig, og der er liv i gaden.  Med et stenkast fra Banegården, så er der rigeligt at følge med i – hvis man er til det. 

 

  • Prisniveauet var i orden. En portion er mere end rigeligt til frokost, og det er i det lys, priserne skal ses. Jeg er glad for Gäst, og kommer der ofte. Deres helt nede på jorden måde at være på er jeg vild med. De snobber ikke opad, men laver comfort food, som smager godt uden så meget snak. En klokkeklar anbefaling får de herfra!

 

Gäst

Banegårdspladsen 14
8000 Aarhus C
Telefon: +45 8732 0167
Link til hjemmeside

Book bord her:

 

Del artikel

Andre læser også