//Restaurant

KP5 på kajen: Vores nye franske brasserie på Aarhus Ø laver forrygende god mad  

Det gode vejr havde lokket mange til restauranten KP5 fredag aften. Men det var ikke kun solen, der trak. Fyldt er der næsten hver weekend på restauranten, der har siddepladser både ude og inde. Næsten fuldt hus en fredag aften på Aarhus Havn er flot. KP5 er en forkortelse af Kystpromenaden 5, og er mest af alt et fransk brasserie, dog med visse frihedsgrader og uden at være overdrevne frankofile. 

 

 

Snacks og bobler

Et glas bobler af egen import. 1+1=3 var navnet. Cava og ren pinot noir. Det var, hvad vi bestilte. Vi lod tjeneren bestemme. Prisen var 100 kroner glasset, hvilket var tæt på den pris KP5 tager for Champagnen. Men det var fint at prøve noget nyt, og vinen var både tør, sprød og frisk. 

Oliven med sten, saltede mandler og lufttørret skinke fra Nørre Søby Slagteren. Det får du gratis, hvis du køber bobler. En fin omgang, hvor den møre skinke ikke overraskende vandt.

Brød var der også. Lækkert og lunt.

 

Udsigten skriger på østers

Østers fra Gilladeau til 30 kroner stykket, hvilket klart var en fair pris. 4 stk til mig og snacks til den anden side af bordet. En velkendt østers fra familien Gilladeau, som smagte ganske fint og som nem at spise. Der var brændt citron og tabasco til, hvilket jeg undlod. Jeg synes nu engang, at østers er bedst naturel. Østers er en perfekt start på et måltid. I øvrigt skal et anstændigt brasserie have østers på menukortet, hvis du spørger mig. Og det har KP5 altid, fik vi meget klart at vide af tjeneren. 

 

Kalvebrisler

Det er desværre ikke hver dag, man ser brisler på et a la carte menukort. Hos KP5 er de der fast. Tak for det. En stor og smuk servering var, hvad vi fik. En moderne udgave med tyk- kærnemælk og olie i en tynd konsistens, tynde skiver blomkål i bunden og hvidløgspuré (som jeg ikke kunne smage).

Smagen var balanceret, og brislerne var møre som smør. De grønne elementer var fine, men brislerne kombineret med kærnemælkssaucen var høj klasse. Prisen var 128 kroner.

 

 

Ravioli

Der var to slags ravioli på tallerkenen. Den mørke med ricotta og basilikum. Den lyse med salsiccia (fennikelpølse fra Nørre Søby Slagteri) og ost. Dertil var der pesto, artiskokker og valnødder. På toppen var der godt med revet parmesan og lidt presset citron. Pastaen var veltilberedt og en fint sammensat ret. En mættede forret til 128 kroner.

 

En fransk landkylling kom forbi

Landkylling med majs, polenta, crispy kyllingechips og trøffelsauce. Cremet polenta, kyllingen var bryst og soufflé. Trøffelsaucen var prikken over i’et og løftede kyllingen. Kødet var saftigt, og kyllingen fra Rungis markedet i Paris var en oplevelse, vi sjældent får med danske kyllinger. En stor og flot servering, som smagte forrygende godt. Umiddelbart ikke jordens flotteste servering, men pyt med, når man formår at lave en så gennemført ret. Prisen var 188 kroner.

 

Hindsholm lam når det er bedst

Der er noget sympatisk over lam. De fritgående dyr går ude hele året og har for det meste haft et godt og frit liv. Det kan smage fremragende, som tilfældet var her. Det her var lammekølle, og det var rosa tilberedt og yderst mørt. En lidt skjult tærte med kartoffelmos (pommes purée), gulerodspuré, spæde gulerødder og små friske løg. En lamme jus, eller rettere en kraftig tynd fond.

En friteret lammetunge var også en del af serveringen. Den var knap så mør som kødet, men smagte godt – og var mere sart i smagen end køllen. Jeg var solgt. 228 kroner måtte vi slippe, hvilket var hver en krone værd.

 

Ingen middag uden dessert

Vi valgte to desserter, selvom mætheden var der, og vi fint kunne have undværet dem. Men nej. En god middag skal afsluttes med en dessert. 

 

Den første var eclair, som er en aflang vandbakkelse, med iscreme, hvid chokolade, friske hindbær og chokoladesauce. 88 kroner var prisen. En frisk dessert som var et hit. 

Citrontærte, vaniljeis, crumble og marengs Frisk uden at være for syrlig. Igen en stor omgang. Hos KP5 er portionerne ikke petit. Hasselnødder og peanuts var blandt andet en del af crumble blandingen. En god afslutning. Prisen var 88 kroner. 

 

Stemning og gæster

Den maritime stemning var tydelig. Vandet og sejlbådenes indflydelse er afgørende. Lokalerne er hyggelige indenfor, men bygningen udefra ikke er den store arkitektur. Men vi skal jo ikke kigge på bygningen, men ud af den. Der er udeservering. En stor terrasse med aftensolen er svær at slå. Der var gæster fra nær og fjern. Et bredt udsnit af befolkningen, og hvis der var en fællesnævner, var det kærligheden til fransk brasseriemad uden så meget snak. 

 

Vinkortet fejler ikke noget

KP5 har et fint udvalg af vine. Både unge og ældre vine er at finde her. Vi valgte Cascina Bongiovanni, Barolo fra 2013 og deres Reserva. 895 kroner var prisen. Et godt glas, dog lidt for ung, men den viste vejen. Prisen var i den høje ende, og der er rigtig meget godt vin hos KP5, som er billigere, så du behøver langt fra købe en Barolo, men den var sjov at drikke. 

Vores tjener tog opgaven om at finde de rigtige vine til os alvorligt. Der blev spurgt godt ind til vores præferencer, og respekt for den grundighed. 

 

Saint-Romain 2016 fra Christian Cholet Pelletiervar første vin på glas. Jeg kendte den ikke, men hold nu kaje et godt glas. Det er KP5s egen import og fås ikke andre steder i Aarhus. Hvis du er i tvivl om, hvilken vin du skal bestille, så vælg den. Det er sgu et godt glas til prisen. Og nyt. 88 kroner er en god pris, og var klart aftenens bedste vinvalg til prisen. 

 

Et brasserie i den bedste liga

Maden kommer på store bakker og blev serveret ved bordet på en stor buk. Det fortæller, at vi er på en restaurant, som har et vist niveau. At kokkene så gik i short, når de serverede maden, passede ikke helt til stilen. Jeg gik ud fra, de var på arbejde og ikke sommerferie. De arbejdede i hvert fald effektivt. Men det fortæller blot, at KP5 er svær at sætte i bås. Kokkene var desuden helt nede på jorden, og præsenterede maden flot.

 

Vurdering

  • Betjeningen fejlede ikke noget. Opmærksomhed og klar tale var nøgleordene. Jeg kan godt lide de underspillende jyske tjenere, som elsker deres job og ikke snobber op. Sådan en havde vi her. Utrolig sympatisk og vidende. Der var ventetid, og sikkert mere end på en hverdagsaften. Men der var travlt, og der blev arbejdet i et højt gear. Men på en fredag aften, hvor der ikke var noget sluttidspunkt for vores vedkommende, så gjorde det ikke noget.

 

  • Maden var en oplevelse. Generelt var der smæk på smagen. De kan deres håndværk hos KP5, og maden var veltilberedt. På intet tidspunkt var der slinger i valsen. Portionerne er store. Det er et fransk brasserie, og her skal man være mæt. Sådan er det. Jeg har fundet mig et nyt stamsted. Et af den slags, hvor man med sikkerhed kan få de klassiske franske retter(plus det løse), uden at blive ruineret. 

 

  • Priserne er varierende, hvilket betyder, du kan give den gas, men også vælge to retter til 278 kroner. Og her er generelt value for money.

 

  • KP5 er på mange måder sin egen. Her er rart at være, og vi følte os godt beværtet. Nu giver vi ikke kokkehuer eller stjerner her på kanalen. Men hvis vi gjorde, ville jeg uden at ryste på hånden give fem stjerner. Det var fuld fortjent. Den aften, vi var forbi, klappede det hele.

 

KP5

Kystpromenaden 5
8000 Aarhus C
Website:

Book bord her:

 

 

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev