//Takeaway

Madanmeldelse: Drømmen om “rigtig” takeaway blev indfriet hos Restaurant Unico

Takeaway er et misbrugt ord, som kan dække over stort set alt mad, som man henter eller får leveret. I Aarhus er det ufattelig svært at få god, hjemmelavet og veltilberedt mad som takeaway. Hvorfor ved jeg ikke, men efter flere hundrede takeaway-måltider må jeg konstatere, at der er langt mellem snapsene. Alt for langt, selvom det ser ud til, at flere og flere restauranter satser på bedre takeaway.

 

Varmt skal være varmt, og koldt skal være koldt

Problemet med takeaway er, at det skal transporteres fra restauranten/spisestedet til en given lokation. Det gør, at det, som burde være varmt, ofte er koldt, og omvendt med det kolde. Ofte ret irriterende. Men hos Unico skal du selv varme det “varme” i en ovn. Så det er brandvarmt, når det serveres, hvilket gør, du er længder foran den mad, som skal holde sig varm i varmekasser i en bil. Unico i Højbjerg laver en del takeaway, og du skal selv hente det i bil. Alt er anrettet på forhånd.

Tapas fortolket på dansk

Restaurant Unicohar en dansk version af tapas med seks forskellige serveringer. Tapas er spansk, men maden har ikke meget spansk over sig. Den skal bestilles af fire personer og bliver anrettet, så man kan dele to og to.

 

Vi bestilte:

  • Færøsk laks med rygeost, radiser, peberrod, ristet rugbrød og en svag dildemulation og lidt maltstænger. Mørt og lækkert med en fisk, hvor man kunne smage røgen.

  • Der var et helt nybagt madbrød med, sammen med en hjemmerørt chiliaioli. Verdensklasse brød, som var en overraskelse af de store. 10 minutter i ovnen, og langt bedre end det man køber hos de bedste bagere i byen.

  • En moderne rejecocktail med fine, sarte rejer. Pæn at se på. Indbydende og med en hjemmelavet, og ganske velsmagende 1000 øers dressing. Lidt salat og et par tomater var med på holdet. Det samme med et par stykker hjemmebagt toast. Der var frisk dild i, og her kunne jeg klart smage, at det var sæson for dild, for der var meget i. Lidt for meget. Rejerne druknede ganske enkelt i dildsmagen, hvilket var synd for de ellers fine rejer. Kokken ville helt sikkert gøre det så godt, da friske krydderurter som regel gør folk glade. Men alting med måde.

  • Samsø kartofler med Hr. Nielsen skinke, en yderst mild sennepsmayo, creme fraiche 50% og kartoffelchips. En fin og mættende omgang. Skinken var god, og den var klart hittet her.

  • Unicos hjemmerørte og moderne tatar med dansk kødkvæg, tatarsauce, tomat, cognac, urter, havguschips, syltede rødløg og estragon. En moderne en af slagsen. Kødet var godt, og smagen meget anderledes end den klassiske tatar. Der var mange elementer i, hvilket måske var lidt synd for kødet. Men ros for smagen og for at give os en anden smag end den traditionelle.


Intet måltid uden ost

3 gode oste fra Arla Unika var osten. Arla Unika er kendte oste og ikke unikke mere. Pyt med det. Den Hvide Dame og Høgelundgaard er gode oste. De hjemmebagte knækbrød var derimod mere spændende.

Desserten var trifli med rødgrød med chokoladeganache, “brændt chokolade” og rødgrød af røde bær. En frisk servering, som alle kan lide.

Grundig gennemgang plus en to-do-liste

Når man henter maden hos Unico, får man en grundig gennemgang. Hver ret gennemgås, og hvis du bestiller lidt af hvert, så er der noget at huske på. Men det slap jeg heldigvis for, da den grundige kok udleverede en to-do-liste over, hvad der var med, og hvad man skulle gøre. Det fungerede smertefrit og uden de store bump på vejen.

 

Retter som takeaway

Ellers har de deres gourmet-takeaway. Selvom ordet gourmet er gennemtæsket og i dag kan dække over hvad som helst, så testede vi også den.

 

Gourmet takeaway

Her kan du vælge mellem to til fem retter. Vi testede tre retter til 269 kroner. Forretten var en rejemad på en hjemmebagt toast, brioche.

Et stort blad hjertesalat med rejer, mayonnaise, citron og dild. En fin forret, som smagte bedre end forventet, grundet briochebrødet, som var høj klasse.

Færøsk laks med rygeost, radiser, peberrod, agurker, ristet rugbrød. En stor omgang, og meget lig den vi som tapas.

 

Boeuf bearnaise

Grillet cuvette af kalv. Sousvide og mørt, som man knap nok tror på det. Der var meget kød og langt mere end 250 gram per person. 12 minutter i en varm ovn skulle det have. Så nemt, at alle kan finde ud af det.

Der var kold bearnaisecréme til, grillet spidskål med bearnaise vinaigrette og estragon, romainesalat med cæsardressing og havgus plus kartofler, som også blev varmet.

Der var sågar handsker med til at blande dressingen sammen med salaten. God stil. En hæderlig og ærlig hovedret, uden overraskelser. Der var meget mad her.

Regningen

Prisen på gourmet-takeawayen er for to retter 199 kroner, tre retter 269 kroner, fire retter 329 kroner og fem retter 389 kroner. Her skal man så huske på, at det er hjemmelavet mad, som fuldt ud kan sammenlignes med den, man spiser på byens bedre restauranter. Prisen er ikke i den lave ende for takeaway, men jeg synes, man får noget for pengene. Kvaliteten var i orden, og kritikpunkterne var få.

 

Priserne på tapas er noget lavere, og der synes jeg, vi er i den lave ende af prisskalaen. Her koster tre retter 129 kroner, fire retter 169 kroner, fem retter 209 kroner og seks retter 249 kroner. Der skal bestilles fire kuverter, hvilket man skal vide, men vi var fem personer, så intet problem.

 

Vil du beholde servicen?

Nu er det sådan, at maden hos Unico kommer i og på porcelæn og i glas. Ingen plastik her. I grunden befriende. Du skal smide 50 kroner per kuffert i pant for porcelæn. Hvis du nu ikke gider at aflevere det igen, så beholder du det bare, men det som du har givet, får du så ikke igen.

 

Vurdering

Restaurant Unico kan godt lave mad, som smager godt. Det ved jeg, men nu må jeg konstatere, det også er lykkes som takeaway. De har nøje valgt, hvad der skal varmes og ikke varmes. 

 

Der var meget porcelæn med. Det var flot anrettet, og langt fra hvad jeg typisk ser af takeaway. Det smagte godt. Der var nok mad, og mere end man kan forvente.

 

Priserne var fair. Fire retter til 169 kroner, hvor alt er hjemmelavet og tilmed lavet af gode og udvalgte råvarer. Det er på ingen måde dyrt. Vi valgte fem retter, og her var prisen 209 kroner, hvilket også var fair.

 

Ulempen ved takeaway fra Restaurant Unico er, at man skal hente maden selv, med mindre man får en taxa til at hente det for en. Det kræver noget transporttid i bil, hvis man ikke bor i Højbjerg eller det sydlige Aarhus. At man kan købe porcelænet for 50 kroner gør, at man ikke behøver at aflevere det igen. Ellers må der kalkuleres med en tur retur.

 

Jeg er ikke bleg for at stå på mål for, at det er det bedste omgang takeaway, jeg har fået i meget lang tid i Aarhus.

 

Restaurant UNICO

Ny Moesgårdvej 50
8270 Højbjerg
Email: mail@restaurantunico.dk
Telefon: +45 86 27 66 11
Link til hjemmeside

 

Takeaway Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet