//Restaurant

Madanmeldelse: Det bedste måltid indisk mad i Aarhus fås hos Masala

Jeg elsker indisk mad og har længe savnet det i Aarhus. London er et mekka af autentisk indisk mad, så hvorfor står det så sløjt til i Aarhus? 

 

Det gør det heller ikke.

 

Masala på Stjernepladsen har formået at lave indisk mad, som smager forrygende godt. Masala gør ikke det store væsen ud af sig. Den ydmyge indiske køkkenchef passer blot sit job, og det gør han godt. Rigtig godt, endda.

 

 

125 kroner per snude 

Der er nok at vælge mellem på menukortet. Det er vel det, man kalder et passende udvalg. Delemaden på menukortet er at foretrække, hvis man gerne vil spise, som inderne spiser. Her er mange retter, som hele selskabet spiser, så de kan smage mest muligt. Vi valgte den til to personer plus en ret fra menuen. I menuen er der fire starters, Dal Tadka, Butter Chicken og forskellige naanbrød til 125 kroner pr. person. 

 

 

En af vores startere var samosa, en velkendt indisk specialitet, som alt for ofte er sjusket lavet. Men her var det helt perfekt; godt krydret, saftig og sprød. En anden var stegt fiskepakora vendt i kikærtemel. En klar vinder. Tykke og rene stykker fisk. 

 

 

Der var naanbrød i adskillige varianter. De smagte godt og på ingen måde så olierede, som de ofte kan være. Klart en god oplevelse. Ellers var der kyllinge pakora og tre slags hjemmelavede saucer som dip. Skønt når der er valgmuligheder. 

 

 

Et indisk menukort skal indeholde butter chicken. Det var også tilfældet hos Masala. Her var den medium krydret, og der var rigeligt med kylling i. Krydderiblandingen, Garam Masala, var deres egen, og opskriften kommer fra Indien. Smør og fløde kunne smages, hvilket er et udtryk for den er lavet med kærlighed. Chilismagen var afdæmpet, men gav varme. Den bedste butter chicken jeg har fået i Aarhus. Vanedannende.

 

 

Veganer-retten, Dal Tadka er nærmest en signaturret. Den var med linser, fløde, hvidløg, ingefær, tomater og urter. Helt glutenfri. Nogle kan lide chili eller karry i orkanstyrke, mens andre ikke kan. Her bestemmer du selv, hvor stærk din mad skal være, når man bestiller. Her var den god spicy. Hummus er ofte tam og melet i smagen, men det var den her ikke. Linserne var perfekte, og den smagte som en drøm.

 

 

Biryani med lam til 109 kroner var vores ekstraret. Biryani består af mest af ris og stegte grøntsager i en hønsefond. Den her var tilsat mørt braiseret lammekød. En medium spicy ret, uden de store overraskelser. Klart et tilvalg, som kan anbefales.

 

 

Hvis man vil noget andet, så prøv desserten

Desserten var en lidt massiv chokoladekage. Prisen var 49 kroner. Den smagte rigtig godt, selvom den var lidt fejlcastet på en indisk restaurant. 

 

 

Gang i den med takeaway

Den aften, vi var forbi Masala, var der stort run på takeaway. Det skyldes med stor sandsynlighed COVID-19, men sikkert også at der er et begrænset antal siddepladser i lokalet. 14 i alt. Ganske vist også fordi indisk mad egner sig godt som takeaway, men uden tvivl også, fordi der allerede er kommet en del stamkunder hos Masala.

 

 

Vi har fået takeaway fra Masala et par gange, og det smager ligeså godt som i den lille restaurant, dog er det ikke så visuelt og indbydende som i restauranten. Sådan er det.

 

 

Atmosfære

Hyggeligt og indrettet i god nordisk stil. Der er ikke meget Indien over indretningen. Her er god plads ved bordene, og man sidder godt. 

 

Prisniveau

Når vi taler om prisen, så er det altid relativt. Og her er for alvor value for money. Man kan blive mæt for 99 kroner for en hovedret. Det er utrolig billigt for velsmagende og hjemmelavet mad. Hvis der er flere personer, som deler, så er prisen lavere. Ved seks personer er prisen under 110 kroner per person. Det fås ikke billigere for hjemmelavet og velsmagende mad. 

 

 

Vurdering

Masala laver i høj grad autentisk indisk mad i en prisklasse, som alle kan være med i. Det skal de have ros for. Maden er ærlig, og den giver sig ikke ud for mere, end den er.

 

    • Man vælger selv mellem tre forskellige niveauer for, hvor stærk ens mad skal være.
    • God og frisk betjening, som satte en ære i, at vi følte os hjemme.
    • Der er value for money på hele menukortet.
    • Drikkevarerne var udelukkende non-alkohol. Det var ikke noget problem, den dag vi var. Men det er vigtig info.

 

Masala er uden tvivl et besøg værd for enhver, der interesserer for det indiske køkken. Her får man et godt indisk måltid, uden det koster en formue. Køkkenchefen, som i øvrigt altid er i køkkenet, laver suverænt den bedste indiske mad, jeg har smagt i Aarhus.

 

Masala

Randersvej 23,
8200 Aarhus,
Telefon: +45 22 72 72 60
Website:

 

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev