Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restaurantskibet på Marselisborg Havn – maden fejlede intet

Af Line Ingwar Karlsen

Når vejret er godt, er lystbådehavnen på Marselisborg Havn et hit. Her vælter simpelthen med mennesker. Det er forståeligt. Rammerne er smukke, og den maritime stemning gør noget ved stemningen. Det ses tydeligt med alle de gæster, som var der, den dag vi var forbi. Der var næsten fyldt.

fuld-hus-hos-baadcafe-i-aarhus_

Ikke ligefrem en hjertelig velkomst

Vi spurgte om et bord. Beskeden, fra den kvindelig tjener, var, at vi kunne se, om vi kunne finde en plads. Det kunne vi så. Den næste kvindelige tjener smilede. Hun var venlig og i kontrast til den første sure mokke. Heldigt for os.

gang-i-den-hos-baadcafe-i-aarhus_

Menukortet talte for sig selv

Øllene var lidt tid undervejs. Fair nok. Der var mange gæster. Vi bestilte to retter fra det lille menukort og fik at vide, at vi bare kunne gå ind på båden og skære noget rugbrød og franskbrød, hvis vi ville. Jordnært må man sige. Men brødet var en oplevelse af de gode. For filan, hvor smagte det godt. Lunt og friskbagt. Det lyse brød var bedst. Sprød skorpe. Perfekt bagt. Indeni var det luftigt og svampet i konsistensen. Der var smør til.

Bådcafé

Fiskefrikadeller var oplagte, når man spiser på kajen. Så det var et must. De kom med hjemmelavet remoulade. Dellerne var friskrørte og smørstegte med bl.a laks. God konsistens og vellykkede. En ubetinget anbefaling. Prisen var 85 kroner. God pris.

en-omgang-fiskefrikadeller-paa-baadcafe-i-aarhus_

Vi gik planken ud

Et stort og flot bræt til 125 kroner blev serveret i sommersolen. Der var seranoskinke, to slags salami – en fennikelsalami og en almindelig dertil tomatpesto, aioli og oliven, fiskefrikadelle liggende på rucola med hjemmelavet remoulade, spidskålssalat med dild, et par klassiske oste – Tomme Savoie og en ravost, radiser samt hjemmelavet mazarinkage med karamel og brombær. 

skibsplanken-til-125-kroner

Brødet forsynede vi os selv med inde fra båden. Det var bare med at fylde brødkurven med de to slags brød. Der var meget mad på planken og prisen var helt fair. God variation og lækkert med hjemmelavet fiskefrikadelle og mazarinkagen. Vi gik planken ud og spiste op.

marselisborg-havn-paa-en-god-dag

Vin eller øl?

Vinkortet var lidt tamt. Sjældent tamt. Vi spurgte hvorfor. Grunden var, at der ikke var så meget plads på båden. Fair nok. Men så burde man måske være mere omhyggelig med, hvad man skal have med på den halve vinside, der var i menukortet. Hvad en Bear Creek Zinfandel bestiller på et så småt vinkort, fatter jeg ganske enkelt ikke. Vi tog øl fra Jyske Bryghuse. Det virkede mere trygt – og smagte i øvrigt godt til maden. 50 kroner var prisen for en stor fadøl. Fair pris.
gaester-i-agter-baadcafe-i-aarhus_

Vores mening

Idéen er god. Især når vejret er godt, er Bådcafé et hit. Fuldt hus og mere til. Maden var enkel. Det smagte godt. Priserne var gode. Der er value for money. Øllet var godt. Stemningen perfekt. Betjeningen svingende, men der var også fuldt hus.  De havde ganske enkelt ikke styr på logistikken. Men når solen skinner, og humøret er højt, er det ikke afgørende. Vi vil til enhver tid anbefale en tur på Bådcafé. Det er godt set, og oplevelsen er en anden end den, man ofte får. Så hvis du ikke har været der, så giv dig selv den oplevelse. De fortjener uden tvivl et besøg.

 

Bådcafé

Marselisborg Havnevej 54
8000 Aarhus C
Telefon: +45 53 53 80 60
Website:

[mappress mapid=”706″]

 

Del artikel

Andre læser også