NorthSide 2019 blev planmæssigt skudt i gang på Blue Stage klokken 14 af Philadelphia-bandet Hop Along. På trods af en varm solskinsdag var kun få gæster mødt frem til åbningen af festivalen. Stille og roligt dukkede flere op. Frances Quinlan er den overskyggende stjerne i bandet Hop Along, og hun har noget at byde på. Det til trods blev det en lidt tam åbning af NS19 med gode numre, men manglede engagement.

 

 

Uden et ord gik Hop Along i gang med koncerten. Et “Thank you”, og Frances Quinlan var videre til næste nummer. Efterfulgt af endnu et “Thank you” og “thanks for coming early”, fortsatte koncerten. Om det var publikums manglende fremmøde eller noget andet vides ikke, men sangerinden, der er kendt for det at holde fest, var ikke på toppen torsdag eftermiddag.

En stemme ud over det sædvanlige

Det mest oprivende var frontkvindens særprægede og hæse stemme, der af og til virkede aggressiv og vred. Samtidig viste hun indlevelse og ømhed i sangene. De skæve intonationer og vekslende verselinjer var velfungerende i genren indierock. Musikerne spillede godt, men kom heller ikke ud over scenekanten.

Vurdering

Det blev mere en intim koncert frem for en festivalkoncert. Bandet havde måske fortjent et senere spilletidspunkt, for der var musik, der virkelig rockede. Men desværre nåede bandet ikke ud over scenekanten, og åbningskoncerten må nøjes med to stjerner, hvor eneste positive element var sangerindens vokal.  

 

 

 

 

Find vej

Rutevejledning

Livemusik og koncerter Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev