//Restauranter

Hvad er Klokken? En restaurant med alle de danske klassiske retter 

Tæt ved åen og havnen i Aarhus ligger Restaurant Klokken. Det er i de lokaler, som tidligere husede natklubben, La Belle. De er i dag ombygget og fremstår lyse og venlige. Restaurant Klokken, eller blot Klokken, åbnede sidste sommer og har fået godt fat i aarhusianerne. Vi satte os for at teste Klokken på en almindelig torsdag aften.

 

Maden

Der er noget trygt over menukortet på Klokken. Alle, som er vokset op i Danmark, kender retterne, og har med stor sandsynlighed et forhold til dem. De er i hvert fald lavet en del bedre end det en stor del af os er vokset op med. Det er kun glædeligt.

Frokostkortet byder især på smørrebrødet og de danske frokostretter, såsom pariserbøf, Mørbrad à la creme og tarteletter. Om aftenen er det de klassiske danske retter, der pryder menukortet. 

Til forret valgte vi en klassisk tartelet med fyld af hønsekød, asparges, kruspersille og tomater. Der var ikke så meget hokus pokus over det. Den smagte godt. Lidt som at gå tilbage i tiden til bedstemors køkken. Tarteletskallen var luftig og sprød. Fyldet var velsmagende, og der var godt med kylling. 

Anden forret var håndpillede rejer, smilende æg, estragonmayo og en citron på en skive lyst brød. En stor rejemad efter bogen og med lidt moderne estragonmayo. En fint stykke, som der ikke var noget at udsætte på.

 

En hit på Klokken

Hovedretten var Klokkens stjerneskud med en paneret og en dampet rødspætte, rejer, laks og ristet lyst brød. Et stort skud, som ikke var svøbt ind i dressing og mayo. Rødspætten var friteret, tyk og smagte fremragende. Der var rigeligt med håndpillede rejer. Den kogte spætte var fin, dog uden den store smag. En stor og fin omgang, dog så jeg gerne rødspætten var smørstegt på panden i stedet for frituren. Men det er jo smag og behag. 

 

Dansk bøf med bløde løg

En klassiker som endte med at bliver et hit og en hyldest til noget så simpelt som en hakkebøf med bløde løg. Godt hjulpet af en kraftig sovs, små kartofler og hjemmesyltede rødbeder. Kødet var medium rødt og smagte af kød. De bløde løg var søde og et must. Her var nok af dem.

De let syrlige tyttebær var erstatningen for agurkesalaten, hvilket var fint byt her hos mig.

 

 

Dessert fra barndommens land

Klokkens pandekage med vaniljeis, chokoladesauce, jordbærkompot og makroner. Igen en stor portion. Den var pyntet med et par friske hindbær. Pandekagen var lækker sprød i kanten og kompotten frisk og syrlig. En dejlig afslutning på en god middag. 

 

Aarhus’ bedste æblekage 

Æblekage med makroner, flødeskum og vaffel. Et hit og nok aftenens bedste og gennemførte servering. Jeg mindes ikke jeg har fået bedre æblekage i mands minde. Skylden er kokkens, men nok i fællesskab med æblerne. For filan en syrebalance. Den skal du prøve på Klokken, og lad os håbe, den aldrig kommer af kortet. 

 

Betjeningen

En smuk, effektiv og smilende kvinde var dagens tjener. Hun var der med det samme med vand, menu-, vin- og snapsekort. En kort og præcis forklaring om kort og tavlemenu fulgte efter. Hun vejledte gerne på vin, der passede til maden og var opmærksom på gæsterne.

Mange mennesker havde fundet vej til Klokken denne torsdag aften. Gæster i alle aldre og også turister. Dansk mad hitter her. 

 

Vores regning

I alt løb den op i 1.148 kroner, men kan fint halveres med mere mådehold. 

 

Håndpillede rejer til 99 kroner

Tartelet med hønsekødsfyld til 69 kroner. 

Stjerneskuddet kostede 179 kroner

Den danske hakkebøf kostede 175 kroner. 

Desserterne 79 og 69 kroner. 

Kaffen koster 50 kroner for 4 kopper. 

To Martell VS Cognac til 65 kroner stykket til kaffen. 

Øllet var Kissmeyers, og her var der flere anbefalinger. De kostede 79 kroner stykket. Vinen var et glas Grüner Veltliner fra Steiniger til 85 kroner, og en tysk Riesling til 90 kroner. Begge ganske gode og friske vine, som var skænket med rund hånd. En madøl som bør fremhæves er Brown Ale fra Kissmeyer. Den passer perfekt til en stor del at maden på Klokken. 

 

Vurdering

  • Restaurant Klokken er ærlig med deres mad. Her er ingen snobberi. De laver de gode gamle retter uden så meget moderne gøgl. Det gør de godt!

 

  • Betjeningen var forrygende god, effektiv og nærværende. 

 

  • Maden smagte godt. Til prisen var det klart i orden. Vi var tilfredse. Dansk mad i store portioner, som ramte det traditionelle danske køkken med bravour. Ikke noget fine dining, men mad som er hjemmelavet, og som rammer de fleste. 

 

  • Portionerne var pænt store, men ikke vulgære store som nogle danske restauranter har slået sig op på. De var anrettet med omtanke. Vi blev mætte og måtte levne lidt af hovedretterne.

 

  • Til prisen var det god value for money. Klokken skal have ros for deres helt nede på jorden facon. Næsten fuldt hus på en torsdag, hvor der var Smukfest  fortæller kun, at Klokken har noget at byde på. Og det har de.

 

  • Hvis du er til traditionel hjemmelavet dansk mad, til sympatiske priser er Klokken et must at prøve. Vi kaster en af vores bedste anbefalinger afsted til Restaurant Klokken. Klokken er skøn underspillet og uformel på den fede måde, hvilket man kun kan respektere. 

 

Restaurant Klokken

Mindegade 6 
8000 Aarhus C
Telefon: +45 69156986
Mail: info@restaurantklokken.dk
Website: 

Book bord her:

 

 

Restauranter Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet