//Restaurant

Her står V for veltilberedt: Tataren på Sydhavnen sendte os på den anden siden af Kulbroen

Restaurant V ligger i et hjørne på Comwell Aarhus. Her er udsigt til de gamle bygninger på havnen. Der var forholdsvis roligt denne lørdag aften, men sådan er det ofte på hotelrestauranter. Der er gang i den i hverdagene og mere stille i weekenderne. Vi blev modtaget ved indgangen til restauranten. Dog var det ikke den hurtigste modtagelse, men det er også det eneste, vi reelt kan sætte en finger på denne aften.

 

Smag på vinen

Straks efter vi havde taget plads ved bordet, kom menukortet. Få retter er der at vælge mellem, så det er overskueligt. Vi havde korte overvejelser over vinene, men besluttede os for at tage de anbefalede glas til hver ret. Dejligt nemt, at Restaurant V har skrevet vinforslag ned til hver ret. Tjeneren fik os dog på andre tanker og lod os smage lidt forskelligt, inden vi tog det endelige valg. God stil at lade os smage, før vi vælger. Der er ingen tvivl om, at tjeneren var kompetent og havde et godt overblik over vinene.

 

Først kom der brød på bordet. Fint brød, der blev serveret i en pose og med smør rørt med kærnemælk.

 

En omgang muslinger på det jævne

Muslinger med gulerødder i en cremet suppe lavet på hvidvin, fløde, porre og timian til 115 kroner. Muslingerne var veltilberedte, og gulerødderne godt sprøde. Ellers var det en klassisk omgang. Intet overraskende i den servering. Den smagte, som den skulle, og mere er der ikke at sige om det. Efter retten fik vi en våd serviet til at klare de lettere fedtede fingre, en omgang muslinger kan give. Tak for det!

Opvisning i smag

Vi må tage hatten af for tataren. Visuelt smuk, og en opvisning der må komme i kategorien blandt de bedste, jeg har smagt. Kødet var økologisk og af okseinderlår. Den var pyntet med syltede løg, sprøde, salte kartoffelchips, tomater og med karse på toppen. Kødet var blandet med tomatpuré og salt. Intet andet. Tataren var mør og sart. Det var den rene kødsmag. Sådan skal kød smage. Det eneste, der forstyrrede, var lidt grov salt. Retten kostede 135 kroner. Vinen passede godt til. Men det var næsten underordnet, hvad jeg drak til, da kødet tog alt opmærksomheden med rette.

Saftig, rosa og mør ribeye

Til hovedret fik vi dansk ribeye af kødkvæg med håndskårne fritter, bearnaise, et halvt bagt løg og fennikel salat. Pris 265 kroner. En 300 grams bøf blev serveret. I kobbergryder ved siden af fritter og bearnaise. Vi vidste godt, at kødet var velvalgt og af god kvalitet. Det mest spændende var så, om det også var stegt medium og saftigt. Det var det!

Der var masser af kødsmag, og det var mørt. Sådan skal det gøres! Bearnaisen havde fin syre og var ikke for fed.

Lammet

Den anden hovedret var lammeryg med dansk bacon, løg, friske ærter og en sauce choron til 195 kroner. Sauce choron er en bearnaisesauce tilsat tomatpuré, deraf den røde farve. Smukt serveret med masser af grønt. Lammet var mørt som smør og med smag. Ærterne tog kegler.

Sammen med de tykke bacontern, der var af god kvalitet, hev de retten op på et højt niveau. Faktisk en af de bedste retter med lam jeg har fået i mange lang tid.

Frisk og syrlig dessert

Vi blev fristet til at prøve citronfromagen med rabarber, rabarberkompot, appelsinpuré, citronsne og (kage). En frisk dessert i den syrlige ende af skalaen. Citronfromagen var fast, men luftig, som den skal være.

Tilbagelænet og hyggelig

Restaurant V er indbydende. Der er mange lamper, men lyset er dæmpet. Der er god plads ved bordene, og akustikken er god. I højtalerne lyder stille jazzet musik, der ikke fylder for meget. De store vinduer, giver udsigt over byen, og det åbne køkken skaber et livligt billede i den ellers rolige restaurant. Det er en tilbagelænet oplevelse, gæsten får, og personalet er på samme måde nede på jorden og nærværende. De har god kontakt til gæsterne, overblik og vil gerne tage en snak om mad og drikke.

Betjening og vin

Vores mandlige tjener var der ikke noget at udsætte på. Han var opmærksom og snakkede en del. Vinen var generelt god, og vi kendte de fleste af dem. Noget bedre end andet. Restaurant V bruger Coravin til flere af deres vine, hvilket gør, at man også kan købe de bedre vine på glas. Blandt andet vores Barolo til 220 kroner for et glas. Det tæller op. Priserne på et glas vin starter ved 80 kroner. Ikke en lav pris, men de er heller ikke nærige med deres opskænkning.

Vurdering

Der er ingen tvivl om, at Restaurant V kan lave mad, der smager godt. Det er håndværk, og ikke så meget snak. Der er tjek på køkkenet, hvilket var tydeligt. Betjeningen var grundig og har styr på det i det hyggelige lokale med afslappet stemning.

 

Vi blev overraskede et par gange. Altså positivt. Der var saft og kraft i maden, og tilberedningen kan vi ikke sætte en finger på. Specielt tataren var vi helt oppe at ringe over. Det var aftenens vinder. Men også lammet og ribeye´en var flot tilberedt og havde smag.

 

Konklusionen var nem den aften. Der var value for money, og Restaurant V formåede at trække stikket hjem. Normalt er jeg ikke vild med hotelrestauranter, men her er en undtagelse. Jeg kommer gerne igen på Restaurant V. Ikke for at bo, men for at spise. Det på retfærdigvis være vores bedste anbefaling vi sender efter Restaurant V her – det er fuld fortjent.

 

Restaurant V

Værkmestergade 2
8000  Aarhus C
Telefon +45 86 72 80 00
Website:

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet