//Restaurant

Smørrebrød på Vesterlauget: Det kan de godt være bekendt

Det kan næsten ikke blive mere afslappet, uden det bliver kikset, end det er på Vesterlauget i det centrale Aarhus.

 

Her er assorterede genbrugsbænke, -stole og -borde, ligesom indretningen er i den rustikke, lidt slidte ende. Ingen uniformer eller duge på bordene – det hele er bare hipt for at bruge et andet ord.

 

Der bliver lagt vægt på blandt andet god øl i hanerne og på et lille, men kvalitativt udvalg af mad. Det er både værtshus og restaurant – en slags gastropub eller madbodega, om man vil – og der serveres mad det meste af dagen:

Morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Man finder sig bare en plads, og bestilling foregår i baren, men også på gulvet, hvis der er tid. Uformelt, lige som det bør være sådan et sted.

 

Vi besøgte Vesterlauget en fredag ved frokosttid for at teste det lille udvalg af smørrebrød, som spiller hovedrollen på kortet.

 

Et godt råd

Der er seks slags smørrebrød at vælge imellem, og derfor tænkte vi, at det var smart at prøve dem alle, altså tre til hver. 45 kroner stykket og to for 90 kroner. Bartenderen smilede lidt overbærende ved bestillingen, og forklarede, at han normalt kun anbefaler et eller to stykker alt efter sultens størrelse.

Vi lyttede til rådet og bestilte en kartoffelmad og en svampetoast samt æg med rejer og rilletes de cannard. På kortet var også henholdsvis hønsesalat og laks, som vi har til gode til en anden god gang – og det vil vi glæde os til. For sikke nogle flotte størrelser og velsmagende sammensætninger, der kom på bordet.

 

Dansk og fransk

Den ene var med en stor skive frisk og fyldigt rugbrød, dressing med rejer, estragon og fennikel og mindst et helt æg i skiver med karse på toppen. Det var en ganske lækker mad og en god og frisk sammensætning, men fennikel fik lov at dominere alt for meget, dog uden maden blev ødelagt.

I en skål var der op til flere skefulde velsmagende anderillette, som blev nydt med de medfølgende knasende croutoner, med god dijonnaise og med frisk, lyst brød. Lidt som på café i frankrig – helt enkelt uden alverdens dikkedarer. Bare godt. Hvor meget smørrebrød, det lige var, kan nok diskuteres, men pyt nu med det.

 

Kartoffel versus svampe

På den anden side af bordet kæmpede kartoffelmad og svampetoast om opmærksomheden. Kartoffelmaden af det gode rugbrød og med hele 17 skiver kartoffel, en sødlig og lækker løgmarmelade samt frisk karse. Igen enkelhed i fuldt flor.

Svampetoasten løb dog med dagens smagspris, men det er også svært andet, når ingredienserne er både trøffel, masser af reven pecorino og så selvfølgelig svampe. Hver især tilpas doseret, så det var ren fornøjelse, uden det blev kvalmt.

 

Gode kombinationer

Vesterlaugets smørrebrød var for mig et dejligt afbræk fra håndmadder og højtbelagt smørrebrød, som bestemt også kan være godt, men som ofte er sammensat med proportionssansen lagt på hylden.

 

Her var der styr på både håndværk og kvalitet samt på at gøre det lille udvalg så alsidigt og voluminøst som muligt. Et fedt og moderne take på klassisk smørrebrød, som Vesterlauget godt kan være bekendt.

 

Kombineret med uformel, men fin service og et pænt udvalg af god øl i baren blev det til en oplevelse langt over middel. Priserne lød på 20 kroner for en sodavand, 55 kroner for 40 centiliter IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeri og så mæthed og gode smagsoplevelser for 90 kroner per person. 

 

Det kan man da ikke andet end bare anbefale.

 

 

Bonusinfo: Vesterlauget åbner igen efter COVID-19 torsdag den 21. maj.  

 

Vesterlauget

Vestergade 50
8000 Aarhus C
(Ingen hjemmeside)
Facebook

 

Restaurant Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev