//Takeaway

Takeaway-anmeldelse: Glimrende præstation fra Letz Sushi i Guldsmedgade

Flere og flere køber takeaway. Det er et faktum. Men ikke alt mad er velegnet som takeaway. Slet ikke hvis det er varm mad, og det skal transporteres over længere afstand. Så holder det ikke. Noget, som er skabt til takeaway, er sushi. Det ødelægges stort set aldrig af transporten og bliver sjældent for kold undervejs. 

 

Sushi er oplagt til deling

Min erfaring er, at en sushirestaurant er lettest at vurdere på deres menuer. Det er dem, de sælger flest af, og hvis der ikke er styr på dem, så er der stor sandsynlighed for, at der også er meget andet, der ikke er styr på. Derfor bestiller jeg altid mindst et par stykker af dem. Menukortet hos Letz Sushi i Guldsmedgade er stort, men de har fint med menuer. Hvis det ikke er nok, så kan du fint nørde i den lange liste med de enkelte stykker og hele ruller. Der er nok at vælge mellem. 

Vi bestilte to menuer og wasabi ebi inside-out ruller med 8 stykker. Det gav lige præcis 20 stykker sushi per person. Vi delte det, vi havde købt.

 

Risene var perfekte – og økologiske

Første punkt, der testes, er altid risene. De må ikke være for kolde, tørre og klæge. Det er no go – og alt for mange sjusker med risene. Det er svært at ramme den rent. Men ikke desto mindre gjorde Letz Sushi det. Risene faldt ikke fra hinanden – ikke en eneste og konsistensen var spitze.  Det er umådelig lang tid siden, jeg har fået så gode ris. 3-0 til Letz fra start.

Menuen “Single Sailor” med 18 stykker var med fire nigiri: 1 laks, 1 tun og 1 hiramasa og 1 ebi. Fem store maki, California. Til sidst otte små maki: 4 laks og 4 agurk. That’s it. En mainstream portion til en person.

“Dive In” hed menuen med 34 stykker. Af nigiri var 2 laks, 2 tun, 2 hiramasa og 2 ebi. Inside out var med 8 stykker med tun. I afdelingen for store maki var der 5 California og 5 spicy laks. De små ruller var her også; 4 laks og 4 agurk.

Stykkerne var i en passende størrelse, og forhold mellem ris og fyld var perfekt.

 

Otte til slut

Wasabi ebi inside-out – 8 ens stykker. Sur/sød-marineret reje, flødeost, avocado, agurk og wasabi. Rullet i hvid sesam og forårsløg. Ikke just den mest autentiske oplevelse. Smagen var fin, og wasabien – eller peberroden, sparkede til smagen. Skønt.

 

Vores regning

Sushi er ikke billig, men der er stor forskel på, hvor god den er til prisen. Vi betalte:

“Single Sailor” med 18 stykker til 150 kroner.

“Wasabi ebi inside-out” til 70 kroner.

“Dive In” med 34 stykker til 325 kroner.

 

Maden kostede 545 kroner. Leveringen løb op i 69 kroner, som kom oveni. Der var mad nok til godt tre voksne personer. Det er ikke dyrt. Tværtimod følte vi, at vi fik rigtig god value for money.

 

Fokus på miljøet, økologi og bæredygtighed

Bæredygtighed betyder noget for valget af sushi. Det er der ingen tvivl om. Letz bruger kun certificerede fisk og skaldyr, samt økologiske ris. Det tæller op, men det er primært smagen, det visuelle og friskheden vi har vurderet maden på. 

 

Vurdering

  • En stor og flot omgang sushi til en fair pris. Tilberedningen var præcis. Risene var ren opvisning og veltempererede. Stykkerne havde en god størrelse. Der var intet sjusk i udførelsen. Variationen i menuerne kunne måske have været større. Men når det er sagt, så manglede vi ikke noget. De små makiruller var fine nok, men knap så spændende. Men det var også eneste kritikpunkt, vi kunne finde ved den her levering.

 

  • Som takeaway røg Letz Sushi klart i blandt vores favoritter. Det hele spillede, og maden kom til tiden – stort set. Med fem minutters forsinkelse. Kokkene kunne deres håndværk. Det var ikke just verdens flotteste kreationer, men hold op, hvor smagte det godt.

 

  • Der var et flot forhold mellem pris/kvalitet. 182 kroner per person for en så god omgang sushi er klart pengene værd. Vi var pænt oppe at ringe over dagens sushi. Det bliver en af de store anbefalinger, der ryger afsted for det her.

 

Letz Sushi

Guldsmedgade 33
8000 Aarhus C
Telefon: 32 13 99 90
Mail:  info@letzsushi.dk
Website:

 

Takeaway Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev