//Tjek Vinen

Tjek Vinen: Nytårets bedste bobler til maks 100 kroner

Det er ingen sag at finde gode bobler hvis man vil betale for det. Derfor har vi taget udfordringen op: kan man finde gode bobler til maks 100 kroner? Det kan man bestemt!

 

Der er mange om buddet i kategorien og det er en kategori i stadig udvikling. De oversøiske lande er begyndt at være med, dog uden denne gang at finde vej til testen.

 

Der er ingen vine, der har fået de maksimale 6 stjerner. Det skyldes at man i dette prisleje får gode vellavede vine med en flot balance, men kompleksiteten er dog ikke på højde med vinene i priskategorien over. Helt overordnet er der enormt mange gode vine i denne kategori!

 

Det interessante er i denne sammenhæng at Cavaen, der virkerlig dominerer testen med suveræne vine til prisen også er med i toppen på vores test uden prisloft. Testen kan findes her.

 

NV Clasico Brut, Codorniu, Cava, Penedés, Spanien

Føtex: 69 pr. fl.

 

 

Den dufter af gær, nedfaldne æbler og citroner. I munden er boblerne cremede, livlige og bløde på en gang. Den smager blandt andet af æbler, pære og citron. Cordoniu er en stor producent, der leverer en rigtig flot vin – specielt til prisen!

5 stjerner

2017 Efecte, Reserva Brut, Albet i Noya, Øko Cava, Penedés, Spanien

Laudrup vin: 99 pr. fl.

 

 

I næsen er det saftdryppende galiamelon, der tikker ind på lystavlen. Den samme let eksotiske frugt finder vi i smagen uden at det bliver tutti frutti. Flotte bobler og en finish, der slutter med moden nashi pære.

5 stjerner

2018 Vigna Dogarina, Extra dry, Prosecco, Italien

Propperiet: 119 pr. fl eller 89 pr. fl. v. køb af 3

 

 

En aromatisk næse med syren, melon og vindruer af typen muscat. Vinen har en flot blød mousse og sødme, der gør den enormt let-drikkelig. Den slutter med slikket melonfrugt uden at det bliver for voldsomt. En vin der spiller på sin modne frugt og en anelse mere sødme end de øvrige vine.

5 stjerner

NV Extra, Brut, Castellblanc, Cava, Penedés, Spanien

Skjold Burne Vinhandel: 89,75 pr. fl. eller 75 pr. fl. v. køb af 2

 

 

Næsen er til den rustikke side. Her er nødder, citrus skaller og grønne druer. I munden er syren frisk og rensende på trods af en anelse mere sødme end de øvrige cavaer. Vinen slutter frisk med god længde på frugten.

4 stjerner


NV Brut Rosé, Crémant de Bourgogne, Moillard, Frankrig

Kvickly: 99.60 pr. fl.

 

 

Farven er kun svagt lyserød og heller ikke i næsen bærer vinen det store præg af de blå druer: kun en snert af hindbær. I munden er boblerne dovne og en anelse store. Intensiteten er stor, men længden mangler i en tung finish.

4 stjerner


2016 Brut Reserva, Sumarroca, Øko Cava, Penedés, Spanien

Philipson Wine: 119.95 pr. fl. eller 79.95 pr. fl. v. køb af 12

 

 

Økologien kommer igennem i næsen på denne cava, der byder på nedfaldsfrugt bag det lidt landlige præg. I munden er boblerne livlige, vinen har en fin balance og en frisk afslutning.

4 stjerner


Skål og godt nytår!

 

 

 

 

 

Tjek Vinen Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev