Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

Af Jan L. Pedersen

Restaurant-boblen i Aarhus vokser og vokser. Rekordmange restauranter og spisesteder er kommet til, og det ser ud til, at der kommer endnu flere i fremtiden. Det gør, at valgmulighederne for os gæster er større end nogensinde før. Det kan vi gæster ikke have noget imod. Men det, at så mange laver det samme, er knap så fedt. Derfor er der også kun respekt til dem, som tør skille sig ud, og laver noget nyt. Det gør KP5 på den gamle havn. 

 

Vinens dag – hvor fokus er på vinen 

Og dog. Efter vi havde spist vores middag, stod det klart, at maden smagte jo aldeles fremragende og også havde haft fokus. Til prisen fås den ikke bedre i Aarhus for tiden. 149 kroner for tre store, flotte og veltilberedte retter er i kategorien, et fund.

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

Det lyder måske lidt for billigt på en restaurant som KP5, der hører til i den bedste ende af skalaen i Aarhus. Og ja, prisen er normalt 328 kroner, men det eneste krav for at få de tre retter til den pris er, at du skal bestille en flaske vin per to personer. Dvs. en halv flaske per person. 

 

Dagens tre retter var:

Forretten var lyngrillet laks, citronconfit, en syrnet fløde, spæde salatblade og agurk. Laksen var flot, og mør. Den var perfekt tilberedt. Fisk skal være saftig, og det var den. En stor og helt igennem god forret.

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

Hovedretten var sprængt nakke af gris, selleripuré, grønkål, hasselnødder, jordskokker, jordskokkechips og en aspargessauce. Dertil luftig kartoffelmos. Kødet var mørt og saftig. Hold op, hvor kan svinekød smage godt, når det er tilberedt som her. 

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

Desserten bød på hvid chokolade panna cotta, banan-is, lidt cointreau, chokoladestykker, crumble og marengs. Den var ikke for sød, og en fin dessert på en onsdag aften. Den mættede fint, selvom det måske ikke så sådan ud. 

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

 

Hvad drikker man på KP5?

En tysker fra Weingut Aldinger, Rebhuhn, Riesling Trocken 2018 – på glas. 95 kroner glasset. Det var en frisk sag at starte med. En fin vin, men ikke det helt rigtige vin til laksen. Her ville en Chardonnay klart have været mere passende – enten oversøisk eller fransk. Den her var på glas, og det er også fint med noget nyt. Men spørg efter Chardonnay, hvis du skal til vinens dag (menuen fortsætter hele februar måned).

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

 

Bourgogne, Christian Cholet-Pelletier, Auxey-Duresses, Les Ecusseaux 2017. En Premier Cru. En let og lækker sag, som smagte forrygende. At vi valgte den så ung, var vores skyld. At den med stor sandsynlighed vil være bedre om nogle år, er der ingen tvivl om. Men det gjorde den ikke dårligere, og den var alle pengene værd. Vi gav 700 kroner for flasken, men det skal også ses i lyset af, at vi havde sparet 358 kroner på maden. Vinen var en oplevelse, og den er helt umulig at opdrive i Danmark. 

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

 

Dessertvinen var en kongevin fra Tyskland. August Ziegler Scheurebe fra 2007. Vin med alder på er fascinerende, og med 13 år på bagen var der basis for noget sjovt. Sødmen var afdæmpet, og der var godt med frugt i den. Skønt. Ferskner, melon og modne æbler gik fint i spænd. En svag syre tittede frem, hvilket passede mig fint. Prisen var 105 kroner for et pænt stort glas. Det tæller op, at den var på flaske, og observerede at der var flere, som købte den. 

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

 

Vinen betyder mere end man tror 

Jeg har altid været betaget af passionerede mennesker, som brænder for det, de laver. Dem er der flere af på KP5. Maden var der intet at komme efter. Betjeningen var til stede, og jeg fik det personlige værtskab, vi alle sætter så stor pris på. Her er god tid, og selvom vi var 30 gæster denne onsdag aften, var der god tid til gæsterne. Det glæder mig at se, at flere og flere aarhusianere går ud og spiser i hverdagene. Her får man også oftest de allerbedste tilbud og oplevelser. 

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

 

Dommen

  • Grunden til vores visit på KP5 var blot for at se, hvad vinens dag var for en størrelse. Den opgave var ikke svær. Men at maden var så god til prisen, havde vi rent ud sagt ikke regnet med. Her var ikke sparet på noget som helst. Velsmag, som kun de bedste kokke kan præstere. 

 

  • Onsdag er en god dag at lave en dag med fokus på vin. De fleste skal op og på arbejde/uddannelse dagen efter, hvilket gør, de fleste af os holder lidt igen. Man kan købe en god flaske vin til 295 kroner og dele den til sin mad. Det giver under 300 kroner for tre retter mad og en halv flaske vin. Det er i min aarhusianske verden en rigtig god pris.

 

  • Jeg synes klart, at folkene på KP5 skal have ros for deres initiativ med fokus på vinen. Derfor er det også en af de store anbefalinger, onsdagsmenuen og vinene denne onsdag får med på vejen. 

 

Anmeldelse af vinens dag: Når vinen får den opmærksomhed, den fortjener 

 

KP5

Kystpromenaden 5
8000 Aarhus C
Website:

Book bord her:

 

Del artikel

Andre læser også