sur smiley
//Nyheder

Bageri får sur smiley og stor bøde: Fandt skadedyr i kager og råvarer

Bageriet På Hjørnet har fået et stort bødepåbud af Fødevarekontrollen efter flere kritisable forhold

 

12.000 kroner i bøde, en sur smiley og to opfølgende kontrolbesøg. Det var prisen, som Bageriet På Hjørnet i Ny Munkegade måtte betale efter seneste besøg fra Fødevarekontrollen.

 

Bageren, som på facaden kalder sig Århus Bageri, ligger på hjørnet af Ny Munkegade og Nørre Allé, og det var ikke småting, kontrollanterne kunne notere sig ved ankomsten 14. august.

Århus Bageri fik først et forbud mod markedsføring, fordi man ikke kunne fremvise fakturaer på købte kager, som man solgte som egne.

 

Dyr i maden

Værst var det dog, da bageriets inventar og madvarer blev gennemgået. I bageriet blev der fundet flere insekter i form af møl, edderkopper og myrer. De blev fundet i spande med mel, sukker og sesam.

 

Da de egenproducerede kager blev gennemgået, fandt man skadedyr i form af møl og myrer i kagerne. Fødevarekontrollen beordrede kagerne destrueret til stor frustration for bageriet. “Virksomheden synes, det er noget pjat, men smider fødevarerne ud under tilsyn,” noterer man sig i kontrolrapporten.

 

Uhygiejnisk

Flere steder i bageriet kunne der konstateres mangelfuld rengøring, og en del af inventaret var angrebet af rust. Derudover var en vask ikke tilsluttet med ordentlig rørføring, så vandet fossede ud på gulvet.

 

Ydermere påtalte kontrollen, at et gulv foran bageriets fryser ikke var vaskbart. På vægge og inventar fandt man spindelvæv, og opad en væg nær fryseren var der flere fuglefjer.

 

De sidste grumme påtaler, Fødevarekontrollen noterede sig, var sort, skimmellignende vækst i et låg til en kasse med mørdej og på en stor kagerulle.

 

De uhygiejniske forhold kostede en bøde på 10.000 kroner, og så røg der 2.000 kroner oven i hatten, da bageriet ikke havde hængt den seneste kontrolrapport med en ‘misfornøjet smiley’ op.

 

“Ingen kommentarer,” lyder det konsekvent fra bageriets ejer, Alparslan Bozkurt, da Lokalavisen spørger ham, om han vil svare på nogle spørgsmål til denne artikel.

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev