Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bagte kartofler med stenbiderrogn og creme fraiche

Af anders@sommersangdigital.dk

Man beregner ca. 300 gram frisk stenbiderrogn til fire personer som forret. Rognen er en udsøgt delikatesse og bruges flittigt på alle landets Michelinrestauranter som Noma, Søllerød Kro og Geranium.

Det skal du bruge:

  • 300 gram renset stenbiderrogn
  • 4 store bagekartofler (Gerne Maris Piper)
  • 250 gram Creme Fraiche (gerne 48%)
  • 1 rødløg
  • ½ bdt. Kørvel
  • ½ bdt. Dild
  • ½ bdt. Purløg
  • ½ bdt. Frisée salat

Stenbiderrogn:

Kom den rensede rogn over i en sigte og skyl den igennem med koldt vand. Lad rognen dryppe af i 5-10 minutter. Derefter krydres den med 5 gram fint salt og 2 gram sukker pr. kg renset rogn. Lad igen rognen stå i en sigte og dryppe af, gerne på køl, indtil brug. Du kan bestille stenbiderrogn online her:

Bagekartofler:

Skyl og skrub bagekartoflerne (gerne af sorten Maris Piper) grundigt og sæt dem i et ildfast fad med ca. 1 cm salt i bunden. Bag i ovn ved 180-200 grader i 90 minutter.

Salat:

Pluk kørvel, dild og frisé (kun det lysegrønne/hvide fra det indre af salathovedet) og skær tynde ringe af rødløg – gerne på et mandolinjern, læg det hele 10 minutter i isvand – slyng i en salatslynge.

Anretning:

Når bagekartoflerne er møre laves et snit på langs og der presses en stor åbning. Krydr med salt og peber i hullet, og læg en stor klat creme fraiche deri. Tilsæt nu halvdelen af rognen og endnu en klat creme fraiche – og top derefter med rogn. Drys finthakket purløg derpå – anret en lille salat af de plukkede urter samt frisé, der er vendt i lidt citronsaft og god olivenolie på toppen. Servér straks.

Opskriften er lavet af SkagenFood – Se flere på hjemmesiden her

Bagte kartofler med stenbiderrogn og creme fraiche

Del artikel

Andre læser også