//Det sker

Blandt 17.000 kaffenørder: Aarhusiansk barista deltager i verdensmesterskaberne i kaffebrygning i Brasilien

Det er Søren Stiller Markussen fra Great Coffee, der er tale om. En nærmest selvfølge vil en del sikkert tænke. Det er i morgen, tirsdag den 7. november, at  verdensmesterskaberne i kaffebrygning starter, og de fortsætter til den 11. november. Det sker i Belo Horizonte, som er den sjette største by i Brasilien.

 

Går du blot det mindste op i kaffe, så har du med pæn stor sandsynlighed stødt på navnet Søren Stiller Markussen. Han driver Great Coffee i Aarhus og er blandt de bedste kaffebryggere i verden. Han vandt tidligere i år danmarksmesterskaberne i kaffebrygning. På engelsk, Brewers Cup. Her tog han guldet med til Aarhus, og kvalificerede sig til World Brewers Cup i Brasilien. Søren Stiller er ankommet til Belo Horizonte, og har gennem de sidste fire måneder forberedt sig på mesterskaberne.

 

Aarhus er på “kaffe-verdenskortet”

Mere end 17.000 kaffenørder forventes at være forbi konkurrencen, så det er en af de helt store kaffebegivenheder i verden, som starter i morgen. At vi har en med fra Aarhus er selvsagt stort, og at kaffen, som kan gå hen at vinde mesterskabet, er ristet i Aarhus er helt forrygende – hvis altså Søren Stiller vinder. Men uanset det, så er kaffen uden tvivl værd at smage. Det har taget kaffebryggeren i Klostergade over tre måneder at finde frem til den rigtige ristning.

 

Spiller med åbne kort

Søren Stiller Markussen er en mand med sine meninger og principper. Det er ikke nogen hemmelighed. Han har i en del år kæmpet for bedre kaffe, og at kaffe får den status i forbrugernes øjne, som den fortjener. Derfor er hans betydning for at flere og flere går op i kaffe, og drikker kaffe, svær at underdrive. Søren Stiller Markussen spiller altid med åbne kort og hjælper alle de kolleger, der måtte ønske det. Selv risteprofiler på hans vinderkaffer er tilgængelige, så alle i princippet kan riste bønnerne da risteprofilen er tilgængelig for dem som ønsker det. I modsætning til andre som gør det til en hemmelighed.

 

Vi krydser fingre for Søren Stiller Markussen og følger kaffemesteren fra Klostergade under World Brewers Cup i Brasilien.

 

Se mere, om World Brewers Cup i Brasilien her:

 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev