Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Burger Shack: Det handler om tillid – derfor bliver Shack Book altafgørende

Af Line Ingwar Karlsen

For tiden ser vi flere og flere restauranter og andre spisesteder, som får anmærkninger og bøder fra Fødevarestyrelsen. En aarhusiansk burgerkæde gør dog en del mere en gennemsnittet, for at opretholde den bedste fødevaresikkerhed.

 

Hvis man vil sælge mad, så skal man også tage opgaven seriøst. Det burde være en selvfølge. Men langt fra for os alle. Men hos burgerkæden, Burger Shack, har de udviklet et nyt værktøj, som gør, de har fået succes med at holde styr på deres råvarer, rengøring og hygiejne. Det kræver meget, da kæden er gået fra én til 12 forretninger (snart 13), og det er vigtigt at holde tungen lige i munden, når man snart har 300 ansatte at holde styr på.

 

Shack Book

Eftersom burgerkæden hedder Burger Shack, så er navnet på deres nye fødevaresikkerheds-system, Shack Book. Der er blevet brugt over en kvart million på at udvikle den i samarbejde med en tidligere ledende ansat i en amerikansk fastfood gigant. De har haft en prøveperiode på et halvt år, og alt er kørt ind. Shack Book er mere grundig end Fødevarestyrelsens vejledning til egenkontrol. Kundeoplevelsen tager vi alvorligt. Fødevarestyrelsen kræver for eksempel, at der tjekkes temperaturer på køleskabe, tilberedt kød etc. én gang ugentligt. Her er Burger Shack gået skridtet videre og tjekker f.eks. temperaturer på deres kød én gang i timen, fortæller Mathias Nyhuus.

Kommer på uanmeldt besøg

Jeg spurgte, Mathias Nyhuus, som er Chain Quality Manager ved Burger Shack, hvordan egenkontrollen foregår. ”Hver måned besøger jeg alle burger-restauranterne i kæden for at holde øje med, om standarderne bliver overholdt, og om der er steder, hvor vi kan eller skal stramme op. I en tid hvor der kommer mere og mere fokus på fødevaresikkerhed, så er det alfa omega, at vi også er strikse internt. Det nytter ikke noget at lade det stå hen, derfor har vi udviklet et meget fyldestgørende skema, der bliver gennemgået ved hvert besøg. Her bliver restauranten så bedømt og får deres egen interne kontrolrapport, hvor de inden næste besøg skal udbedre de kritikpunkter, der måtte være”, fortæller Mathias Nyhuus.

 

Tidligere ansatte hos Fødevarestyrelsen

Udover det, så samarbejder Burger Shack også med den eksterne virksomhed. Fødevaregruppen, som også laver kontrolbesøg i deres restauranter 1-2 gange årligt. Det er personer, som tidligere har været ansat ved Fødevarestyrelsen, der nu arbejder for virksomheden.

Burger Shack: Det handler om tillid - derfor bliver Shack Book altafgørende

”For os handler det ikke kun om at lave den bedste burger. Det handler også om, at alle parametre skal være lige efter bogen, så det gælder alt fra temperaturen i restauranten, udsugningen, musikken, personalets beklædning og selvfølgelig, at fødevaresikkerheden er på plads. Alt sammen er med til at gøre en tur på Burger Shack til en oplevelse. Derfor er der også områder, vi altid holder skarpt øje med, da oplevelsen aldrig må briste”, afslutter Mathias Nyhuus.

 

Se mere om Burger Shack her:

 

Del artikel

Andre læser også