//Nyheder

Campen Auktioner præsenterer gigantisk fund:  Samling af uhyre sjældne veteraner på auktion

Puch motorcykel fra 1958 med produktionsnr. 3 og Harley Davidson fra 1926, sælges nu på auktion sammen med ca. 100 andre nøje udvalgte veteran knallerter og motorcykler hos Campen Auktioner A/S den 23. og 24. juni.

 

Et helt almindeligt parcelhus,  i en mindre by øst for Storebælt, gemte på en ganske unik samling, nøje udvalgte, veteran knallerter og motorcykler. Det er tydeligt at personen bag samlingen er gået efter helt specielle og sjældne effekter, fortæller Finn Campen, og tilføjer;Det er virkelig en perle, vi har fået lov til at bortauktionere. 

 

Nobelpris-modtagerens livsværk

Bag den helt unikke samling står nobelpris-modtageren, nu afdøde, 80-årige Ib T. Andersen. Han var en ganske speciel,  ydmyg og usædvanlig intelligent mand, der som 14-årig gik i lære som klejnsmed og samtidig startede sin samling af knallerter og motorcykler.

 

Efter endt læretid hungrede Ib efter mere viden og videreuddannede sig til først teknisk tegner, efterfølgende konstruktør, civilingeniør inden han kronede sine uddannelser med en maskinmester titel. Et virkeligt imponerende CVsom fortæller historien om et menneske, der levede og åndede for teknik.

Sensationel velholdt Puch Motorcykel med produktionsnumer 3 fra 1958. Samlingen rummer et stort udvalg af både Puch knallerter og motorcykler.

 

Nobelpris i tidernes morgen

Ib modtog en Nobelpris for en motor-løsning han opfandt, da han tegnede container­skibe for B&W Con­­trac­­tors. Løsningen bruges stadig den dag i dag, ved bygning af container-skibe.

 

Det er ikke gode minder som mangler

Det er datteren, designer Bettina Pagh, der har valgt at sætte faderens livsværk til salg hos Campen Auktioner. Under flytningen af de mange køretøjer, dukkede der rigtig mange minder op hos Bettina Pagh, der allerede fra barn lærte at køre knallert og senere fik en Nimbus motorcykel, som hendes far hentede hjem fra Norge.

Finn Campen præsenterer her med et af de mange spændende fund

 

Bettina kunne fortælle, hvordan hun og faderen deltog i Veterantræf rundt omkring i landet og hvor usædvanligt det var, at hun deltog, ofte som den eneste pige. Det medførte også, at hun altid havde et benzinfilter og en skruetrækker på sig. For, som hun konstaterer med et smil, skal man kunne klare sig selv og have lidt teknisk snilde, når man kører på veteran knallerter og motorcykler.

Bettina Pagh præsenterer et udsnit af den store samling på over 60 veteran knallerter og motorcykler. Ialt var der nok til at fylde to store lastbiler.

 

Blandt de unikke køretøjer findes Puch, Nimbus, BMW, BSA, Royal Enfield, Harley Davidson, Diesella, SCO, Vespa, Tomos, Velo Solex, NSU mfl. Især er det tydeligt at samleren har haft stor kærlighed for mærket Puch, der her findes i mange forskellige modeller.

 

En af de virkelig spændende effekter er en Puch motorcykel fra 1958 med produktionsnummer 3. Og da ingen ved hvor nummer 1 og 2 befinder sig, har selv producenten vist interesse i at købe den specielle Puch.

 

Men også en HarleyDavidson fra 1926 vil interessere mange samlere. På trods de næsten 100 år, fremstår den gamle motorcykel virkelig velholdt.

 

Masser af reservedele

Udover de mange komplette køretøjer rummer samlingen også et kæmpe parti reservedele, spændende fra stel, hjul, motorer, sidevogne og meget andet.

Her findes alt til vedligehold af den store samling. Finn Campen fortæller: Joh, der var mange dele vi nu har registreret og vurderet. Det hele bliver præsenteret på auktionen, som starter den den 23. juni og fortsætter den 24. juni 2020.

 

Få del i de unikke køretøjer

Se alle de spændende fund fra samlingen på Campen Auktioners hjemmeside.

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev