//Slagtere

Godt håndværk: Den nye (slagter) dreng i klassen…. Slagter Theilgaard!

Af Anders Møhlenberg

Vi forbrugere er blevet mere kvalitetsbevidste, og det kan slagterbutikkerne blandt andet mærke. Tendensen er gået fra, at alt helst skulle samles ét sted, således alle indkøb kunne klares nemmest muligt, til i dag, hvor vi gerne både bevæger os og betaler lidt ekstra for kvaliteten. Af den grund har Aarhus fået en ny slagterdreng i klassen. Slagter Theilgaard hedder han, og dermed har endnu en kvalitetsforretning valgt at forkæle os aarhusianere med håndværk fra øverste hylde… Af hjertet TAK!

 

Historien

Slagter Theilgaard blev grundlagt for mere end 50 år siden i Esbjerg og er en familieejet virksomhed. Forretningen er i dag ved at overdrage driften til 3. generation.

Slagter Theilgaard har i dag butikker i; Esbjerg (2 stk), Blåvand, Odense og nyeste skud på stammen Aarhus.

For en del år siden tog Slagter Theilgaard den beslutning, at de ville åbne butik i Aarhus. Lokalet og især beliggenheden skulle være helt rigtig, og derfor gik der mere end 2 år, fra beslutningen blev taget, til lokalet var fundet, og butikken slog dørene op i marts 2016.

At være en del af lokalmiljøet er vigtigt for Slagter Theilgaard, og derfor brand’er de også butikken som en aarhusiansk slagterbutik fremfor en esbjergensisk. Jacob, som er butikschef på Frederiksbjerg, har arbejdet sig op indefra, og flyttede fra Esbjerg til Aarhus for at drive butikken samt være en del af lokalsamfundet.  

 

Hård konkurrence

Mit første spørgsmål var, åbenlyst, om ikke Slagter Theilgaard havde haft betænkeligheder ved at placere sig i M.P. Bruuns Gade, da konkurrencen må siges at være relativ stor netop i dette område, med Slagteriet og Odensegades smørrebrød  som prominente ‘naboer’. Svaret var enkelt; “der ligger tre kvalitetsbagere i samme område med en endnu kortere afstand af hinanden, og de er alle velbesøgt, så selvfølgelig kan 2 eller 3 slagtere også gå. Vi ser kun konkurrencen som et positivt element. Jo større udbud i et område, des større tendens til at forbrugerne netop vælger dette område, når der skal handles kvalitets-slagtervarer”. eg kan ikke være mere enig. De reelle konkurrenter er supermarkederne med tonsvis af dårligt gaspakket kød.

 

Frederiksbjerg er ved at udvikle sig til et sandt mekka af kvalitetsforretninger, restauranter og niche forretninger/butikker, og jeg elsker det!

 

Hvad kan vi forbrugere så forvente os af Slagter Theilgaard?

Først og fremmest garanteres der høj kvalitet, både når det kommer til service samt produkter. Læg dertil konkurrencedygtige priser, primært grundet den store volumen de 5 Theilgaard slagterbutikker tilsammen genererer, hvilket gør, at produktionsomkostningerne er yderst konkurrencedygtige.

Alt i butikken er hjemmelavet.

 

Derudover har Slagter Theilgaard fokus på at tilbyde det brede sortiment, og derfor prioriteres der, ud over et stort udvalg af konventionelle produkter, også i høj grad økologisk.

Til os forbrugere, der sætter pris på den nemme løsning uden at gå på kompromis med kvaliteten, tilbyder de færdigretter. De tilbyder i dag 8-10 færdigretter både i form af frost og fersk, og der skiftes jævnligt ud, således man sikrer et varieret udvalg.

 

Økologi

Noget af det, jeg personligt er helt vild med ved Slagter Theilgaard, er deres fokus på – og interesse for økologi. Økologi bliver mere og mere populært, og efterspørgslen derfor også stigende.  Det mærker de i høj grad ved Slagter Theilgaard.

Dét at tilbyde økologiske slagterprodukter skaber øget kompleksitet i processerne. Konventionelle- og økologiske processer skal fuldstændig adskilles fra hinanden. Det vil sige, der skal bruges noget mere plads samt udstyr til at kunne tilbyde de to former ligeligt. Til trods har man valgt at gøre dette, og det har aarhusianerne taget rigtig godt imod. Faktisk så godt, at det er kommet bag på Slagter Theilgaard.

 

Slagter Theilgaard forsøger hele tiden at udvikle og forny deres økologiske sortiment, og derfor har de for ganske nyligt lanceret fuldt økologisk pålæg sortiment på baggrund af stor efterspørgsel. Det tæller blandt andet; Tre slags spegepølser, kødpølse, sylte i julens anledning og meget andet.

 

Helt bestemt et besøg værd

Slagter Theilgaard er helt bestemt et besøg værd. Butikken er flot indrettet, rummelig og overskuelig. Dertil lægges en facadeudsmykning af de mere kreative, hvor der, nok til manges undren, pludselig sad en stor kødkniv i væggen udenfor butikken.

 

Udover de fysiske rammer og den store servicemindedhed der møder kunderne, så vil jeg fremhæve de økologiske spegepølser, som findes i følgende varianter; Hvidløgs-, kartoffel- og sønderjysk spegepølse. De smager pragtfuldt og er nærmest bløde som smør i konsistensen, og så er de økologiske… Haps!

Derudover smager den økologiske sylte fremragende. Den indeholder  udelukkende kød fra nakkefileten. Et perfekt indslag til julebordet.

Jeg er vild med de mange muligheder, vi har som forbrugere, når der skal prioriteres kvalitet. Der er ingen tvivl om, at dét at gå til en slagter giver en helt anden helhedsoplevelse end at købe i supermarkederne. Med de mange muligheder er der plads til, at vi som forbrugere kan have præferencer, da efterspørgslen er stor og derfor plads til dem alle.

 

Herfra skal lyde en stor tak til Slagter Theilgaard for netop at vælge Aarhus som destination til deres nye forretning.

 

 

Slagtere Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet