//Café

Ny bydel: Café slår dørene op til august

Risskovbrynet får sin egen café, når ejer Dorthe Kern åbner caféen Mad-Glad den 13. august

 

Der er lyst, minimalistisk og moderne indrettet. Det eneste, der mangler, er nogle småting hist og her og et par billeder, der skal op og hænge. Risskovbrynets nye café på Møllehatten 32 virker til at passe perfekt ind i sine næsten ligeså nye omgivelser.

 

Med anretninger som chia-grød med mandelmælk, kokos og bær, avocado og knas af puy linser og en cashew hokkaido-humus med friske koriander blandt meget andet, virker menukortet ligesom det omkringliggende byggeri – moderne. Symboler ud for retterne fortæller om retten er glutenfri, vegansk, laktosefri eller vegetarisk, flere af delene – eller ingen af delene som en toast med skinke og ost.

Dorthe Kern er den nye ejer og indehaver af Mad-Glad. En del af konceptet er, man selv skal kunne sammensætte sin morgenmad eller brunch, hvis man vil.

 

“Tit når du kommer ud og spiser brunch, så er det hele strikket sammen på forhånd, hvor du kan vælge mellem nogle færdiglavede platter. Her kan du selv krydse den morgenmad af, du vil have, og du kan komme og få noget, du ellers måske ikke selv vil have lavet derhjemme,” siger Dorthe Kern, der har fundet noget af sin inspiration fra caféer, hun er stødt på i København.

Dorthe Kern er indehaver af Risskovbrynets nye café Mad-Glad, der både serverer morgenmad og frokost. Foto: Anders Michaelsen

 

Ungt nabolag passer til caféen

Mad-Glad hedder den nye café, og glad for mad kan man også sige caféejer Dorthe Kern er, der i hele sit arbejdsliv har arbejdet med mad. I forvejen har hun en virksomhed, der laver frokostordninger. År tilbage havde hun en restaurant og igennem en årrække stod hun for, at elever på Idræthøjskolen i Vejlby fik noget at spise.

 

Nu er det så blevet tid til at drive en café. Det har været en drøm, som hun har haft i mange år. Og lokationen passer godt i forhold til, hvor hun selv bor, og så har områdets mange unge mennesker også appelleret. For der hvor der er mange unge mennesker, er det, ifølge caféejeren, også der, det er sjovest at arbejde.

“Unge mennesker har jo meget fokus på bæredygtighed, økologi og friske råvarer. Og med de moderne sandwichs og smørrebrød man kan få her, henvender jeg mig også til dem, der synes, det er sjovt at gå ud og spise noget andet end det almindelige cafémad, man kan få nede i byen,” siger Dorthe Kern, der håber caféen kan blive lidt af et samlingssted i den nye bydel.

 

“Caféen skal signalere, at her kan man komme og få en kop kaffe, en øl eller noget at spise. Og så er det tanken, at folk enten kan sidde her med en computer og studere eller komme med nogle venner og hygge sig,” siger Dorthe Kern, der dog også håber, at der kommer andre end de unge.

 

Der mangler en café i området

Og mulighederne for at andre end lige de nærmest naboer besøger caféen, mener ejeren også er til stede.

 

“Der er ikke rigtig nogle caféer i den her ende af byen i et faktisk stort område. Hvis du vil ind og have en kop kaffe, så skal du enten ned til Strandvejen, ned til Trøjborg eller ind mod byen. Men her og over mod Veri Centeret er der ikke rigtig noget,” siger hun.

 

Dorthe Kern håber under alle omstændigheder, at caféen får travlt, når den åbner tirsdag den 13. august. Hvordan det helt præcist bliver markeret, har hun ikke besluttet sig for, da Lokalavisen Aarhus møder hende. Men markeret bliver det.

 

Åbningstiderne for den nye café, der udover morgenmad også kommer til at servere frokost, bliver tirsdag-onsdag fra 11-20 og fra torsdag-søndag fra 9-21.

Hos caféen Mad-Glad, der er placeret over Netto og Meny, kommer man til at kunne få morgenmad og frokost, og der kommer også til at være udeservering. Foto: Anders Michaelsen

 

Café Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev