//Barer, Øl

Australieren på Tir Na Nóg: Hvordan havnede en professionel golfspiller på en bar i Aarhus – og blev der?

I vores jagt på spændende personer i Aarhus, er turen kommet til et af de kendte ansigter på Tir Na Nóg, Dylan Taylor. Den altid glade, smilende, ydmyge og høje mand, som er barmanager på den største og mest besøgte bar i Aarhus, hvor der er plads til op mod 500 gæster. Det gør han godt, og Dylan er uden tvivl medvirkende til, at Tir Na Nóg er kåret som den bedste irske bar i verden. Dylan selv blev af Irish Pub Global organisation i 2016 kåret som verdens bedste bartender blandt de irske pubber. Jeg har flere gange undret mig over, hvorfor han blev hængende i Aarhus. Det fandt jeg så ud af, da jeg tog forbi Tir Na Nóg til en snak med Dylan.  

 

En kosmopolit af de aktive

Barmanageren er født og opvokset i Sydney, Australien. Han er 38. “Men jeg føler mig ikke så gammel”, flyver det straks ud af munden på den erfarne barmand. Forældrene er fra Wales, og han har stadig familie i Wales. Han besøger gerne sine rødder samt Skotland og Irland. I Australien levede Dylan i fire-fem år af at være professionel golfspiller. Derefter blev han træner og arbejdede nogle år i golfbranchen.

 

Hvorfor Aarhus?

Golfen tog efterhånden al tiden, og en dag skulle der ske noget andet. Da hans kone har danske aner og gode minder fra Aarhus, rykkede de rødderne op og flyttede til byen. Dylans kone havde flere gange besøgt Aarhus og var glad for byen og årstiderne. Dylan er med tiden også blevet begejstret for byen og har nu boet her i fem år sammen med sin kone og tre børn og arbejdet på Tir Na Nóg i fire år.

 

Mødet med Aarhus startede ret kedeligt

Det var et kulturchok for Dylan, at komme til Aarhus. Det var kedeligt! Der skete for lidt. Han havde lidt arbejde her og der. Tre til fire forskellige jobs at se til, inden Dylan en dag tilfældigt kom forbi Tir na Nóg. Han gik ind og spurgte, om der var arbejde. Det var der ikke, fortalte ejeren, Andreas Madariaga Ruigrok. Men allerede to dage efter ringede Andreas Madariaga Ruigrok og sagde, der var et job til ham. Dylan fortæller, at han følte sig heldig. Han tilpassede sig hurtigt, nød sit arbejde, barindustrien og tog alt det arbejde, han kunne på pubben. Det førte til fuldtidsarbejde og et unikt venskab og samarbejdet med stedets ejer.

 

Farvel til golfverdenen

Golfen har altid været en stor del af Dylans liv. Han var business manager i golfindustrien og arbejdede indenfor detailhandel og forretning. Om man sælger golfting eller andet er ikke den store forskel. Salg er salg. Golf eller øl, fortæller barmanageren. Med arbejdet på Tir Na Nóg blev interessen for, hvordan en pub fungerer født.

Golfen blev droppet – eller næsten da. Dylan kan en gang imellem spottes på golfbanerne ved Aarhus.

 

Hvad gør Tir Na Nóg til den bedste bar?

Man skal føle sig velkommen på Tir Na Nóg. Det er det vigtigste! Personalet skal være imødekommende, skabe tryghed og få alle til at føle, det er deres sted. Tir Na Nóg er et mødested for udlændinge, der bor i Aarhus. Irske barer er gode til at skabe tryghed for udlændinge. De føler, de hører hjemme. Man møder nogle fra sit eget land eller andre lande, og hjemvefølelsen forsvinder ret hurtigt her. Dylan mærkede det på egen krop, da han første gang var forbi. Han fortæller, at han selv var den person med hjemve, blev taget godt imod på Tir Na Nóg og følte sig straks hjemme. Det har han aldrig glemt, og videregiver til alle de nye ansatte.

Teamsamarbejde betyder alt

I dag står Dylan Taylor for driften i begge barer og sørger for, at det kører. Det er ham, der står for at ansætte personalet og der er ingen tvivl om, at Dylan går forrest og tager arbejdet seriøst. De fleste ansatte kommer fra engelsktalende lande. Kun en enkelt bartender er på nuværende tidspunkt dansk. Ikke mange har barerfaring, men de bliver afprøvet. Det vigtigste er, at de er gode til at kommunikere med gæsterne.

 

I alt er der 18 bartendere ansat i Tir Na Nòg. Man kan ikke klare det hele selv. Det er et teamarbejde. Teamet skal være modent, ville gøre alt, hvad de kan med god personalitet og have lyst til at arbejde og udvikle sig. Af og til afholder pubben smagninger for personalet, så de kan lære noget om de drikkevarer, der er i pubben. Der er stor opbakning, og det giver noget fagligt, men i særdeleshed socialt.

 

Elsker miljøet på en bar

Den høje australske barmanager har altid været glad for at gå på pub og drikke øl, men whiskey var nyt for ham. Han er nu særdeles interesseret i smagninger og whiskey i det hele taget og tager gerne turen til Irland eller skotland for at smage på whiskey. På Tir Na Nòg er udvalget af øl pænt stort. Der er også øl fra mikrobryggerierne i Irland og storproducenter i Danmark.

 

Hænger familielivet og  jobbet sammen?

Dylan er et energibundt. Ejeren af Tir Na Nóg, Andreas Madariaga Ruigrok, har fortalt mig, at han aldrig har mødt en person med så højt et aktivitetsniveau, som Dylan. Han står tidligt op, træner, laver morgenmad til familien og afleverer børnene i skole og børnehave, inden han tager på arbejde. Arbejdet foregår både om dagen, aftenen og i nattetimerne. Specielt weekenderne er der lange vagter. Men så er andre kortere. Når der er travlt, er der travlt. Det er, hvad Dylan kan lide.

 

En helt almindelig dag

Dylan nyder sit liv og arbejde i Danmark. Han er så tilfreds med det, der sker omkring ham. Da jeg spørger til en helt almindelig dag på arbejdet, smiler han og siger “Ikke to dage er ens”.  En almindelig arbejdsdag er svær at definere for Dylan. Der er stor variation. Events som sport, musik, quiz, cocktailaftener og smagninger er nogle af de faste arrangementer i pubben. Sport er nok det, de fleste kommer for, og derfor er der også mange skærme både store og mindre i de to pubber. Dylan er personlig ret vild med pubquiznight om torsdagen. Her er stemningen helt unik, og alle er i fantastisk humør.

 

Fremtiden

I dag sætter Dylan og familien pris på den ro, som han var bange for, da de flyttede til Aarhus. Det er en dejlig by – specielt med børn. Folk er venlige og de danske traditioner er ved at komme under huden på australieren. Arbejdsmæssigt mener han ikke, han kan få det bedre. På Tir Na Nóg er der udfordringer, skønne mennesker på begge sider af baren og noget at se til, hvilket passer den engagerede bartender godt. Fremtidsplanerne omkring de to barer på Tir Na Nóg er mange, men i første omgang handler det om at køre det videre, der allerede er sat i søen og følge op med ekstra tiltag.

Der er ingen tvivl om, at vi har med en passioneret mand at gøre. Han er et scoop af de store på Tir Na Nóg. Dylan Taylor er konstant i bevægelse, og med et stort smil på læberne og overskud til arbejde, gæster og personalet sørger han for, det hele kører. Den altid venlige barmanager er helt sikkert en del af succesen bag den populære pub Tir Na Nòg.

 

Se mere om Tir Na Nòg her

 

 

 

 

Barer Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev