//Nyheder

Efter tre sure smileyer: Styr på tingene og en glad smiley  

Memets Delikatesse på Frederiks Allé i det centrale Aarhus har fået tre sure smileyer på blot to måneder. Nu lover ejeren, at der er kommet styr på sagerne

 

Man kunne godt få den tanke, at Memet Kocak frygter næste gang, at Fødevarestyrelsens kontrolteam banker på hos hans afdeling af Memets Delikatesse på Frederiks Allé i det centrale Aarhus. De seneste tre gange, der er blevet foretaget fødevarekontrol i butikken, er det således resulteret i sure smileyer og bøder på samlet set 25.000 kroner. Bliver der ikke rettet op på problemet, så kan Fødevarestyrelsen vælge at lukke butikken og politianmelde den.

 

Men det påvirker ikke Memet Kocak. Han glæder sig til det næste besøg. Faktisk så meget, at han er ved at være utålmodig.

 

“Jeg får forhåbentlig snart besøg af dem igen,” fortæller han, da Lokalavisen Aarhus onsdag ringer ham op for at høre, hvad han har af kommentarer til de tre sure smileyer, som er blevet føjet til butikkens kontrolrapport på blot to måneder.

 

Han er nemlig sikker på, at alt nu er i den skønneste orden, og Memet Kocaks utålmodighed får da også en ende onsdag eftermiddag, for Fødevarestyrelsen kommer rent faktisk på besøg, men det vender vi tilbage til sidst i denne artikel.

 

Problemer med køledisken

For først er det nødvendigt at forstå, hvad sagen i det hele taget drejer sig om. Tilbage i august måned kom Fødevarestyrelsen på uventet besøg hos Memets Delikatesse på Frederiks Allé, hvor den ene af kædens nu fire butikker ligger. I den obligatoriske kontrolrapport fremgår det, at kontrolteamet ved besøget opdagede, at der slet ikke var styr på opbevaringen af fødevarer. I køledisken, hvor der eksempelvis lå falafel og samosa, blev der således konstateret en temperatur på langt over den tilladte.

 

“Jeg havde en for gammel køler. Det må jeg erkende, og det blev der hurtigt rettet op på,” forklarer Memet Kocak onsdag til Lokalavisen Aarhus.

 

Men allerede 29. september kom Fødevarestyrelsen igen på kontrolbesøg i butikken på Frederiks Allé, hvor kontrolteamet endnu en gang kunne måle en al for høj varme i køledisken, hvor der blev opbevaret mad. Denne gang blev der målt en omgivelsestemperatur på 12 grader, som var noget over de tilladte fem grader.

 

5. oktober bankede Fødevarestyrelsen igen på hos butikken for at tjekke, om der var kommet styr på sagerne. Det var der ikke. Tværtimod. Denne gang kunne kontrolteamet måle endnu højere temperaturer i køledisken, hvor der blev målt op til 15,9 grader. I falafler, som lå i køledisken, blev der endda målt en temperatur på hele 16,7 grader, fremgår det af kontrolrapporten fra besøget.

 

“Det er så uheldigt, at en af mine ansatte begik en fejl, der var skyld i, at der var en for høj temperatur,” forklarer Memet Kocak.

 

En hård lærestreg

De mange sure smileyer er en mørk skygge over den succes, som Memet Kocak ellers har oplevet med sin kæde. Udover den omtalte butik på Frederiks Allé har han også afdelinger af Memets Delikatesse på Silkeborgvej i Aarhus og Møgelgårdsvej i Lystrup. Denne måned åbnede kædens fjerde butik, der ligger i Ny Munkegade på hjørnet af Nørre Allé, hvor Århus Bageri tidligere lå. Det hele er blevet til på et år, men Memet Kocak afviser, at problemerne i butikken på Frederiks Allé har noget at gøre med hans hastige indtog i Aarhus.

 

“Det har slet ikke noget med hinanden at gøre. Det er uheldigt, at der ikke har været styr på tingene. Jeg er meget flov, og jeg lover, at jeg gør alt for at rette op på det. Jeg får tjekket temperaturerne i kølediskene hver time i alle butikkerne,” fortæller Memet Kocak til Lokalavisen Aarhus.

 

Er der blevet solgt mad med en for høj temperatur?

“Nej, det er der ikke.”

 

Er du sikker på det?

“Ja, helt sikker. Maden er også blevet smidt ud, efter Fødevarestyrelsens besøg, og jeg har ikke fået klager fra mine kunder.”

 

Glad smiley

Tilbage til dagens besøg. For Fødevarestyrelsen er ikke færdig med at tjekke tingene hos Memet Kocaks butik på Frederiks Allé, og da kontrolteamet onsdag eftermiddag igen kommer på besøg, er det med en glad smiley til rapporten. Der er nemlig kommet styr på tingene, står der i den kontrolrapport, som nu er sat op i butikken.

 

“Jeg har sat den op med det samme. Det er dejligt, at der nu igen er kommet en glad smiley,” fortæller Memet Kocak til Lokalavisen Aarhus kort efter onsdagens besøg.

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev