//Tjek Tippet

En ekspert fortæller: Her er byens skønneste arbejdscaféer 

Maria Halse er bypige, arbejdshest og SoMe-nørd. Hun bruger derfor rigtig meget af sin tid på byens caféer med sin laptop i den ene hånd og sin IPhone i den anden. Her er hendes allerbedste anbefalinger til, hvilke caféer der er oplagte at besøge, hvis man ligesom hende elsker at kombinere arbejde og cafébesøg. 

 

Under instagramnavnet @Maria.Halse, demonstrerer Maria Halse hvordan æstetik ikke kun er noget som findes i finkulturen. Her deler hun fotos fra sin hverdag som rejselysten universitetspraktikant hos influencer-bureauet Unique Social, og lukker følgerne ind i en smuk verden af Aarhuskærlighed, SoMe-nørderi, caffe latte, lange arbejdsdage, eksotiske rejser og hundelufteture. 

 

I sit virke som SoMe-ansvarlig er Maria Halse ofte at finde på Aarhus’ mange caféer med sin laptop. For hvorfor arbejde hjemme eller på et gråt kontor, når man ligeså godt kan sidde midt i det byliv, som man elsker? 

 

Vi har spurgt Maria hvilke steder i byen, hun holder af at besøge med sin laptop. Her er hendes yndlingssteder, til når caffe latte og computerarbejde skal gå op i en højere enhed: 

 

 

Anbefaling 1 – Nabo Kiosk: Mere end bare en kiosk 

For enden af Ingerslevs Boulevard, skønt uforstyrret fra centrums larm, finder man Nabo Kiosk. Og trods navnet, er stedet her meget mere end en kiosk. Indenfor dørene mødes man af en kombineret kiosk og kaffebar fuld af gode kaffemuligheder, sprøde toasts og diverse nostalgiske, søde klassikere såsom Kinderæg og chokoladekiks. 

Nabo Kiosk er lille og har kun få pladser, så skal man kapre sig en arbejdsplads for dagen, skal man være tidligt oppe. Inderst i caféen finder man et stort arbejdsbord, hvor man kan slå sig ned med sin laptop enten alene eller sammen med et par kollegaer eller medstuderende. Er bordet optaget, kan man sidde ved en af vinduespladserne med udsigt ned over Ingerslevs Boulevard.

Bag kiosk-disken står desuden en smilende og venlig sjæl, som altid er klar på en sludder – præcis som en god nabo altid er det. 

 

 

Anbefaling 2 – Lynfabrikken: rustik og hip arbejdscafé i centrum

Skal man anbefale gode arbejdscaféer i Aarhus, kan man ikke komme udenom gode gamle Lynfabrikken. Caféen er nemlig indrettet netop til at arbejde med sin computer. Her er der god plads, stikdåser ved alle borde, og ingen kigger skævt, hvis du fylder lidt med bøger, noter eller arbejdspapirer. 

Er vejret godt, er der også mulighed for at benytte Lynfabrikkens skønne tagterrasse med udsigt ind over ARoS og resten af centrum. Det er oplagt at krybe op ad trapperne og lufte hjernen lidt, inden man igen vender tilbage til arbejdet.    

Caféen tilbyder et stort udvalg af både kolde og varme drikke, ligesom der også er et fint frokostudvalg. 

 

 

Anbefaling 3 – Vesterlauget: stemningsfyldt café og restaurant med solide frokostretter 

Vesterlauget i Vestergade laver først og fremmest knaldgode cappuccinoer. Og i kombination med deres gode, store borde, er det et rigtig godt sted at arbejde i løbet af dagen. Caféen er indrettet hyggeligt med træborde, gamle mormorstole, hippe plakater og levende lys.    

Når frokostsulten melder sig, serverer de blandt andet solidt smørrebrød, som bestemt kan anbefales. Deres tapas-bræt er også en favorit.  

Vesterlauget har som oftest god plads i løbet af dagen, men kommer man til aften, må man dele pladsen med mange andre. På denne tid serveres husmandsretter til SU-venlige priser, som man kan skylle ned med en af de mange specialøl, som også er på menukortet. 

 

 

Anbefaling 4 – Domen: planter, slængesofaer og billig kaffe

Der er altid lyst og varmt i Domen, fordi man vitterligt sidder i et drivhus og arbejder. Stedet er fyldt med planter, ægte tæpper, slængesofaer og store borde, og med udsigten ud over vandet kan man næsten ikke bede om et bedre arbejdsspot. 

I Domen kan man desuden holde sig kørende med kaffe uden at stifte gæld det meste af en studie- eller arbejdsdag. Cafe Mellemfolk, som driver caféen, serverer nemlig diverse kaffer til rigtig billige penge! Og får du lyst til at spendere flere kroner på småkager eller snacks, så kan du gøre det med god samvittighed – overskuddet fra caféen går nemlig til et godtgørende formål. 

Stedet huser ofte forskellige arrangementer såsom debatter, koncerter eller yoga-sessioner, så husk lige at tjekke om der skal være et arrangement, inden du tropper op med din laptop. 

 

 

Nabo kiosk: Ingerslevs Pl. 1a, 8000 Aarhus

 

Lynfabrikken: Vestergade 49, 8000 Aarhus

 

Vesterlauget: Vestergade 50, 8000 Aarhus

 

Domen: Inge Lehmanns Gade 2, 8000 Aarhus

 

 

 

Tjek Tippet Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev