sur smiley
//Restaurant

Endnu en sur smiley: Bøde til indisk spisehus

De fleste spisesteder i Aarhus har styr på, hvordan man driver fødevarevirksomhed uden risiko for, at gæster blive syge af at indtage maden. Men ikke alle.

 

Den var således også gal på Buffet House på Spanien, da Fødevarestyrelsen var på besøg den 8. maj.

 

Ingen risikoanalyse

Det indiske spise- og take away-sted midt i Aarhus havde ganske vist umiddelbart styr på hygiejne, adskillelsen af fødevarer, kølefaciliteter, temperaturer og rengøring. Men også her var den gal på et helt centralt punkt:

 

Buffet House har – trods en tidligere indskærpelse – stadig ikke udarbejdet en såkaldt risikoanalyse.

 

Bøde på 7.500 kr.

Det betyder, at der ikke foreligger en skriftlig plan for, hvordan man helt konkret håndterer sine fødevarer for at undgå, at gæsterne bliver syge. Der er med andre ord ikke styr på egenkontrollen.

 

Den slags koster 7.500 kr. i bødeforlæg.

 

Og det betyder, at to tidligere, rigtigt glade smiley’er, og derpå en almindeligt glad smiley, nu er vendt til en sur smiley på den seneste kontrolrapport, som skal ophænges synligt i Buffet House, indtil forholdet er bragt i orden.

 

Find rapporten

Kontrolrapporten findes i øvrigt ikke på Buffet Houses hjemmeside, som den ellers skal. Det opdagede Fødevarestyrelsens kontrollanter åbenbart ikke den pågældende dag; det fremgår i hvert fald ikke af referatet fra besøget. Men den kan findes hos Fødevarestyrelsen på www.findsmiley.dk.

Buffet House Indian Cuisine serverer bl.a. klassikere fra det indiske køkken som Chicken Curry, Lamb Curry, oksekød med ingefærsauce, Tandoori-kødboller og marinerede tigerrejer, både i restauranten og som take away.

 

Buffet House Indian Cuisine

Spanien 11
8000 Aarhus C
www.buffethouseindiancuisine-8000.dk
Alle dage kl. 16-21

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev