//Nyheder

Færge eller ej – Havnens Perle har overlevet i 58 år og tror på fremtiden

 

Havnens Perle har endnu ikke kunnet mærke nedgang efter flytning af Molslinjens færgeterminal

 

“Det har ikke haft nogen indflydelse, at færgen er flyttet, heller ikke i weekenden.” Sådan lyder meldingen fra Havnens Perle efter den første uge, hvor Molslinjen ikke længere sejler fra Aarhus Ø, hvor den kendte grillbar har adresse.

 

Færgeterminalen flyttede tirsdag 11. november fra Aarhus Ø til østhavnen, så de mange færgepassagerer bliver ikke længere ledt omkring grillbaren, som ikke mindst er kendt for sin bøfsandwich, der har været kåret som landets bedste. Det er dog kun en lille procentdel af omsætningen, som kommer fra færgepassagererne, fortæller Havnens Perles indehaver Peter Lerdrup.

 

 

Mest i sommerferien

Ifølge ham er det mest i ferierne, og særligt i sommerferien, at færgepassagerne slår et smut omkring perlen og får sig et hurtigt måltid.

“Nogle spekulerer i at komme i god tid, før de skal med færgen – det er altid FØR, de skal med færgen, de kommer hos os,” fortæller Peter Lerdrup.

 

Tredje generation

Han er tredje generation Lerdrup, som driver grillbaren på havnen i Aarhus. Den blev etableret som Lerdrups Snackbar i 1962 og var i mange år en halvstor pølsevogn, fortæller Peter Lerdrup, som overtog spisestedet fra sine forældre for tyve år siden.

 

 

Da den flyttede i 2007, byggede han en ny og større bygning, og ved den seneste flytning i 2016 blev Havnens Perle yderligere udvidet og fik plads til over 60 siddende gæster.

 

Har overlevet i 60 år

Det bliver ikke den sidste flytning, for med udgangen af 2021 udløber grillbarens nuværende lejekontrakt med Aarhus Kommune. Det står endnu uklart, hvor Havnens Perle i fremtiden får adresse, men der er givet politisk udtryk for, at der også i fremtiden skal være plads til Havnens Perle på Aarhus Ø.

 

“I gamle dage lå der mange små og større virksomheder på havnen, hvor medarbejderne spiste hos os. De stamkunder er forsvundet, og området har forandret sig rigtigt meget, men vi har alligevel overlevet i snart 60 år, så jeg er fortrøstningsfuld. I dag kommer der flere folk fra byen og turister – vi er kendt langt ud over Aarhus’ grænser,” siger Peter Lerdrup.

 

HAVNENS PERLE

1962: Lerdrups Snackbar åbner på havnen i Aarhus

1976: 2. generation overtager stedet

1989: Skifter navn til Havnens Perle

2000: Peter Lerdrup overtager stedet fra sin forældre og har løbende udbygget det

 

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev