I den efterhånden ret hippe Nørregade sker der noget for tiden. Små butikker, restauranter og værthuse skyder op. Et af dem hedder Fermentoren, og er byens nye, eller sidst ankomne ølsted. Navnet, Fermentoren, refererer til den ædle og helt nødvendige proces, som forvandler malt, vand og gær til øl.

Fermentoren i Nørregade. Ølbar i AarhusDet ligger lidt i navnet, at der er fokus på øl. Det må der siges at være. Ikke bare de sædvanlige som vi alle kender. Nej, her er ikke mindre end 22 fadølshaner. Det er en del, faktisk så mange at efterspørgslen skal være der. Men det er den også. Det er sgu noget af et tur man skal ud på, hvis alle haner skal prøves. Nogle af hanerne er forbeholdt faste bryggerier, mens der jævnligt skiftes ud i de andre haner. Det gør, at der hele tiden er nye smagsoplevelser på Fermentoren. De par gange vi har besøgt stedet, har der været mange mennesker. Den ene aften var der godt fyldt med gæster. Priserne på øl var 50 kroner for en halv liter og 30 kroner for en lille øl. Der er et par bryghuse, blandt andet Amager Bryghus, som kun har deres øl et sted i Jylland, og det er på Fermentoren i Aarhus. Hvis du vil have nogle af de ypperligste øl på hanerne skal du slippe 55 kroner for en stor og 35 kroner for en lille.

Baren på Fermentoren i Nørregade, AarhusVelvalgt beliggenhed

Nørregade er stadigvæk sin egen. Det er som om, den ligner sig selv. Den store omvæltning har den været foruden. Den er en af de gade, som ikke er spoleret, endnu fristes man til at sige.

Mændene bag Fermentoren i København er Søren Parker Wagner og Jay Pollard. De står også bag Fermentoren i Aarhus, men sammen med en tredje makker, Mads Jørgensen, som også er den daglige leder. Søren Parker Wagner har en fortid som brygger på Nørrebro Bryghus. Det er faktisk ham, som er bagmanden bag mærket Croocked Moon, som derfor af gode grunde serveres på Fermentoren i Nørregade.

Usigt over baren på Fermentoren i AarhusBartenderne er meget opmærksomme og forsøger at spore sig ind på, hvilken type øl der passer til gæsten. Du kan få en lille smagsprøve og dermed sikre, at du får lige den øl, du har lyst til.

Usigt mod Nørregade fra Fermentoren i AarhusRetrohygge på den fed måde

Kender du ikke det med, at inventaret er så fint, at man er bange for at ødelægge noget. Det er i hvert fald ikke tilfældet hos Fermentoren. Her er gamle plydsstole, chesterfieldsofa, tunge egetræsborde og træstole, som kan holde til, man sidder i dem. Man føler sig hjemme, og der er nok stole, så der kan altid lige presses en ekstra ind ved et bord.

Masser af retro på Fermentoren i AarhusLokalet er langt og meget lyst.Essensen af stemningen må være, et fedt sted. Stedet har plads til 80 siddende gæster.

De gamle stole og borde på Fermentoren i Nørregade, AarhusDe tre ølmænd, som ejer Fermentoren, gør meget ud af, at man skal kunne smage på øl. Og hvis der er noget, som ødelægger ens smagssanser, ja så er det netop røg. Så derfor er ølbaren eller det moderne værtshus røgfrit. Hvis du har disse laster må du gå udenfor.

Chesterfieldmøbler på Fermentoren i AarhusAarhus Update vil hermed give Fermentoren vores bedste anbefalinger. Så hvis du er til et godt glas øl og nogle afslappende og hyggelige omgivelser, så er det med at komme afsted.

Fermentoren i Nørregade, AarhusSom de fleste gode barer, har Fermentoren åbent seks dage om ugen. Mandag er der lukket.

Indretning på Fermentoren i Nørregade, Aarhus

Fermentoren

Nørregade 24
8000 Aarhus C
Telefon: 61 51 82 68
Link til hjemmeside
 
Åbningstider:
Tirsdag – torsdag fra 15.00 – 24.00
Fredag og lørdag fra 14.00 – 02.00
Søndag fra 15.00 – 24.00

Barer Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev