//Guide

Find vej til landets økologiske gårdbutikker

Ta’ familien med på udflugt i det danske sommerland og besøg de økologiske gårdbutikker. Her kan du købe sæsonens friske øko-råvarer direkte fra landmanden. Find vej med Økologisk Landsforenings online vejviser til lokal økologi.

 

Det danske landskab står lige nu sprødt og grønt og inviterer til udflugt. Samtidig bugner landets økologiske gårdbutikker med sommerens friske økologiske råvarer.

 

Økologisk Landsforening har lavet en online vejviser, som guider dig til økologiske gårdbutikker og stalddørssalg spredt over hele Danmark. Sommeren er højsæson for gårdbutikkerne. I ferien har danskerne tid til at komme ud og opleve, hvor fødevarerne bliver produceret. Mange steder har man mulighed for selv at plukke for eksempel ærter, kirsebær, solbær og jordbær, man kan se dyrene gå rundt ude på markerne, og så kan man få en snak med bonden om, hvorfor han er økolog, og hvad det betyder for produktionen, siger Niels Ebbe, der er formand for udvalget for gårdbutikker og lokalt salg i Økologisk Landsforening, og fortsætter:

 

Så hvis man søger inspiration til oplevelser i det danske sommerland, er er det en oplagt mulighed at tage på besøg i en af de mange økologiske gårdbutikker og hente gode, friske øko-varer lige dér, hvor de er produceret. Især hos økologiske landmænd er det populært at sælge sine varer direkte til kunderne. Der er således en gårdbutik på hver fjerde øko-gård i landet.

 

Udvalget af øko-varer varierer fra gårdbutik til gårdbutik. Se mere her:

Guide Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev