//Barer, Restaurant

Ny gastropub i den bedste liga: Flux i Frederiksgade 42 laver en fuldtræffer

I de lokaler, som før husede Restaurant Frederiksgade 42, er der kommet nyt liv og koncept, efter at Frederiksgade 42 er lukket og slukket. Den genopstår ikke. I lokalerne har gastropubben, Flux, åbnet. De laver noget, som ikke er set i Aarhus før. Inspirationen kommer fra England. Overført til aarhusianske Flux bliver der tale om pubmad med kvalitet, enkelhed og smag, som er perfekt sammen med en af de gode øl på Tir Na Nog’s 3 pubber: The Tap Room, The Merchant Room og nu også Flux.

 

Mad, som smager knaldhamrende godt 

Andreas Madariaga Ruigrok er manden bag Flux. Han ejer bygningen og har Tir Na Nog som er moderselskabet for The Tap Room, The Merchant Room og Flux. Han har visioner for Frederiksgade og vil gerne gøre endnu mere for at trække gæster til gaden. Drømmen om en rigtig gastropub har han haft i mange år, men det er først nu, hvor muligheden var der, at der skete noget. I morgen, torsdag den 13. august klokken 17.00 at Flux åbner officielt. 

 

“Det skal gøres ordentligt”

Andreas Madariaga Ruigrok er ikke uddannet kok, men han ved til gengæld alt om, hvad kunderne vil have. Og gastropub-mad på et højt niveau kræver de rigtige folk i køkkenet. Derfor har han fået overtalt Lars Kyllesbech fra Mefisto til at være konsulent og madleverandør hos Flux. Han sørger for at hyre de rigtige kokke, så der er styr på den del. Resten af opgaven står Andreas Madariaga Ruigrok og sit personale for. 

 

 

Menukortet hos Flux?

Med inspiration fra de bedste gastropubber i England og Irland har det enkle menukort været let at lave. Det er Flux´ bud på fast food, som man får lyst til, når man drikker øl. Enkelt comfort food – som de kan være bekendt, og hvor alt er hjemmelavet fra bunden. Det har vi ikke for vane i Aarhus, hvilket Flux vil lave om på.

 

På menukortet finder du:

 

Hot wings: 6 stk. sprøde og spicy med dip. 85 kroner.

 

 

Fish & chips: Store stykker saftig torsk i sprødt svøb med fritter og remoulade. 115 kroner.

 

 

Burger: En pæn stor og enkel burger med lagret cheddar. Håndskåret bacon og løgringe. Kødet er finsk Sashi beef. 115 kroner.

 

 

Lobster Roll: Inspireret af Burger & Lobster i England. Den serveres med fritter. 135 kroner.

 

 

Hotdog completo: Stegt oksepølse lavet af sashi beef, chilensk coleslaw, avocadotatar og tomatsalsa. Den chilenske hotdog, er ikke set før i Aarhus. 115 kroner. 

 

 

Østers: 3 dybstegte østers. 95 kroner. 

 

Champignons Moskvich: Dybstegte, store champignons med 10 gram prunier caviar. Inspireret af tidligere restaurantchef på Café Casablanca og Carlton, Bo Frandsen. 235 kroner.

 

 

Alle retterne serveres i en boks med låg og ledsages af en lille grøn salat med vinaigrette dressing. 

 

Det må ikke blive dyrt

Priserne er overkommelige og starter ved 45 kroner og op til dyreste servering Champignons Moskvich med caviar til 235 kroner. Der er noget for enhver smag. Fra den lille til den store sult. 

 

450 pladser 

Lokalerne i Frederiksgade 42 kan “kun” huse 60 gæster, men da maden også kan bestilles og serveres i hele organisationen Tir Na Nog: The Tap Room, The Merchant Room, plus de 90 udendørs siddepladser, så er der plads nok. På grund af Covid-19 er der pt. små 450 pladser.

 

 

Der er ikke bordreservation, men Andreas Madariaga Ruigrok lover, at de nok skal finde plads til de spisende gæster. Indtil videre bestiller og betaler man sin mad fysisk i de tre lokaler, men på sigt kommer de på Tir Na Nogs website hvor man kan bestille og betale sin mad online, så man ikke behøver at stå i kø fysisk. 

 

 

Flux

Frederiksgade 42
8000 Aarhus C

 

Åbningstider

Tir Na Nogs åbningstider er:
Alle dage 09.00 – 23.45

 

Køkken i Flux er åben:
Torsdag, fredag og lørdag 17.00 – 21.00

 

 

Barer Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev