//Nyheder

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter på Djursland

Fødevarestyrelsens Rejsehold kom i dag på uanmeldt besøg i en garage på Århusvej 149 i Trustrup. Her blev der fundet tre grisekroppe, rullepølsekogeri og røgeri med bacon og griseører, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Fødevarestyrelsen har beslaglagt kødprodukterne og anbefaler, at forbrugere, der har købt kød eller kødprodukter på stedet, smider varerne ud til destruktion.

 

Virksomheden er ikke registreret i Fødevarestyrelsen, og Fødevarestyrelsen har derfor ikke ført kontrol med dyreslagtningen og virksomhedens håndtering af hygiejne, nedkøling og skadedyrssikring. Det ulovlige slagteri har desuden solgt oksekød.

 

Virksomhedens udskæring og produktion af blandt andet bacon og rullepølser er sket i en privat bygning, som ikke er godkendt til fødevareproduktion.

 

Selve slagtningerne er sket på lokale landbrug uden en forudgående lovpligtig dyrlægekontrol. Fødevarestyrelsen kan derfor ikke afvise, at dyrene var syge, da de blev slagtet. Slagtning på et landbrug, der ikke er indrettet til formålet, betyder ifølge Fødevarestyrelsen, at der er stor risiko for, at kødet bliver forurenet med bakterier.

 

Ejeren af det ulovlige slagteri har tidligere været fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed. Han har oplyst til Fødevarestyrelsen, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise og en ko, men nægter at fortælle, hvem han har solgt kødet til.

 

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugere, der har købt kødprodukter fra garagen i Trustrup, til at smide varerne ud, da de kan være sundhedsskadelige.

 

 

 

Nyheder Se flere

Seneste artikler Se flere

Tilmeld nyhedsbrev