//Det sker

Gang i havnen: Folkefest på Fiskerivej med et hav af aktiviteter

Hvis du har besøgt den gamle havn, så har du uden tvivl gået på Fiskerivej. Det er vejen, som fører hen til Havnens Fiskehus, Clausens Fiskehus, Det Glade Vanvid, Hantwerk, Restaurant Anker, Humleland, Surf Agency og den gamle træskibshavn. Først på vejen ligger Timm Vladimirs Køkken og køkkenskole. Der er også andre virksomheder langs med vejen. Men de nævnte er gået sammen i et nyt projekt.

 

Udendørs fest for folket

Der sker noget på Aarhus Ø – eller den gamle havn på Fiskerivej. Fællesskabet blandt beboerne, eller måske rettere de forretninger, som driver deres virksomheder på havnen, bliver bedre og bedre. Det fællesskab resulterer i, at der laves flere og flere events på havnen. Det første arrangement, “Halløj på havnen”, er på søndag den 2. juni fra klokken 11 og til 15.

 

Åbent hus uden tilmelding

Idéen med eventen, eller rettere; åbent hus med masser af aktiviteter, er at skabe mere liv på havnen. Den gamle havn ligger jo mellem Aarhus Ø og Mejlgade, og får ikke altid den opmærksomhed den burde. Mentalt ligger den længere væk fra centrum, end den reelt gør i antal meter. 500 meter er der fra Latinerkvarteret til starten af Fiskerivej.

Meningen er, at man kan gå langs kajen, eller gå op og ned ad Fiskerivej. Og faktisk også før, da “Det lille hus” også er med i Folkefesten. Forretningerne bag vil gerne vise diversiteten på havnen frem. Det gør de på hver deres måde.

 

Her kan du se, hvad du blandt andet kan rende ind i på havnen:

 

Hos Hantwerk serverer de grillmad i flere forskellige afskygninger. Dertil er der forskellige slags øl, som bryggerne fra Humleland har brygget. Bryggerne er der selv og fortæller om øllene, og tankerne bag. Du kan se mere her:

 

Timm Vladimirs Køkken ApS underviser i at pimpe din egen is (for børn) og lave ceviche (for voksne). Se mere her:

 

Clausens Fiskehandel A/S sælger pil selv-rejer og fiskedeller.

13.00 – Østersåbning og smagning (konkurrence)

14:30 – Fiskeauktion

Se mere her:

 

LAKOR shop Aarhus åbner pop-up shop med tøj og livsstilsprodukter. Der er mere info her:

 

Surf Agency tilbyder Stand Up paddle surfing & outdoor wellness. Tjek mere her:

 

Restaurant ANKER griller kæmperejer og giver intro til sabling af bobler nede foran restauranten. Du kan også købe bobler på glas til 30 kroner.

 

Mød VinDanmark.com – her er mulighed for at få lidt smagsprøver på vine og nyde et glas på kajen. Tjek mere ud her:

 

Café Sokrates #kutterlife sælger kaffe og is på træskibet Cafe Sokrates og afholder tovtrækningskonkurrence. 

 

Det Lille Hus på havnen åbner og laver et krabbeløb og fisker dem op igen for at se på en sådan størrelse og fortæller historier fra havnen før og nu.

 

The Jazz Boat ankommer i båd og spiller ørehængende New Orleans Jazz fra klokken 13 til 15.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle

Tilmeld nyhedsbrev